Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελβετία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές δεν θα χαιρετούν διά χειραψίας γυναίκες καθηγήτριες!

5 Απριλίου, 2016 by Σταματίνα

is-708_16

Οι μουσουλμάνοι μαθητές της κοινότητας Τερβίλ στην περιοχή της Βασιλείας στη βόρεια Ελβετία απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση να σφίγγουν το χέρι του γυναικείου διδακτικού προσωπικού, μια απόφαση που προκάλεσε οργή και έκπληξη.

Για τον Φελίξ Μουρί, πρόεδρο της Επιτροπής Επιστήμης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Εθνικού Συμβουλίου (Κάτω Βουλή) «το σφίξιμο του χεριού αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας. Είναι μια χειρονομία σεβασμού και σαβουάρ-βιβρ» δήλωσε σήμερα στη “20Minuten”.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη από τις σχολικές αρχές της Τερβίλ και μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, αφορά δυο μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απόφαση ελήφθη όταν οι δύο νεαροί δήλωσαν πως έχουν πρόβλημα με αυτή τη συνήθεια επειδή στη θρησκεία τους ένας άνδρας δεν έχει το δικαίωμα να αγγίξει μία γυναίκα, αν δεν είναι σύζυγός του ή μέλος της οικογένειάς του.Για τον Κριστόφ Εϊμάν, πρόεδρο της ελβετικής Διάσκεψης των διευθυντών δημόσιας εκπαίδευσης των καντονιών, «αυτοί οι κανονισμοί εξαίρεσης δεν είναι η λύση».

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε οι γυναίκες να έχουν διαφορετική μεταχείριση από τους άνδρες στη δημόσια υπηρεσία», δήλωσε στην ελβετική τηλεόραση.

Η πρόεδρος των σχολείων της Τερβίλ Κριστίν Αρεκέτ δήλωσε από την πλευρά της στα μμε πως δεν είναι ικανοποιημένη από αυτή την απόφαση αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

«Είναι δύσκολο όταν κάποιος δεν θέλει να υιοθετήσει τον δικό μας τρόπο ζωής», παραδέχθηκε και εξέφρασε τη λύπη της επειδή δεν είχε καμία υποστήριξη από το καντόνι όταν τους ανέφερε το πρόβλημα.

Οι αρχές του καντονιού της Βασιλείας-Λάντσαφτ, οι οποίες θα μπορούσαν να πουν αν οι σχολικές αρχές της Τερβίλ θα πρέπει να κάνουν πίσω έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε η απόφασή τους και με τις οποίες επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχολιασμό.

 

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 5 Απριλίου, 2016 at 23:51 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply