Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Eπίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα για την αδειοδότηση των πρόχειρων καταλυμάτων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων…

4 Απριλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

mpgialas ΜΠΓΙΑΛΑΣ 2Ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Σχετικά με την αδειοδότηση των πρόχειρων καταλυμάτων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων» προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, η οποία συζητήθηκε την Πέμπτη 31/3/2016 στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Βουλευτής έθεσε στον κ. Υπουργό το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η Διευκρινιστική Εγκύκλιος, που εκδόθηκε για να εξειδικεύσει τον νόμο 4056/2012, καθώς η φράση «Δομική Ξυλεία», που εμπεριέχεται στην Διευκρινιστική Εγκύκλιο, εμπόδιζε τους κτηνοτρόφους να λάβουν άδεια για τα πρόχειρα καταλύματα, τα οποία κατασκευάζουν ως επί το πλείστον από ξύλινους στύλους της Δ.Ε.Η και του Ο.Τ.Ε που έχουν αποσυρθεί και έχουν τεθεί σε κυκλοφορία και διατίθενται ελεύθερα στο εμπόριο.

O Βουλευτής επεσήμανε ότι η Διευκρινιστική Εγκύκλιος έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου 4056/2012 και δημιουργεί το εύλογο ερώτημα ότι εάν τα πρόχειρα καταλύματα δεν κατασκευασθούν από δομική ξυλεία, τότε οι κτηνοτρόφοι τι είδους ξυλεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή τους.

Το αδιέξοδο αυτό που είχε δημιουργηθεί για τους κτηνοτρόφους, που δεν μπορούσαν να λάβουν άδεια για τα πρόχειρα καταλύματα τους, θα λάβει τέλος καθώς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή, δεσμεύτηκε ότι η φράση «Δομική Ξυλεία», που αναγράφεται στην Διευκρινιστική Εγκύκλιο, θα απαλειφθεί άμεσα.

Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι η ως άνω φράση αποτελεί ατόπημα και ότι αναγνωρίζει το μέγεθος των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στον κτηνοτροφικό κόσμο. Τέλος, ο κ. Υπουργός είπε ότι θα λάβει μέτρα και για την απλούστευση των διαδικασιών που αφορούν στην έκδοση οικοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας των γεωργοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2016 at 18:47 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply