roup708

Η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, του καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Σήμερα αποκαλύπτεται πως η αστυνομία φοβάται ότι ο χρυσαυγίτης υπόδικος μπορεί να γίνει στόχος απόπειρας δολοφονίας είτε από πρώην συναγωνιστές του είτε από άτομα του αναρχικού / αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την απόρρητη έκθεση της Αστυνομίας για τον Ρουπακιά φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.
Σύμφωνα με αυτό, πριν από τη αποφυλάκιση του Ρουπακιά με κατ’ οίκον περιορισμό στις 18 Μαρτίου (εξαιτίας της συμπλήρωσης του 30μηνου της προφυλάκισης), αστυνομικοί της Ασφάλειας αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) είχαν πολλές φορές ελέγξει την περιοχή όπου είχε δηλώσει πως θα μένει για να βρουν ενδεχόμενα «τρωτά» σημεία.

Τα πιθανά σενάρια 
Σε άκρως απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία παραδόθηκε τους επιτελείς της ΓΑΔΑ και στον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα πριν από δυο εβδομάδες, οι αστυνομικοί που «κατόπευσαν» την περιοχή περιγράφουν λεπτομερώς τα πιθανά σενάρια «που μπορούν να βάλουν κατά του στόχου».
Το πρώτο σενάριο αφορά στο ενδεχόμενο ο Ρουπακιάς να γίνει στόχος χρυσαυγιτών, πρώην «συναγωνιστών» του δηλαδή, οι οποίοι ενδεχομένως φοβούνται τα όσα ξέρει ο Ρουπακιάς και τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποκαλύψει. Σύμφωνα με Το Έθνος οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν σημαντικό ποσοστό πιθανότητας στο συγκεκριμένο σενάριο. Ως πιθανή μέθοδο μιας ενδεχόμενης απόπειρας, οι συντάκτες της έκθεσης προκρίνουν την εκδοχή της αστραπιαίας επιχείρησης με «πυροβόλο όπλο από απόσταση».
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο λόγος που καταγράφηκε ως πιο πιθανό το εν λόγω σενάριο είναι ότι από τη στιγμή που ο Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε και έχει επανενωθεί με τους οικείους του, έχει βρεθεί σε συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση, η οποία ίσως τον οδηγήσει να καταθέσει αυθορμήτως στο δικαστήριο ή στις Αρχές όσα γνωρίζει. Πληροφορίες που φέρεται να έχει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος και οι οποίες μπορούν να «κάψουν» πολλά άτομα, ανάμεσά τους και κατηγορούμενους για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Με βάση το σκεπτικό των συντακτών της έκθεσης, ενδεχόμενο χτύπημα κατά του «ανθρώπου που κατά τεκμήριο ξέρει πολλά» ίσως επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ως ενέργεια ατόμων που κινούνται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, με σκοπό «να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες».
Για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. μεγάλες πιθανότητες έχει και το σενάριο της «καταδρομικής επίθεσης ατόμων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που ίσως εξαπολύσουν βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου όπου μένει ο Ρουπακιάς. Όπως επισημαίνεται στην απόρρητη έκθεση, το οίκημα στο οποίο διαμένει ο φονιάς του Παύλου Φύσσα «έχει μία είσοδο/έξοδο, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς από ρίψη βόμβας μολότοφ να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο τόσο οι αστυνομικοί που έχουν τοποθετηθεί στη φρούρηση όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας».

Τι λέει η αστυνομία 
Κατά τους αστυνομικούς οι δράστες μιας ενδεχόμενης ενέργειας θα μπορούσαν με σχετική ευκολία να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από το οίκημα και να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, ενώ στη συνέχεια ο στενός φιδοειδής δρόμος θα τους έβγαζε στις περιοχές Ταύρου, Πετραλώνων και Καλλιθέας, στις οποίες θα χάνονταν τα ίχνη τους.





Τον φυλάνε 50 αστυνομικοι 
Εξαιτίας όλων των παραπάνω αλλά και λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από κατοίκους της περιοχής, τη φύλαξη του Ρουπακιά έχουν αναβάλει σχεδόν 50 αστυνομικοί, ένστολοι που πραγματοποιούν σταθερές σκοπιές και ελέγχουν την κυκλοφορία των οχημάτων, μυστικοί που αναζητούν 24 ώρες το 24ωρο ύποπτες κινήσεις και άγνωστα πρόσωπα, αλλά και άγνωστος αριθμός αστυνομικών που φυλάνε σε περίμετρο 150 μέτρων γύρω από την πολυκατοικία και εφαρμόζουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.
Παράλληλα, τα δρομολόγια της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης έχουν τροποποιηθεί και έχει προστεθεί «πέρασμα» των δυνάμεων από το σημείο, ενώ τέσσερις ομάδες της ΔΙΑΣ και δύο περιπολικά εκτελούν σταθερή σκοπιά έξω από το σπίτι του Ρουπακιά.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κοντά στο σημείο βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ για την απώθηση ενδεχόμενης οργανωμένης πορείας κατά του χρυσαυγίτη δολοφόνου, ενώ σημαντική δύναμη της ΟΠΚΕ -που έχει και την ευθύνη των μέτρων φύλαξης- βρίσκεται επίσης στο σημείο για να καταστείλει ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια. Περίπου 10 με 12 αστυνομικοί με πολιτικά από την Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούν «σκοπιές» εξωτερικά και εσωτερικά της πολυκατοικίας, ενώ τουλάχιστον έξι άτομα έχουν τοποθετηθεί σε ταράτσες του ίδιου κτιρίου αλλά και διπλανών, ώστε να έχουν πανοραμική εικόνα του χώρου και να διαβιβάζουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.