Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πετρόπουλος: Στα 384 ευρώ η εθνική σύνταξη -Η κυβέρνηση επιμένει να δίνεται με 15 χρόνια ασφάλισης

3 Απριλίου, 2016 by Σταματίνα

petropulos.2.4.527

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί λύση με το κουαρτέτο πριν το Πάσχα και το Πάσχα να αποτελέσει μια νέα αρχή για την ζωή των Ελλήνων», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στο «Ε» και τη Φαίη Μαυραγάνη, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η εθνική σύνταξη έχει συμφωνηθεί στα 384 ευρώ, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να δίνεται με 15 και όχι 20 χρόνια ασφάλισης, όπως ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Ακόμη, ότι δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση της εθνικής σύναξης.Ακόμη, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να δοθεί το εφάπαξ που περιμένουν πάρα πολλοί να το πάρουν από το Σεπτέμβριο του 2013. «Μέσα στον Απρίλιο θα κατατεθεί νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή για το εφάπαξ και μέσα στην χρονιά θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία όπου με βάση τα λεφτά που έχει δώσει κάποιος θα παίρνει το εφάπαξ», πρόσθεσε.

Τέλος ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι δεν θα ισχύσει η σύνταξη των 161 ευρώ, που κάποιοι παίρνουν από την 1/7/2015 με τις μειώσεις που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους.

 

 

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 3 Απριλίου, 2016 at 07:44 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply