Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μαυρίκος: Δεν υπήρχε εκβιασμός γιατί Μουσσάς και Κάντζου είχαν ερωτική σχέση – Καυτοί διάλογοι – Ολη η απολογία του Τάκη Μουσσά

27 Φεβρουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Προφυλακιστέος ο Τ. Μουσσάς-Ελεύθεροι Μαυρίκος & Φράγκου
mavrikos708Χωρίς την παρουσία συνηγόρων οι τρεις κατηγορούμενοι για εκβίαση απολογήθηκαν στον 1ο ειδικό ανακριτή, αρνούμενοι τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται και μάλιστα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.


Μετά τις απολογίες ο 50χρονος Τάκης Μουσσάς, κρίθηκε προφυλακιστέος. Αντιθέτως οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου έμειναν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Στις 50.000 ευρώ ορίστηκε η εγγύηση για τους άλλους δύο κατηγορούμενους δημοσιογράφους, ενώ τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος εξόδου από τη χώρα.

Τι υποστήριξαν
Ο δημοσιογράφος Π. Μουσσάς, ο οποίος «ακούγεται» περισσότερο στις συνομιλίες να κανονίζει επαφές, υποστηρίζει ότι τα αδικήματα που τον βαρύνουν είναι αβάσιμα και στηρίζονται στην μία και μοναδική μαρτυρία μίας γυναίκας.

Όπως λέει οι επαφές και οι συνομιλίες του εμπίπτουν στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας αλλά και της επιδίωξής του να εξασφαλίσει διαφήμιση για τα έντυπα που εργαζόταν χωρίς να χρησιμοποιεί άλλα μέσα. Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος φέρεται να ακούγεται να απειλεί την Κάντζου βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος αντέκρουσε λέγοντας:

Με πολεμούν επιχειρηματκά συμφέροντα

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».
Από την πλευρά του ο εκδότης της «Ακρόπολης» Παν. Μαυρίκος απέδωσε την εμπλοκή αλλά και την σύλληψή του στο γεγονός της θυματοποίησής του από επιχειρηματικά συμφέροντα λόγω της δημοσιογραφικής του πένας.

«Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την  ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν» φέρεται να είπε απολογούμενος.

Υποστήριξε δε ότι όσα ακούγονται στις συνομιλίες είναι πίσω από την πλάτη του με δύο πρόσωπα που γνωρίζονται πολύ καλά.

“Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Κάντζου, σαφώς εν αγνοία μου, είτε για να δείξει τις δυνατότητες επιρροής, που στην πραγματικότητα στερείται, και να εντυπωσιάσει, είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάντζου» λέει ο εκδότης.

Μάλιστα ο Π. Μαυρίκος υποστηρίζει ότι μέσα από τις συνομιλίες προκύπτει πως Μουσσάς και Κάντζου είχαν ερωτική σχέση, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της, αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο και χαλαρό.

Οι καυτοί διάλογοι Μουσσά-Κάντζου

Μεταξύ άλλων ο Μαυρίκος επικαλείται τις εξής συνομιλίες:

  • Κάντζου: Δεν είμαι ξανθιά… Είμαι μελαχρινή
  • Μουσσάς:Είσαι σέξυ θεία Λόλα
  • Κάντζου: Χαχαχα… Έλα… Έλα

Αλλος διάλογος:

  • Κάντζου: Θα με πας, που θα με πας για μασάζ. Τι είπες..;
  • Μουσσάς: Δε σε πάω για μασάζ, εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι!
  • Κάντζου: Αααααα… Ααααα… Πονηρούλη, πονηρούλη!
  • Μουσσάς: Ξέρω να κάνω και μασάζ!
  • Κάντζου: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα;

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η εφημερίδα του στηρίζει εδώ και χρόνια το δεξιό χώρο και ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η απολογία του Τάκη Μουσσά

Κύκλωμα εκβιαστών-δημοσιογράφων: Αποκλειστικό - Ολη η απολογία του Τάκη Μουσσά

Ολη την απολογία του δημοσιογράφου Τάκη Μουσσά, κατηγορούμενου για συμμετοχή στο κύκλωμα των εκβιαστών, ο οποίος και κρίθηκε προφυλακιστέος, παρουσιάζει το iefimerida.gr.

Ο δημοσιογράφος, αρνήθηκε τις κατηγορίες συνολικά. Ισχυρίστηκε ότι η Αμαλία Κάντζου ήταν εκείνη που τον πίεζε να συναντήσει το εκδότη της Ακρόπολης Π. Μαυρίκο και ότι εκείνη του «διαφήμιζε» τις ισχυρές διασυνδέσεις της με παράγοντες του μεγάρου Μαξίμου. «Η Κάντζου έπαιζε διπλό παιχνίδι» είπε ο δημοσιογράφος και την εγκάλεσε ότι από τη μία τον πίεζε για συναντήσεις και από την άλλη μεθόδευε τις καταγγελίες εις βάρος του

Απολογια Μουσσά - κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Απολογια Μουσσά - κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Απολογια Μουσσά - κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Απολογια Μουσσά - κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Απολογια Μουσσά - κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2016 at 13:48 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply