Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ραβασάκια» σε 1 εκατ. οδηγούς για τα ανασφάλιστα οχήματα -Πόσο είναι το πρόστιμο

23 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

rava-708

«Ραβασάκια» με χρηματικά πρόστιμα αποστέλλονται σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, αναφέρει το Έθνος σε δημοσίευμά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όσοι δεν συμμορφωθούν θα αντιμετωπίσουν και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν σχετικό ειδοποιητήριο.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία είναι η εξής: Ο παραλήπτης του ειδοποιητηρίου θα έχει προθεσμία 8 ημερών να τακτοποιήσει την οφειλή του πληρώνοντας το επιπλέον παράβολο 250 ευρώ, είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ, είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.

Αν παρέλθει το 8ημερο και ο οδηγός δεν ασφαλίσει το όχημά του, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500, ενώ θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τα ανασφάλιστα ΙΧ ανέρχονται σε 26 εκατ. ευρώ.

 

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2016 at 23:07 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply