Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Γρεβενίτης είναι πεντακάθαρος! – Γράφει ο Στέργιος Πουρνάρας

22 Φεβρουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

kauariothta 9Στο πλαίσιο της δράσης « Όμορφη πόλη σημαίνει καθαρή πόλη» με πρωτοβουλία του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών, εικοσιπέντε εθελοντές αφιέρωσαν χθες, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, δύο ώρες από τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο και καθάρισαν τις όχθες και την κοίτη του ποταμού Γρεβενίτη από τη γέφυρα στο τέλος του παραποτάμιου πάρκινγκ μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού.

Η δραστηριότητα ξεκίνησε στις 11:00 και περατώθηκε στις 13:00. Αφού μοιράστηκαν γάντια και σακούλες, δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες, μία για το ποτάμι και δύο για τον περιβάλλοντα χώρο του ποταμού. Το πιο δύσκολο έργο ανέλαβε η ομάδα που μπήκε στο ποτάμι αλλά με τη βοήθεια ενός ειδικού οχήματος του Δήμου η αποστολή είχε καλό αποτέλεσμα.

Στη δραστηριότητα παραβρέθηκε και ο κ. Δήμαρχος ο οποίος συγχάρηκε τους εθελοντές και εξήγγειλε ότι οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης αλλά και του Δήμου και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τριγώνης Χρήστος και Φαρμάκης Γρηγόριος οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά.

Στις 13:00 συγκεντρωθήκαμε όλοι στο Κέντρο Πολιτισμού και κάνοντας έναν απολογισμό της δραστηριότητας και συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου φάγαμε σουβλάκια, προσφορά του κρεοπωλείου «ΤΟ ΕΛΑΦΙ» και ήπιαμε χυμούς και νερά, προσφορά του SUPERMARKETΕΠΙΛΟΓΗ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, καθώς και τον Μιχάλη Μαγιάννη που έψησε τα σουβλάκια, αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τον Γρεβενιώτη, τοStarfmκαι ταGrevenamediaπου πρόβαλαν και στήριξαν αυτή τη δραστηριότητα. Και βέβαια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης.

Ο Γρεβενίτης λοιπόν, το κόσμημα της πόλης μας, είναι καθαρός. Ας τον προσέχουμε και ας τον διατηρούμε καθαρό, για να απολαμβάνουμε την παραποτάμια βόλτα μας σε ένα όμορφο περιβάλλον. Ραντεβού στην επόμενη δραστηριότητα: «Στις 20 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί στο Καστράκι: Καθαρίζουμε το Καστράκι και τον Δοξανίτη». Εκεί θα χρειαστούμε περισσότερους εθέλοντές.

 

Στέργιος Πουρνάρας

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας ΓρεβενώνΠερισσότερες εικόνες και video εδώ

This entry was posted on Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, 2016 at 16:43 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply