Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το σεξ προκαλεί πονοκέφαλο;

20 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

seks-kai-ponokefalosΥπάρχουν κάποιες στιγμές σε κάποιους από εμάς που μετά την άθληση, το γυμναστήριο, το τρέξιμο αλλά και το σεξ, να μας ταλαιπωρούν έντονοι πονοκέφαλοι. Πώς συνδέεται η κατά τα άλλα ενισχυτική της υγείας δραστηριότητα με ένα τέτοιο δυσάρεστο σύμπτωμα;

Η άσκηση και η έντονη σωματική δραστηριότητα προϋποθέτουν τη συμμετοχή των μυών που βρίσκονται στο κεφάλι και τον λαιμό. Για να γίνει αυτό απαιτείται μεγαλύτερη κυκλοφορία αίματος γεγονός που με τη σειρά του αναγκάζει τα αιμοφόρα αγγεία να φουσκώνουν. Το τελικό αποτέλεσμα ακούει στο όνομα «πονοκέφαλος μόχθου».

Αυτής της μορφής οι πονοκέφαλοι εμφανίζονται συχνότερα μετά το τρέξιμο αλλά και μετά τον…οργασμό. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι συνήθως αφορούν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παράλληλα προβλήματα ημικρανίας και, πιο συγκεκριμένα, ημικρανίας που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους (από τον ένα ή και τους δυο γονείς).


Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως θα κόψουμε την φυσική δραστηριότητα ή θα εγκαταλείψουμε το σεξ! Παρά την έντασή τους, έχει βρεθεί πως οι εν λόγω πονοκέφαλοι αντιμετωπίζονται εύκολα με φαρμακευτικές παρεμβάσεις που εφαρμόζονται συνήθως στο συγκεκριμένο σύμπτωμα. Οι ειδικοί βέβαια εφιστούν την προσοχή και τονίζουν τη σημασία της ιατρικής εξέτασης σε όσους εμφανίζουν την ενόχληση για διερεύνηση τυχόν άλλων προβλημάτων.

 

clickatlife

This entry was posted on Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2016 at 23:12 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply