Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιστορική συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου-Πατριάρχη Κύριλλου: Εξοντώνονται οι χριστιανοί

13 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

papas.13.2.708

«Επιτέλους βλεπόμαστε!», ήταν το πρώτο πράγμα που είπε ο Πάπας Φραγκίσκο στον Πατριάρχη Κύριλλο, όταν συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο της Κούβας.

Αυτή, ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ Ποντίφικα και πατριάρχη ρωσικής Ορθόδοξης εκλησίας σχεδόν 1.000 χρόνια έπειτα από το Σχίσμα του 1054 μεταξύ των Εκκλησιών της Ανατολής και της Δύσης.

«Είμαστε αδέρφια», είπε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της γεμάτη συγκίνηση συνάντησης, κατά την οποία οι δύο πλευρές εξέφρασαν λύπη «για τα τραύματα που προκλήθηκαν από συγκρούσεις ενός μακρινού και πρόσφατου παρελθόντος μεταξύ των χριστιανών».

Ακόμη, ο πάπας Φραγκίσκος και ο πατριάρχης Κύριλλος κάλεσαν τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να προστατέψουν τους χριστιανούς που δέχονται επιθέσεις στην Μέση Ανατολή, σε μια προφανή τους αναφορά στην βία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ολόκληρες οικογένειες, χωριά και πόλεις, οι εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές μας εξοντώνονται ολοκληρωτικά», υπογράμμισαν σε κοινή τους διακήρυξη. «Οι εκκλησίες τους ρημάζονται βάναυσα και λεηλατούνται, τα ιερά τους κειμήλια βεβηλώνονται, τα μνημεία τους καταστρέφονται», ανέφεραν ακόμη, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σήμερα, οι δύο Εκκλησίες μπορούν να συνεργαστούν ενεργά, υπερασπίζοντας τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια ο πάπας Φραγκίσκος ταξίδεψε στο Μεξικό όπου τον υποδέχθηκαν χιλιάδες πιστοί. Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο και η σύζυγός του τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο.

«Φραγκίσκος, αδελφός του μεξικανικού λαού!», τραγουδούσαν πιστοί γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ ετοιμάζονταν να φωτίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη διαδρομή των 18 χλμ. που θα ακολουθούσε το παπικό όχημα.

Κατά την πενθήμερη επίσκεψή του ο Ποντίφικας θα προτρέψει τους Μεξικανούς να πολεμήσουν τη διαφθορά, κάθε μορφής λαθρεμπόριο και παράνομη διακίνηση και το οργανωμένο έγκλημα, κομίζοντας παράλληλα μήνυμα προς τους μετανάστες.

 

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, 2016 at 21:22 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply