Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ακατάλληλη (σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ) η ΓΕ Γρεβενών του Τεντόγλου!

13 Φεβρουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

tentogloy -τεντογλουΔεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να ανακαλύπτουμε τις λογικές και πρακτικές της διοίκησης Σεβαστή που κάνει ότι μπορεί για να διατηρηθεί στην εξουσία του ΣΕΓΑΣ.

Όμως υπάρχει και η θετική πλευρά της υπόθεσης, ότι όλα βγαίνουν στη φόρα και αποκαλύπτονται παράλογες πρακτικές που σοκάρουν μεν, αλλά ταυτόχρονα δίνουν την εξήγηση πως ο Βασίλης Σεβαστής παρέμεινε ακλόνητος στην θέση του επί δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ χθες ενόψει της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, η ΓΕ Γρεβενών, το σωματείο που ανέδειξε το φαινόμενο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος προκάλεσε το θαυμασμό ακόμα και του σπουδαίου Ρόμπερτ Εμιγιάν, είναι ακατάλληλο για να συμμετέχει στις διεργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας και να εκφραστεί ελεύθερα και δημοκρατικά.
Ναι, όπως το γράφουμε, η ΓΕ Γρεβενών του Μίλτου Τεντόγλου δεν έχει δικαιώματα στον ΣΕΓΑΣ και δεν της επιτρέπεται να υφίσταται ως σωματείο με φωνή και δικαιώματα! Δεν ξέρουμε τι δεν έκανε σωστά, ξέρουμε όμως πως ανέδειξε και διατηρεί στο δυναμικό της τον Μίλτο Τεντόγλου.
Τι και αν ανέδειξε και προσέφερε στον ΣΕΓΑΣ και την Ελλάδα – μόλις πέρσι – τον 5ο παγκόσμιο πρωταθλητή παίδων στο μήκος, αυτό για κάποιους στην ομοσπονδία (στης οποίας την ψηφοφορία ο Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος παίδας του 2015) είναι μάλλον ασήμαντο και αδιάφορο.
Προφανώς εκείνο που μετράει αυτή τη στιγμή και για το οποίο σύσσωμοι οι εσωτερικοί μηχανισμοί έχουν ενεργοποιηθεί στο μέγιστο, είναι ο προεκλογικός αγώνας ώστε να μην υπάρξουν αντίθετες φωνές στην γενική συνέλευση της 5ης Μαρτίου, να μην αμφισβητηθεί το έργο και η διαχείριση των διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων από τους επί 19 χρόνια διοικούντες.
Οι αθλητές και τα σωματεία που τους αναδεικνύουν είναι πασιφανές πως αποτελούν λεπτομέρεια για αυτήν την διοίκηση, μάλλον πάντα ήταν απλά κανείς δεν τολμούσε να τα αποκαλύψει.
Πλέον, καθημερινά επιβεβαιώνεται η αδιαφορία των νυν διοικούντων. Πριν μερικές ημέρες μόνο ήταν η αμέλεια, αδιαφορία ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, να μην προβλεφθεί έλεγχος ντόπιγκ στην ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ με συνέπεια οι Πατσουκάκης-Καραλής να χάσουν τα όρια για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο.
Σημειωτέον, οι συμμετοχές των αθλητών ήταν γνωστές από τις προηγούμενες ημέρες, έτσι προβλέπεται άλλωστε και από τους κανονισμούς. Όπως επίσης, Πατσουκάκης και Καραλής είναι γνωστό σε τι επιδόσεις κινούνται και τι στόχους έχουν, απλά Ευαγγελόπουλος και Γκόγκας όπως φαίνεται πιάστηκαν στον ύπνο (;) όπως μαθαίνουμε πως συμβαίνει και με πολλούς άλλους γυμναστές και υπεύθυνους ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, οι οποίοι άλλη αποστολή και ρόλο υποτίθεται πως έχουν και για την ώρα μόνο με αυτό δεν ασχολούνται.
Για την ιστορία τώρα σχετικά με την ΓΕ Γρεβενών, από τα 17 σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στον ΣΕΓΑΣ και απαρτίζουν την ΕΑΣ δυτικής Μακεδονίας, μόνο 12 είναι αυτά που ενέκρινε η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ ως κατάλληλα και με δικαίωμα να συμμετέχουν, να εκφραστούν και να ψηφίσουν στις διεργασίες της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας και από τα Γρεβενά μόνο ένα (ΓΣ Γρεβενών).
Φυσικά όταν τελειώνουμε με τα δικαιώματα των σωματείων και έρχεται η ώρα των υποχρεώσεών τους απέναντι στην ομοσπονδία, τότε φυσικά τα δεδομένα αλλάζουν και η ΓΕ Γρεβενών όπως κάθε χρόνο θα πρέπει και πάλι να κατεβάσει τον Μίλτο Τεντόγλου και τους άλλους αθλητές της στα διασυλλογικά, περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα, να τον διαθέσει στις Εθνικές ομάδες και να τον στηρίξει η ίδια όσο μπορεί για να εξελιχθεί περαιτέρω.


Του Θανάση Νικολάου
nikolaou@sportsfeed.gr

This entry was posted on Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, 2016 at 19:42 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΣΤΙΒΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply