Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι χειρότερες στα μαθηματικά χώρες στον κόσμο

12 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

Hispanic boy smiling in front of math formula on blackboard

Τα μαθηματικά θεωρούνται η «παγκόσμια γλώσσα» και ένας από τους πυλώνες του ανθρώπινου πολιτισμού – και όλοι γνωρίζουμε ότι, ακόμα και αν μπορούν να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, σίγουρα δεν πρόκειται για ένα αντικείμενο ενασχόλησης το οποίο κάποιος θα χαρακτήριζε «εύκολο».

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα, και κάποιοι άλλοι…όχι. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, η χώρα που σημειώνει τις χειρότερες επιδόσεις είναι η χώρα που θεωρείται πιο προηγμένη τεχνολογικά στον κόσμο: Οι ΗΠΑ.

Ακολουθούν η Ιταλία, η Μ. Βρετανία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Πολωνία, η Νορβηγία, η Γερμανία, η Δανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Εσθονία, η Τσεχία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.


Infographic: The Countries Struggling The Most With Math | Statista

You will find more statistics at Statista

 

huffingtonpost

This entry was posted on Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2016 at 20:22 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply