Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το πιο μυστηριώδες νησί της Μεσογείου -Ο κόμης Μόντε Κρίστο και ο θησαυρός των πειρατών

5 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

monteexo708

Χιλιάδες αναγνώσεις του μυθιστορήματος. Εκατομμύρια τηλεθεατές της ταινίας, η οποία έμεινε στην ιστορία. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως το νησί Μόντε Κρίστο στα δυτικά της Ιταλίας αποτελεί το πιο μυστηριώδες μέρος της Μεσογείου.

Οταν ο Αλέξανδρος Δουμάς έγραψε το μυθιστόρημα «Ο Κόμης Μόντε Κρίστο» τον 19ο αιώνα, ίσως δεν μπορούσε να φανταστεί το ταξίδι που θα έκανε το βιβλίο του μέσα στα χρόνια. Η επιλογή του νησιού, το οποίο οι αρχαίοι Έλληνες το 1800 είχαν ονομάσει «Ωγλάσσα», δεν ήταν τυχαία ούτε για την κινηματογραφική παραγωγή πριν λίγα χρόνια.

Στα δυτικά της Ιταλίας, έξω από το Λιβόρνο, ανεκμετάλλευτο βάσει της φήμης που έχει αποκτήσει. Αγαπημένο μέρος των πειρατών, ανήκει πλέον στο αρχαιολογικό μουσείο της Τοσκάνης.

Κάθε χρόνο μόνο 1.000 τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν και αυτή τη στιγμή η λίστα είναι τόσο μεγάλη, που η αναμονή αγγίζει ακόμη και τα τρία χρόνια.

Η άγρια ομορφιά σε συνδυασμό με την ακατέργαστη θέα και φυσικά το μυθιστόρημα του κόμη Μόντε Κρίστο δημιούργησαν και όλους τους μύθους γύρω από τους θησαυρούς των πειρατών, οι οποίοι είναι θαμμένοι στο νησί και τη θάλασσά του, αλλά δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ…


iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2016 at 23:06 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply