Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δυστυχισμένοι και αγχωμένοι οι άνθρωποι γύρω στα 40 -Ερευνα αποκαλύπτει

4 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

web-middle-aged-pa

Κακά είναι τα νέα για όσους είναι γύρω στην ηλικία των 40-50, μιας και έρευνα αναφέρει πως αυτή είναι η πιο μίζερη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου.

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως θα είναι πιο χαρούμενοι, όταν συνταξιοδοτηθούν! Αυτό τουλάχιστον αναφέρει μελέτη Office for National Statistics (ONS), η οποία αναφέρει πως οι άνθρωποι πάνω από τα 90 (!) είναι πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με τη ζωή τους απ’ ότι οι μεσήλικες, δηλαδή οι άνθρωποι περίπου στα 40 έτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία με βάση πάνω από 300.000 ανθρώπους στη Βρετανία τα τελευταία τρία χρόνια, από τους οποίους είχε ζητηθεί να πουν πόσο ευχαριστημένοι είναι από τη ζωή τους, αν αισθάνθηκαν πως αυτό που έκαναν άξιζε τον κόπο, αλλά και να μιλήσουν για τα επίπεδα ευτυχίας και άγχους τους.Η προσωπική ευημερία ήταν χαμηλότερη μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκοντας στη μέση ηλικία, με το επίπεδο άγχους να βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.

«Η μέση βαθμολογία ικανοποίησης από τη ζωή, την αίσθηση πως αυτό που κάνει κανείς αξίζει τον κόπο, αλλά και τα επίπεδα ευτυχίας ήταν καλύτερα στα άτομα μεταξύ των 65-75 χρόνων», σημειώνει η έκθεση.

Οι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία (40-50) παλεύουν να ισορροπήσουν μεταξύ δουλειάς και οικογένειας, ενώ μπορεί να χρειάζεται να φροντίσουν την ίδια στιγμή και τους γονείς τους.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2016 at 23:55 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply