Επί του απολογισμού:  Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πριν 17 μήνες,  οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας εμπιστεύτηκαν  στη νέα περιφερειακή αρχή με επικεφαλής το Θεόδωρο Καρυπίδη, να σχεδιάσει ουσιαστική ανάπτυξη, να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις και εξαιρετικά προβλήματα και ταυτόχρονα να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά  και όλα αυτά μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Για το κοινό καλό, όλο το προηγούμενο διάστημα επιλέξαμε το δρόμο του εξαντλητικού διαλόγου με την κοινωνία, των συναινετικών αποφάσεων για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, τις συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτών των αρχών εντάξαμε και τον πρώτο δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων της νέας Περιφερειακής αρχής και έτσι αποφασίσαμε να δοθεί ο λόγος πέραν του Περιφερειάρχη και σε όλους τους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, στον Εκτελεστικό Γραμματέα και στην Περιφερειακή Συμπαραστάτρια, προκειμένου να παρουσιάσουν τις έως τώρα δράσεις στους τομείς ευθύνης τους, κάνοντας μια πλήρη αποτύπωση της μέχρι σήμερα πορείας με αναφορές στα σημαντικά έργα και τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν.

Μάλιστα, η πρόσκληση της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία περιέγραφε αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε,  εκδόθηκε 15 μέρες πριν, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα μέλη είχαν επαρκή χρόνο στη διάθεσή τους για να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις όποιες ενστάσεις τους επί της διαδικασίας.

Τι κρίμα όμως που κάποιοι για να αποφύγουν την επαφή με την νέα πραγματικότητα, είπαν προσχεδιασμένα «ΟΧΙ» στη διαδικασία απολογισμού, λέγοντας ταυτόχρονα «ΟΧΙ»:

Στη συναίνεση

Στη συνεργασία

Στη συμπόρευση

με μοναδικό στόχο να ακυρώσουν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, επαναφέροντας παλαιοκομματικές πρακτικές κι αντιλήψεις που ο λαός έβαλε οριστικά στο περιθώριο.

Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι ο μόνος δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι αυτός της προάσπισης των δημοσίων αγαθών και της υλοποίησης των πολιτικών μας προταγμάτων που ξεκινήσαμε δυναμικά και ήδη παρουσιάστηκαν  στη χθεσινή δημόσια λογοδοσία μας.

, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα.

Τα βίντεο με όλη την ειδική συνεδρίαση είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (pdm.gov.gr), ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και οι γραπτές εισηγήσεις.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.