ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
• ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ
• ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

επιστ 12Στo πλαίσιo των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων,

(κατόπιν πρωτοβουλίας των Υγειονομικών Συλλόγων), πραγματοποιήθηκε πανεπιστημονική σύσκεψη όλων των συλλόγων και ενώσεων των Γρεβενών (Ιατρικός, Φαρμακευτικός, Οδοντιατρικός, Δικηγορικός, Οικονομολόγοι, ΤΕΕ, Συμβολαιογράφοι, Κτηνίατροι κλπ),  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών «Κώστας Ταλιαδούρης».

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το απόγευμα, στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης»,  τα προεδρεία των παραπάνω συλλόγων αλλά και μέλη τους,  παρευρέθηκαν στην συγκεκριμένη ενημέρωση που έγινε σχετικά με το ασφαλιστικό των κλάδων τους, ζητώντας να αποσυρθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση, ενώ συντόνισαν τις επόμενες κινήσεις τους με αποκορύφωμα την συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου.

Συντόνιζαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γρεβενών Σωκράτης Κουρέλας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών Δημήτριος Ψευτογκάς και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Γρεβενών Ιωάννης Λόλας.




Όλη την υπόλοιπη πανεπιστημονική σύσκεψη, παρακολουθήστε την στο κανάλι μας στο youtube, εδώ

Στην συνέχεια μέλη της συντονιστικής, επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών των Γρεβενών.

Δείτε εικόνες:

 

Η κατηγορηματική αντίθεση των επιστημόνων των Γρεβενών στις αόριστες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εκφράστηκε στην μαζική συνάντηση των εκπροσώπων και μελών των Επιστημονικών Φορέων – Ελεύθερων Επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών μετά από πρωτοβουλία των Υγειονομικών Συλλόγων (Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού) που αποφασίστηκε μετά την κοινή σύσκεψη που είχαν με τον Βουλευτή της ΠΕ Γρεβενών το περασμένο Σάββατο23 Ιανουαρίου για το ασφαλιστικό.

Παρέστησαν πλην των ανωτέρω δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, κτηνίατροι, Φυσικοθεραπευτές και Γεωτεχνικοί δια των προέδρων και σημαντικού αριθμών μελών τους.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που απαρτίζεται από τους:
1. Δημήτριο Ψευτογκά –Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών
2. Κουρέλλα Σωκράτη Πρόεδρο Φαρμακευτικού Συλλόγου Γρεβενών
3. Λόλα Ιωάννη Πρόεδρο Οδοντιατρικού Συλλόγου Γρεβενών
4. Παπαϊωάννου Χρήστο Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενών
5. Ντόνα Ιωάννη Πρόεδρο ΤΕΕ Γρεβενών
6. Κιούρκα Κων/νο Πρόεδρο Συλλόγου Οικονομολόγων Γρεβενών
7. Μπασδέκη Λάμπρο εκπρόσωπο Γεωπόνων Γρεβενών

Η Γενική Συνέλευση των Επιστημονικών Φορέων των Γρεβενών μετά από εισηγήσεις των προέδρων και διαλογική συζήτηση, δύο ημέρες μετά τη συνάντησή των δευτεροβάθμιων οργάνων τους με τον Πρωθυπουργό και την επομένη της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών, επανέλαβαν ότι:
-το Φορολογικό Νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται από καμία μελέτη, αναλογιστική ή οικονομική, δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, και έχει δημοσιονομικά χαρακτηριστικά.

Καλείται να καλύψει τη μείωση των ασφαλιστικών δαπανών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ

-Το 30%-50% και πλέον των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων αδυνατεί σήμερα να καταβάλει τις ήδη ισχύουσες εισφορές. Η αύξηση των εισφορών σε δυσθεώρητα ύψη (συνολικά 32% – 34% επί των καθαρών εισοδημάτων), μαζί με την υπερφορολόγηση η οποία για εφέτος αντιστοιχεί στο 35% των καθαρών εισοδημάτων, δημιουργεί μία συνολική επιβάρυνση της τάξεως του 70% επί των καθαρών εισοδημάτων. Ένας ελευθεροεπεγγελματίας επιστήμονας που δηλώνει ετήσιο εισόδημα πχ.20.000, θα πρέπει να καταβάλει σε φόρους και εισφορές 14.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις. Άρα απομένει ένα μικρό εισόδημα με το οποίο πρέπει να καλύψει τις ανάγκες του. Δεν επιτρέπεται στη Γαλλία, όπου δεν υπάρχει ύφεση όπως στην Ελλάδα, ένας επιστήμονας π.χ ιατρός με εισοδήματα 40.000 ευρώ, να πληρώνει εισφορές 3.300 ευρώ και στην Ελλάδα να καλείται να πληρώσει 14.000 ευρώ.

-Ζητούν από την κυβέρνηση οι υπάρχουσες εισφορές να διατηρηθούν ως έχουν και μόνο για πολύ ψηλά εισοδήματα να γίνει μία μικρή προσαύξηση προκειμένου να μπορούν να καταβάλλονται , ώστε
να δώσουμε ζωτικό χώρο να εργαστούν οι νέοι επιστήμονες στον τόπο τους αξιοπρεπώς, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

-Η Κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει αυτό το Νομοσχέδιο, να αρχίσει έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση, προκειμένου να υπάρξει προοπτική, η οποία θα οδηγεί όχι στο κλείσιμο κάθε ατομικής δραστηριότητος, αλλά στην ενδυνάμωση των παρεχομένων υπηρεσιών γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες οδηγούν στην αξιοπρεπή διαβίωση και λειτουργία και όχι στην απαξίωση και αποδυνάμωση.

– Θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την καταστροφή των επαγγελματιών, που επιφέρει η πρόταση για το ασφαλιστικό, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη.

-Μαζί με όλους τους αγρότες, τους άλλους επαγγελματίες και το σύνολο της κοινωνίας, οι επιστήμονες των Γρεβενών θα παλέψουν για την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία.

-Ζητούν δε από τη Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την αναλογιστική μελέτη που έχει αποστείλει – κατά δήλωση των εκπροσώπων της – στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.

Η ΓΣ τέλος ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω
Ψήφισμα:
«Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων των Γρεβενών δηλώνουμε ότι :
• Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.
• Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση».

Η ΣΥΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
1. Δημήτριος Ψευτογκάς–Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών
2. Κουρέλλας Σωκράτης-Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Γρεβενών
3. Λόλας Ιωάννης-Πρόεδρος-Οδοντιατρικού Συλλόγου Γρεβενών
4. Παπαϊωάννου Χρήστος-Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενών
5. Ντόνας Ιωάννης- Πρόεδρος ΤΕΕ Γρεβενών
6.Κιούρκας Κων/νος -ΠρόεδροςΣυλλόγου Οικονομολόγων Γρεβενών
7.Μπασδέκης Λάμπρος-εκπρόσωπος Γεωπόνων Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.