nisi708_1

Θέση εργασίας στο πιο απομακρυσμένο νησί του πλανήτη άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες για υποψήφιους αγρότες, οι οποίοι θα θέλουν να συμβάλουν παράλληλα στην εξέλιξη του Tristan da Cunha στο Νότιο Ατλαντικό.

Η κυβέρνηση του νησιού, το οποίο κατοικείται από μόλις 256 κατοίκους και έχει φυσικά μόλις ένα χωριό, αποφάσισε να αναζητήσει έναν έμπειρο αγρότη, ο οποίος θα βοηθήσει στην εξέλιξη του τόπου με την καλλιέργεια της γης.

Το ότι μπορεί να πάει κανείς στο Τριστάν ντε Κούνα και να κατοικίσει εκεί είναι αξιοσημείωτο γεγονός μιας και κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν! Ακόμη και αν θέλει να επισκεφθεί κάποιος το νησί ως τουρίστας θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια.

Το Τριστάν ντε Κούνα θεωρείται το πιο απομονωμένο σημείο στον πλανήτη καθώς  η πιο κοντινή ακτή απέχει 1.500 μίλια. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Μάλιστα, δεν υπάρχει αεροδρόμιο και έτσι η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο δια θαλάσσης. Το ταξίδι με το πλοίο προς το απομονωμένο αυτό νησί ξεκινά από το Κέιπ Τάουν και κρατά περίπου έξι ημέρες.

Πέραν του ότι η κοντινότερη ακτή βρίσκεται σε απόσταση1.500 μιλίων, οι επισκέπτες του Τριστάν ντε Κούνα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο νησί δεν υπάρχει τηλεόραση, ή ραδιόφωνο, τα κινητά δεν πιάνουν και η μόνη επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο γίνεται μέσω ενός υπολογιστή που υπάρχει στο μοναδικό ίντερνετ καφέ.

Το νησί ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο πάρκο με ποικιλία βλάστησης, γεμάτο άγρια ζώα, πιγκουίνους και άλμπατρος.

Το Τριστάν ντε Κούνα ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ανακαλύφθηκε το 1506 όμως δεν κατοικήθηκε έως τα τέλη του 1700 όταν αποτέλεσε αγαπημένο μέρος για κυνηγούς φαλαινών.

Στη συνέχεια, η αγγλική φρουρά είχε στείλει στρατό προκειμένου να φυλάει τον Ναπολέοντα, ο οποίος είχε εξοριστεί στο νησί St.Helena και τρεις Άγγλοι αποφάσισαν να μείνουν πίσω και να δημιουργήσουν ουσιαστικά ένα νέο μικρό κρατίδιο.

Η οικονομία του νησιού βασίζεται στο ψάρεμα και την καλλιέργεια γης ενώ στην αγγελία αναφέρονται όλα τα προτερήματα του τόπου όπως επίσης το γεγονός πως διαθέτει σχολείο, εκκλησία, σούπερ μαρκετ, παμπ, νοσοκομείο, μουσεία και φυσικά ελεύθερο ίντερνετ.



 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.