koykos 12Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάστηκε το βιβλίο “Ο κούκος απ΄τα Γρεβενά, διδάγματα και παροιμίες από την λαϊκή σοφία των Γρεβενιωτών“,  στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Γρεβενών.

Οι θέσεις και τα έδρανα κυριολεκτικά γέμισαν ανθρώπους – πρόσωπα, συμβάλλοντας στο συναισθηματικό “χρώμα” της παρουσίασης.

“Ο κούκος απ’ τα Γρεβενά” απέδειξε πόσο μεγάλο πνευματικό θησαυρό έχει ο τόπος αυτός, στον τομέα της λαϊκής σοφίας!

Διδάγματα και παροιμίες διαχρονικές από τους προγόνους μας, που τις διαμόρφωσαν με εκπληκτική δεινότητα, ακρίβεια και σοφία! Νοήματα υψηλά, ειλικρινή, που έχουν αποδοθεί με εκπληκτικά απλό τρόπο, όπως αρμόζει στην παράδοση του Τόπου μας!

Ο Κούκος απ’ τα Γρεβενά, είναι πλέον πρεσβευτής της λαϊκής σοφίας των Γρεβενιωτών,  καθώς αποτελεί έκδοση καταγεγραμμένη στην τοπική μας διάλεκτο, με μεταφορά στη νέα ελληνική και επεξήγηση.

Τον Κούκο, παρουσίασαν η κ. Πηνελόπη – Καμπάκη Βουγιουκλή,  καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο κ. Σίμος Ζαγκανίκας, Προϊστάμενος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών, καθώς και οι   συγγραφείς Χρήστος & Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος.

Τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσίαση του Κούκου, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης.

Δείτε εικόνες: (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

koykos 1

koykos 2

koykos 3

koykos 4

koykos 5

koykos 6

koykos 7

koykos 8

koykos 9

koykos 10

koykos 11
Ο Κούκος απ’ τα Γρεβενά, εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τον γρεβενιώτικο Eκδοτικό Oίκο & Δημιουργικό Γραφείο S+ (αισθeτικό)

Έχει καταχωρηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, με αριθμό ISBN: 978-618-82280-0-9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.