Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο ορθόδοξος ιερέας πατήρ Φώτιος που κέρδισε το ρωσικό «The Voice» (video)

27 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

ιερεασ

Σάρωσε στη ρωσική έκδοση της εκπομπής ανάδειξης μουσικών ταλέντων «The Voice» ο Ρώσος ιερομόναχος Φώτιος.

Ο πατήρ Φώτιος τραγούδησε στον τελικό το «Per Te» (Για Σένα) ένα ιταλικό τραγούδι το οποίο είχε βγει πρώτο στο διαγωνισμό του  Σανρέμο τη δεκαετία του 1960 και αργότερα έγινε ακόμη πιο δημοφιλές εξαιτίας του Αμερικανού τραγουδιστή Josh Groban.

«Το γεγονός ότι ανέβηκα στη σκηνή του «The Voice» ενθουσιάζει τον κόσμο, ξαφνιάστηκαν, δεν περίμεναν να δουν έναν ιερέα γιατί απλά προσδοκούσαν να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά. Ξαφνικά βλέπουν έναν ιερέα και όπως φαίνεται η παρουσία μου τους υπενθυμίζει την ύπαρξη της συνείδησης, της ψυχής και της αμαρτίας. Τώρα είναι αρκετοί αυτοί που μου γράφουν πως από τη στιγμή που με είδαν στην τηλεόραση θέλουν να πάνε στην εκκλησία» δήλωσε ο πατέρας Φώτιος στο RT.

Ο ίδιος αναφέρει πως στα 10 χρόνια που είναι στο μοναστήρι εκτός από τους ύμνους που ψέλνει εξασκείται και με ποπ τραγούδια, αλλά και με άριες, προκειμένου να βελτιώσει τις φωνητικές του ικανότητες.

«Οσοι με γνωρίζουν, τόσο στο μοναστήρι όσο και στην κοσμική ζωή με υποστηρίζουν. Ακόμη και εάν έχουν αμφιβολίες δεν τις εκφράζουν. Όμως γνωρίζω με βεβαιότητα ότι όλο το μοναστήρι με στηρίζει. Με βλέπουν στην τηλεόραση και με ψηφίζουν, ακόμη και ο εξομολογητής μου» δήλωσε ο Φώτιος ο οποίος κατά τον τελικό του «The Voice» κέρδισε μια αδιαμφισβήτητη νίκη με την υποστήριξη του 76% του κοινού.

.


huffingtonpost

This entry was posted on Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, 2015 at 23:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply