Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Τιμ Κουκ εξηγεί: Γιατί τα προϊόντα της Apple δεν φτιάχνονται στις ΗΠΑ

25 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

apple.22.12.708

Τα περισσότερα από τα προϊόντα της Apple κατασκευάζονται στην Κίνα και όχι τις ΗΠΑ. Γιατί όμως;

Η προφανής λογική εξήγηση είναι πως εκεί τα εργατικά χέρια είναι φθηνότερα από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες του κόσμου. Ομως, σε συνέντευξή του ο Τιμ Κουκ τόνισε ότι δεν είναι αυτός η αιτία.


«Ο λόγος είναι η ικανότητα», είπε ο CEO της Apple. Οταν ρωτήθηκε αν οι Κινέζοι εργαζόμενοι είναι πιο ικανοί από τους Αμερικανούς ή τους Γερμανούς για παράδειγμα, ανέλυσε περισσότερο το σκεπτικό.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Η Κίνα έδωσε τεράστια έμφαση στην κατασκευή και σε αυτό που θα λέγαμε επαγγελματικές δεξιότητες. Οι ΗΠΑ με τον καιρό έπαψαν να έχουν τόσα πολλά είδη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Θα μπορούσαμε να βάλουμε όλους τους τεχνίτες που κατασκευάζουν και χειρίζονται εργαλεία σε ένα δωμάτιο. Στην Κίνα, θα έπρεπε να έχεις πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου για να τους χωρέσεις», είπε ο Τιμ Κουκ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2014 υπήρχαν 79.950 τέτοιοι τεχνίτες στις ΗΠΑ. Στην Κίνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS στο οποίο μίλησε ο Κουκ ο αντίστοιχος αριθμός είναι 1 εκατομμύριο άτομα, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην Foxconn, η οποία κατασκευάζει τα περισσότερα προϊόντα της Apple.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, 2015 at 15:36 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply