Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων ΙΧ -Έως 31/12 το περιθώριο

23 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

pinakides_-708_

Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων συρρέουν στις εφορίες όλης της χώρας, προκειμένου να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, για να γλιτώσουν από την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας του 2016.


Μέχρι τους πρώτους μήνες του 2015 είχαν κατατεθεί πάνω από 645.000 πινακίδες κυκλοφορίας εκ των οποίων το 83% αφορούν σε οχήματα με κινητήρες έως 1.800 κ.εκ.
Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 δημιουργούν ένα ευνοϊκό σύστημα που θα αποτρέψει τους κατόχους ΙΧ να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 2 εκατ. ευρώ.
Οι πρόωρες ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου για νέες αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας το 2017, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα στους ιδιοκτήτες ΙΧ, τέτοιο, που εχει ως  αποτέλεσμα οι περισσότεροι να σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν αποφασίσει να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν δεν δοθεί παράταση στην καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας 2016, τότε θα πρέπει έως τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.
Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους στις Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να προσκομίσουν:

  • Την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Τις πινακίδες κυκλοφορίας.
  • Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
  • Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
  • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, 2015 at 19:36 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply