Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Γρεβενιώτης μαθητής Θάνος Μπόλλος, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νανοτεχνολογίας (video)

22 Δεκεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

mpollosΟ Θάνος Μπόλλος, με καταγωγή από την Παλιουριά Γρεβενων, μαθητής Α’ Γυμνασίου Καρπερού, συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό Νανοτεχνολογίας.

Ως νανοτεχνολογία ορίζεται η επιστήμη, η μηχανική και η τεχνολογία στην νανοκλίμακα. Με άλλα λόγια είναι η μελέτη και η χρήση εφαρμογών, εξαιρετικά μικρών διαστάσεων σε πολλά επιστημονικά πεδία, όπως στην ιατρική μηχανική και χημεία.

Το ερώτημα που τίθεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα είναι αν θα μπορούσαν με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, να ειδοποιηθούν και να επιδιορθώσουν το λάθος διαχωρισμό των φυλετικών χρωμοσωμάτων, ενός εμβρύου που έχει μεγάλη πιθανότητα να γεννηθεί με Σύνδρομο Down.

Με το παρακάτω βίντεο ο μαθητής Θάνος Μπόλλος διαγωνίζεται στον ευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό. Το like σας, στον σύνδεσμο του youtube μετράει στο αποτέλεσμα:

Η σελίδα στο facebook, του οργανισμού που διοργανώνει τον διαγωνισμό¨

https://www.facebook.com/nanodiode/?__mref=message_bubble

Αφροδίτη Λιούζα

This entry was posted on Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, 2015 at 23:49 and is filed under Grevenatv, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply