Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απόφαση σταθμός: 8 χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί

21 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

platini708_8

Την αυστηρότητά της εξάντλησε η επιτροπή Ηθικής της FIFA αφού επέβαλλε στους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί τιμωρία αποκλεισμού από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 8 χρόνια.


Το σκάνδαλο δωροδοκίας που ξέσπασε πριν από περίπου 1,5 μήνα με το έμβασμα του Μπλάτερ προς τον Πλατινό προκειμένου ο Γάλλος να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA, αποτέλεσε τελικά και το σημείο «τερματισμού» στην καριέρα των δύο αντρών.

Η επιτροπή Ηθικός της FIFA επέβαλλε τιμωρία 8 ετών και στους δύο, μετά τη συνεδρίασή της στη Ζυρίχη, για το έμβασμα ύψους 1,35 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε στους λογαριασμούς του Πλατινί.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Η επιτροπή Ηθικής υπό την προεδρία του Χαν Γιόακιμ Έκερτ, τιμώρησε τον Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρο της FIFA και τον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, με ποινή αποκλεισμού 8 ετών από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η ποινή αφορά το έμβασμα ύψους 2 εκατ. ελβετικών φράγκων τον Φεβρουάριο του 2011, από τον κ.Μπλάτερ προς τον κ.Πλατινί για το οποίο δεν υπήρχε καμία αιτιολογία».

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, 2015 at 21:38 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply