Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτή είναι η λέξη που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ποτέ στην αρχή των mail

19 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

email-lexi-arxi-708

Αν υπάρχει μία λέξη που θα κάνει τον παραλήπτη ενός mail σας να το πετάξει κατευθείαν στα σκουπίδια, αυτή είναι το «εγώ» στην αρχή αυτού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Τζόναθαν Τις, συν-πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Loews Corporation και ο πρόεδρος της θυγατρικής της Loews Hotels & Resorts, στους New York Times

Πριν η ηλεκτρονική επικοινωνία γίνει δημοφιλής, η επίσημη διδασκαλία γραφής επιστολής θύμιζε έντονα σχολείο, μιας και το κακό εθιμοτυπικό ήθελε η αλληλογραφία του γραφείου να ξεκινά με το «εγώ».


«Το αφεντικό μου μου είπε πως κάθε φορά που γράφουμε ένα γράμμα – και τώρα πια ισχύει και στα mail – ποτέ δεν ξεκινάμε μια παράγραφο με τη λέξη ”εγώ”, γιατί αυτό δίνει την εντύπωση πως εσείς είστε το πιο σημαντικό πρόσωπο στην επικοινωνία», εξήγησε.

Σήμερα, συνεχίζει να εφαρμόζει αυτόν τον κανόνα στην αλληλογραφία του και ενθαρρύνει και τους άλλους να πράξουν το ίδιο.

 

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου, 2015 at 16:38 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply