Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Περιφέρεια: Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για «Αγιά Σοφιά» και Λεωφόρο

18 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

225938

Ευχάριστα νέα για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αναφορικά με τα κονδύλια της Περιφέρειας για «Αγιά Σοφιά» και Λεωφόρο.

Τόσο το κονδύλι για την κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς» (ύψους 20 εκατ. ευρώ), όσο κι εκείνο για την ανακατασκευή της Λεωφόρου (που φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ) σφραγίστηκε και τυπικά ότι θα διατεθούν. Κι αυτό διότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2016, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται, υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το περιφερειακό συμβούλιο.

Εκεί όπου ο Ρένα Δούρου σημείωσε στην τοποθέτησή της ότι ο προϋπολογισμός (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται συνολικά 863 έργα με κόστος 924 εκατ. ευρώ) «είναι αναπτυξιακός, κοινωνικός, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στα έργα υποδομής».Από την πλευρά του, ο εισηγητής του θέματος που αφορούσε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, αλλά και το πρόγραμμα εκτέλεσης έργων, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, τόνισε: «Το κύριο χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη με ταχείς ρυθμούς, άρα απαίτηση αποτελεσματικότητας, ανάπτυξη με αξιοπιστία και βιωσιμότητα, άρα απαίτηση πλήρους διαφάνειας και πρώτα απ’ όλα ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, δηλαδή εστίαση στη στρατηγική για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που συσσωρεύονται ιδιαίτερα στις πιο αδικημένες περιοχές της Αττικής και φυσικά με νέες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας.

Ο προηγούμενος χρόνος υπήρξε γόνιμος γιατί επιτεύχθηκε η αναδιοργάνωση πολλών κρίσιμων εσωτερικών λειτουργιών της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για αποτελεσματικότητα και πλήρη διαφάνεια. Υπήρξε γόνιμος επίσης, γιατί προωθήθηκε μία εκτεταμένη συνεργασία με τους Δήμους και τους παραγωγικούς Φορείς της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε τη νέα χρονιά στο πιο κρίσιμο στάδιο: αυτό της υλοποίησης. Η υλοποίηση του προϋπολογισμού οφείλει να είναι μέλημα όλων μας. Αναλαμβάνουμε ως Διοίκηση την ευθύνη να συνθέσουμε όλες τις προτάσεις που θα ακουστούν εδώ σήμερα».

iefimerida

 

This entry was posted on Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, 2015 at 22:36 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply