Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιοι λαοί πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα: Οι «καθαροί» Έλληνες, Κολομβιανοί και Σαουδάραβες και οι άλλοι

14 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

n-WASHING-HANDS-TOILET-large570

Τις συνήθειες των πολιτών της Ευρώπης και του υπόλοιπου όσον αφορά στο πλύσιμο των χεριών μετά την τουαλέτα καταγράφει μελέτη της WIN/ Gallup International.

Στη σχετική έρευνα αναφέρεται ότι στην Ευρώπη οι Έλληνες είναι οι πιο καθαροί, με το 85% να λένε ότι πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό αυτόματα μετά την τουαλέτα, ενώ οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που ήταν λιγότερο πιθανό να το κάνουν (50%).

Στην Αμερική τα πρωτεία έχει η Κολομβία, με 93%, ενώ πιο χαμηλά είναι το Μεξικό, με 32% είτε να «συμφωνούν περίπου» στο ότι πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, είτε να «διαφωνούν περίπου» είτε να «διαφωνούν απόλυτα».Στο πλαίσιο της έρευνας ερωτήθηκαν 62.398 άνθρωποι από όλο 64 χώρες και διαπιστώθηκαν διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Στο χαμηλότερο σημείο βρέθηκαν η Ιαπωνία και η Κίνα ( 30% και 23% αντίστοιχα ), ενώ στην κορυφή η Σαουδική Αραβία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, διαπιστώνεται πως 65% «συμφωνούν» ότι το πλύσιμο των χεριών μετά την τουαλέτα είναι κάτι το οποίο κάνουν αυτόματα, το 26% «συμφωνούν κάπως/ περίπου», ενώ το 8% διαφωνούν.

huffingtonpost

This entry was posted on Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, 2015 at 20:50 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply