UNICEF
Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε συγκλονισμένοι από την ασφαλή απόσταση του σπιτιού μας, την κορύφωση του προσφυγικού ζητήματος που πήρε ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις κυρίως μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους της Συρίας. Η άλλοτε εύρωστη περιοχή δέχεται τα τελευταία χρόνια τα συνεχή πυρά του Ισλαμικού κράτους που το έχει καταστήσει προπύργιο των επιθετικών του ενεργειών προς τον δυτικό κόσμο. Η καταστροφή των πατρογονικών τους εστιών ανάγκασε πολλούς Σύριους, Ιρακινούς και άλλους, να εγκαταλείψουν τη γη τους και να αναζητήσουν σωτηρία στα αναπτυγμένα κράτη της Δύσης, πληρώνοντας συχνά το αντίτιμο της μετακίνησης με την ίδια τους τη ζωή.

Ο ελληνικός λαός, εξοικειωμένος – από το παρελθόν αλλά και το πρόσφατο παρόν του – με τον καημό της προσφυγιάς και της μετανάστευσης στήριξε και στηρίζει τον αγώνα των προσφύγων αυτών με υλικά και ηθικά μέσα.

Οι συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν θετικά σε όλα τα πρόσφατα καλέσματα φορέων και οργανισμών για συμπαράσταση και ως έτσι θα το πράξουμε ακόμη μια φορά στο σημερινό Τηλεμαραθώνιο που διοργανώνει η UNICEF – ΕΡΤ για τα παιδιά των προσφύγων.

Έτσι αφιερώνουμε μία από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας με το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών (στις 20 Δεκεμβρίου) στη συγκέντρωση χρημάτων για το σκοπό αυτό, ελπίζοντας ότι θα συμβάλλουμε έστω και κατ’ ελάχιστον στην ανακούφιση των πολύπαθων συνανθρώπων μας.


Ο Δήμαρχος Γρεβενών

Γεώργιος Δασταμάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.