chinaguo708Η Fosun International, ένας από τους πιο ισχυρούς ομίλους επιχειρήσεων στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι αναζητά τον πολυεκατομμυριούχο Κινέζο αφεντικό της, Γκούο Γκουανγκτσανγκ , τον οποίον πολλοί χαρακτηρίζουν ως τον Γουόρεν Μπάφετ της Κίνας (αναφερόμενοι στον γνωστό μεγιστάνα των ΗΠΑ).

Τα νέα έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά περίεργων εξαφανίσεων που έχουν ανακοινωθεί τον τελευταίο καιρό στην Κίνα και αφορούν μεγαλοστέλεχη εταιρειών-κολοσσών της ασιατικής οικονομίας ή τους πλούσιους ιδιοκτήτες τους.
Πριν τρεις εβδομάδες η Guotai Securities ενημέρωσε ότι «έχασε» το αφεντικό της στο Χονγκ Κονγκ, τον Γιμ Φουνγκ, είδηση που αμέσως προκάλεσε την κάθετη πτώση των μετοχών της εταιρείας.



Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Citic Securities ανακοίνωσε την εξαφάνιση δυο μεγάλων στελεχών της στον επενδυτικό τομέα των τραπεζών.

Μόλις τα νέα έγιναν γνωστά ανάλογη πορεία με την Guotai είχε και η μετοχή της Fosun που είδε την αξία της να κατρακυλά στα χρηματιστηριακά ταμπλό.
Είναι ακόμη άγνωστη η τύχη των εξαφανισμένων νεοκαπιταλιστών της Κίνας. Ειδικά για τον προσφάτως εξαφανισθέντα Γκουανγκτσανγκ, υπάρχουν φήμες ότι ίσως να έχει συλληφθεί από τις Κινεζικές αρχές. Η περιουσία του υπολογίζεται από το Forbes στα 7 δις δολάρια.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.