Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα «τρύπα» 7 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

9 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

3C7E4709344AADFABD7705ED3807068A«Πονοκέφαλο» προκαλεί στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η νέα «μαύρη τρύπα», ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ, που εντόπισε το τελευταίο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας. Πρόκειται για εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν την περίοδο 1999 – 2008.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε το φόβο ότι θα προχωρήσει και σε αυτή την περίπτωση το Δημόσιο σε δέσμευση λογαριασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Πολλά από αυτά τα δικαιολογητικά που βρέθηκαν στην έκθεση είναι πλαστά και είναι παράλογο να ζητάει το κράτος λεφτά που δεν κατατέθηκαν στα ταμεία, όχι εξ επί τούτου του Δήμου, αλλά επειδή κάποιοι τα πήραν. Θα πρέπει να στραφεί εναντίον αυτών που τα πήραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξουν οι υπηρεσίες του Δήμου, ο δήμαρχος είπε πως «θα πρέπει να συζητήσουμε με την οικονομική επιθεωρήτρια. Είναι ζήτημα της κεντρικής κυβέρνησης. Είναι ένα θέμα δεκαετίας και πριν από το 1999-2008. Μέχρι πότε δηλαδή θα πάει αυτή η ιστορία;».

Αντιπαράθεση για το αποτεφρωτήριο

Αντιπαράθεση σημειώνεται μεταξύ των δημάρχων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου, σχετικά με τη χωροθέτηση ή μη του αποτεφρωτηρίου στην περιοχή της Σίνδου.

«Προχωράμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για ένα χώρο που θα πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται από το νόμο. Απλώς υπενθυμίζω ότι τα αέρια απόβλητα ενός αποτεφρωτηρίου είναι λιγότερο επικίνδυνα από ότι το τζάκι του σπιτιού» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

Είχε προηγηθεί το πρωί ανακοίνωση του δημάρχου Δέλτα, που χαρακτήριζε «αυθαιρεσία και έλλειψη σεβασμού προς την τοπική κοινωνία να εξαγγέλλεται από τον κ. Μπουτάρη αποτεφρωτήριο στη Σίνδο».

in

This entry was posted on Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, 2015 at 18:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply