συνταξιουχοι
Kάτω από τις πιέσεις των δανειστών αλλά και της κοινωνίας και με την αντιπολίτευση να της έχει γυρίσει την πλάτη,

η κυβέρνηση καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό του Ασφαλιστικού.

Οι Θεσμοί διαμηνύουν ότι το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις αθροιστικά δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 56%, με το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλει προσπάθειες το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις να μην μειωθεί κάτω από το επίπεδο ασφαλείας του 65%.

Σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις για να καλυφθεί το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθούν κλιμακωτά 6%-10% όσες είναι άνω των 165 ευρώ. Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές συμφωνήσουν οι περικοπές να γίνουν μόνο για τις υψηλότερες συντάξεις, τότε η μείωση αυτών θα φθάσει το 15%.

Εντωμεταξύ, με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα επέρχονται τέσσερις ανατροπές σοκ:

  • αυξημένες περικοπές στις πρόωρες,
  • έξτρα μειώσεις αποδοχών κατά 10% ακόμη και σε όσους αποχωρούν στα 62 με μειωμένη σύνταξη,
  • αυξήσεις ορίων ηλικίας από το 50ό έτος στο 67ο, (δηλαδή ως και 17 χρόνια επιπλέον εργασίας ακόμη και για κατηγορίες ασφαλισμένων όπως ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές, οι οποίοι έχουν παρόμοιο καθεστώς συνταξιοδότησης με αυτό των «βαρέων»,
  •  μπλόκο στην έκδοση επικουρικής σύνταξης.

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η νέα εγκύκλιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.