Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η οικονομία της Κούβας: Γιατί ένας ταξιτζής κερδίσει σε μια ημέρα περισσότερα όσα κερδίζει ένας γιατρός σε ένα μήνα; (video)

30 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

taji ταξιΕδώ και σχεδόν ένα χρόνο η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο επέτρεψε στους οδηγούς ταξί να εργάζονται πλέον σε όλο το νησί ως ιδιώτες.

Οι κρατικοί οργανισμοί που διαθέτουν τον σχετικό στόλο νοικιάζουν τα αυτοκίνητά τους στους οδηγούς οι οποίοι είναι κρατικοί υπάλληλοι ώστε να σταματήσει η μισθοδοσία τους από το κράτος και αυτομάτως να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι ιδιώτες.

Το μέτρο πιλοτικά έχει ήδη δοκιμαστεί από το 2010 σε τρεις κρατικές εταιρείες ταξί στην Αβάνα και στο περίφημο κουβανέζικο τουριστικό θέρετρο Βαραδέρο.

Η κυβέρνηση του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο τα τελευταία χρόνια έχει σταδιακά αυξήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία στο νησί της Καραϊβικής. Μεταξύ άλλων οι πολίτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν αυτοκίνητα, ακόμη και να έχουν τη δυνατότητα κατοχής καινούριου εισαγόμενου οχήματος, αν και με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία οι τιμές των αυτοκινήτων είναι απλησίαστες για τους περισσότερους κουβανούς πολίτες.

Το γεγονός ότι ένας οδηγός ταξί μπορεί να βγάζει πολύ περισσότερα από έναν γιατρό είναι μια απόδειξη για το πόσο βάρος έχει δώσει η κουβανική κυβέρνηση στον τουρισμό.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Vox.

This entry was posted on Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2015 at 23:41 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply