Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά|| Εκδήλωση μνήμης από το ΚΚΕ: «Η αντοχή και η ηρωική στάση τωνκομμουνιστών στις εξορίες και τις φυλακές »

26 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Η ΚΟ Γρεβενών καλεί τους απογόνους των αγωνιστών…
kke - ΚΚΕ
Η ΚΟ Γρεβενών του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής , την Τέταρτη 16 Δεκέμβρη στο Δημαρχείο Γρεβενών στις 7μμ, αφιερωμένη στους τιμημένους νεκρούς του αγώνα, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης , τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που σε συνθήκες ανείπωτων διωγμών, κράτησαν ψηλά τη σημαία της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης. Έμειναν όρθιοι στις εξορίες και τις φυλακές του αστικού κράτους, στη διάρκεια ολόκληρης της ιστορικής περιόδου από τη δεκαετία του 40 έως τη χούντα 1967 – 1974.

Η εκδήλωση  έχει στόχο να συμβάλει στη γνώση και διάδοση της Ιστορίας των αγώνων του λαού μας με μπροστάρη το ΚΚΕ. Θα αναδείξει το μαζικό ηρωισμό των χιλιάδων «επώνυμων» και «ανώνυμων» κομμουνιστών, που καλλιεργήθηκε από την ανυποχώρητη επαναστατική δράση του ΚΚΕ, από την πίστη στις πρωτοπόρες επαναστατικές ιδέες του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, από την ανυπότακτη στάση ζωής, τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, τη διαρκή προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης, ακόμα και στις συνθήκες των εξοριών και των φυλακών.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση με γράμματα, φωτογραφίες, ντοκουμέντα κ.α.

Με αφορμή και την εκδήλωση, η ΚΟ Γρεβενών καλεί τους απογόνους των αγωνιστών και όσους γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό, να απευθυνθούν στην Κομματική Οργάνωση. Να συμβάλλουν με αρχεία, βιογραφικά στοιχεία, πληροφορίες, φωτογραφίες, κειμήλια, ώστε να αξιοποιηθούν τόσο στην εκδήλωση που διοργανώνεται αλλά και στην καταγραφή της ιστορίας εκατοντάδων ανώνυμων αγωνιστών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2462028450,  6947423402, 6945299947

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2015 at 10:55 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply