Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναβάλλονται οι εκλογές στην ΝΔ

Νοέμβριος 22nd, 2015 by Χρήστος Μίμης

Αιτία το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε

γρεβμειμαρ 38
Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά το πρόβλημα που παρουσίασε το ηλεκτρονικό σύστημα για τις εκλογές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε πως αν η εισήγησή του για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών δεν γίνει δεκτή, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Τα πολλά τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η διαδικασία στις 7 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο.

Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος. Χθες, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε, καθώς δεν λειτούργησε ποτέ. Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Λίγο πριν από τις 9.30, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, αποφάσισε  να αναβληθεί η διαδικασία.
Την ευθύνη στην τεχνική εταιρεία που ανέλαβε το τεχνικό μέρος της εσωκομματικής εκλογής στη ΝΔ ρίχνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται

iefimerida, newsbeast

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 22nd, 2015 at 10:09 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply