Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πείραζε τους μετρητές της ΔΕΗ έναντι αμοιβής για να μην γράφει το ρολόι. Ο 51χρονος «επιστήμονας»

15 Νοεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

ÄÅÇ (EUROKINISSIÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ένας 51χρονος «επιστήμονας», ο οποίος είχε κάνει επάγγελμα το πείραγμα των μετρητών της ΔΕΗ με σκοπό να

μην καταγράφεται η ηλεκτρική ενέργεια και να μην πληρώνει ο καταναλωτής ρεύμα, συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία.

Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 2015 ο 51χρονος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στο σπίτι του, όπου βρέθηκε ο σύγχρονος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος δραστηριοποιούταν σε περιοχή της Αττικής και παρενέβαινε έναντι αμοιβής, σε μετρητές της Δ.Ε.Η., χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία που τοποθετούσε στον μετρητή, με σκοπό να μην καταγράφεται η ηλεκτρική ενέργεια και ο καταναλωτής να μην πληρώνει το ποσό που του αναλογεί.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του κατασχέθηκε εξειδικευμένος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε, ίδιος με αυτόν που βρέθηκε στους μετρητές που είχε παρέμβει.

Από την μέχρι τώρα έρευνα και σε συνεργασία με ηλεκτροτεχνικούς της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και μία (1) απόπειρα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η οικονομική βλάβη, που προκλήθηκε στη Δ.Ε.Η. και στο Δημόσιο, θα προσδιοριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δ.Ε.Η.

Ο 51χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

huffingtonpost

This entry was posted on Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, 2015 at 18:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply