Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συγχαίρει τον Πρώτο Πολίτη της Χώρας

13 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΞεκάθαρο μήνυμα αναφορικά με τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, έστειλε, χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος,

κατά την επίσκεψή του στη Χίο και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της 103ης επετείου από την ενσωμάτωσή της νήσου στον εθνικό κορμό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην γεμάτη με ιδιαίτερους συμβολισμούς ομιλία του, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του νησιού, αναφέρθηκε στην Σφαγή της Χίου του 1822, ως δείγμα γραφής της τουρκικής βαρβαρότητας. «Η Σφαγή», όπως δήλωσε, «ήταν απλός ο προάγγελος της τουρκικής θηριωδίας, που στη συνέχεια γιγαντώθηκε κατά του Ελληνικού Έθνους με την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Τη μνήμη αυτή του μαρτυρίου των προγόνων μας την κρατούμε άσβεστη στην ιστορική μας συνείδηση ως εθνικό χρέος».

Με αυτή τη σαφέστατη τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά την Πατρίδα, εκπληρώνοντας το εθνικό χρέος πολιτικού ανδρός, και συνάμα, τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας, εκπληρώνει ένα πανανθρώπινο χρέος, αφού η Γενοκτονία αποτελεί, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ειδική περίπτωση διαρκούς εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συγχαίρει τον Πρώτο Πολίτη της Χώρας για την στάση του αυτή που αφορά τον Ελληνισμό αλλά και την Παγκόσμια ιστορική μνήμη, ενώ παράλληλα, εκφράζει την δυσαρέσκειά της της για την παραμονή του Υπουργού Παιδείας στη θέση του. Την στάση που τήρησε ο ανώτατος άρχοντας του Ελληνικού Κράτους, αναμένουμε, έστω και καθυστερημένα, να μιμηθεί η Κυβέρνηση και, χωρίς υπεκφυγές, να πράξει το αυτονόητο, ήτοι να απαιτήσει την παραίτηση του αρνητή της Γενοκτονίας από τον υπουργικό θώκο.

Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί το γεγονός της εμμονής του ιδίου περί διατήρησης ενός θεσμικού αξιώματος, το οποίο οφείλει να υπηρετεί αξίες και να προάγει απόψεις εν πλήρη αντιθέσει με τα «προσωπικά του πιστεύω». Αν νιώθει ότι ασφυκτιά, οφείλει να παραιτηθεί, άλλωστε, η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς ελεύθερους, όχι καταπιεσμένους.

Μετά τιμής

το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.

This entry was posted on Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 2015 at 19:05 and is filed under ΑΡΘΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply