Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί καπνίζουμε περισσότερο όταν πίνουμε; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

13 Νοεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

alkool-kapnisma-708

Είναι βράδυ, το ποτό ρέει άφθονο και ξαφνικά αισθάνεστε την ανάγκη να καπνίσετε. Kαι, όχι, δεν είστε τακτικός καπνιστής.

Αν πιστεύετε πως ο λόγος για τον οποίο καταφεύγετε στο κάπνισμα είναι η στιγμή ή η παρέα, πλανάστε. Οι επιστήμονες δίνουν την απάντηση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, όπως σημειώνει ο Independent, ανακάλυψαν πως οι περιστασιακοί καπνιστές έχουν έντονη επιθυμία να καπνίσουν, την ώρα που πίνουν αλκοόλ, γιατί ψάχνουν για ένα διεγερτικό. Η νικοτίνη έχει την ιδιότητα να «απομακρύνει» τη νύστα, την οποία συνήθως φέρνει το αλκοόλ.

Μελετώντας τους βασικούς προσθεγκεφάλους ζώων, την περιοχή εκείνη που σχετίζεται με τα αντανακλαστικά, τη μάθηση και την προσοχή, διαπίστωσαν πως η νικοτίνη μπορεί να καταπολεμήσει την υπνηλία από το αλκοόλ.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 2015 at 18:42 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply