aperg 2

Μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στα Γρεβενά, όπου συμμετείχαν οργανωμένα και οι μαθητές των τριών λυκείων της πόλης με κεντρικό σύνθημα «η νεολαία έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά», διατρανώνοντας τη θέλησή τους να παλέψουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς.
Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ και των μαθητών.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κλεισιάρη Γιάννη πρόεδρο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Γρεβενών:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι νέοι και νέες.

Χαιρετίζουμε τα πάνω από 600 σωματεία συλλόγους, μαζικούς φορείς γυναικών  και νεολαίας, τους συνταξιούχους που αυτή τη στιγμή διαδηλώνουν σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε τους  εργαζόμενους, τους αγωνιστές που από το πρωί δίνουν το στίγμα του αγώνα.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων των αγροτών για κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος και την ΚΑΠ της ΕΕ. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων για συμμετοχή στης κινητοποιήσεις και καλούμε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο, καλούμε τους μαθητές να μετατρέψουν τα 5μελή και 15μελή σε όργανα αγώνα και αντίστασης. Τέλος καλούμε τους άνεργους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Έχουν πλέον πολύτιμη πείρα από την καθημερινή αναζήτηση δουλειάς για ένα κομμάτι ψωμί, την αγωνία για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, την κοροϊδία των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ με την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά. Δεν είναι, δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η ζωή τον 21ο αιώνα. Μπορούμε και αλλιώς. Έλα μαζί μας στον οργανωμένο αγώνα. Να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης και ταυτόχρονα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ΜΗΝ υπάρχει ανεργία.

Η σημερινή μας συγκέντρωση, οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Κάνουμε καθαρή την απόφασή μας. Καλούμε τα σωματεία, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους. Όλους όσους δεν συμβιβάζονται με την βαρβαρότητα και το μαύρο μέλλον που φτιάχνουν για μας και τα παιδιά μας. Όλους όσους δεν ανέχονται τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο στα συνδικάτα που επιδιώκει να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου, ή το πολύ να γίνει μια διαμαρτυρία για τα μάτια του κόσμου να πουν φτάνει πια. Δεν έχει μέλλον η υπομονή στην απληρωσιά, στην αναδουλειά, στο πότε θα βάλει λουκέτο σε μεγάλες σύγχρονες μονάδες η καπιταλιστική εργοδοσία που φεύγει αναζητώντας μεγαλύτερο κέρδος και εδώ αφήνει κουφάρια και άνεργες οικογένειες. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας, τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, όλοι οι χώροι δουλειάς  να δώσουν την δική τους απάντηση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον υπουργοί της κυβέρνησης, που θα έδιωχναν την τρόικα από την Ελλάδα, στριμώχνονται υπομονετικά στην ουρά, έξω από τα δωμάτια κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, μέχρι να έρθει το δικό τους ραντεβού με τα αστικά επιτελεία, τα στελέχη της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Επιλέχθηκαν για τη βρώμικη δουλειά, αυτή που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο έγκλημα. Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπουν την ασφάλιση σε προνόμιο λίγων, όσων έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο εμπόρευμα. Μας ρίχνουν στα νύχια των αρπαχτικών των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας που ακονίζουν τα νύχια τους περιμένοντας την ψήφιση των μέτρων. Πετσοκόβουν πάλι τις συντάξεις, τις μετατρέπουν σε συντάξεις πείνας και καταργούν το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση για τις νεότερες γενιές. Καταδικάζουν φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα με συντάξεις φιλοδωρήματα! Θα τα δεχτούμε παθητικά; Θα συμβιβαστούμε;

Όχι! Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο!

Όλα τα σωματεία, οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, οι σύλλογοι γυναικών που τα μέτρα τις καταδικάζουν, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών μπορούμε και πρέπει να ξεσηκώσουμε τον εργαζόμενο λαό! Τώρα είναι η ώρα του αγώνα απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παλέψουμε για το μέλλον που πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας. Και σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε μαζί. Λένε ψέματα ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα αυτοί που το λένε ομολογούν ότι 40 χρόνια προσπαθούν να περάσουν αυτά τα μέτρα, που είναι απαίτηση του κεφαλαίου και δεν τα κατάφεραν. Τι τους εμπόδισε; Ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας της εργατικής τάξης.

Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση. Η σημερινή απεργία  να γίνει η αφετηρία νέων τέτοιων αγώνων που θα προετοιμάζει την αντεπίθεση των εργαζομένων, του λαού. Να μην τους δίνουμε άλλο το δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι ο λαός συμφωνεί με τη σφαγή του. Έχουμε πλέον πείρα. Η αναμονή και η λογική του «μικρότερου κακού» οδηγεί σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Ομολογούν και οι ίδιοι ότι αυτά που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι μόνο ένα μικρό μέρος των μέτρων που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν. Η αποχή από τους αγώνες, είναι ορεκτικό για το κεφάλαιο. Η ανάγκη του για ακόμα περισσότερα κέρδη, για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα δεν σταματάει από μόνη της. Πρέπει εμείς να βάλουμε φρένο στις ορέξεις των μονοπωλίων και την εφαρμογή των απαιτήσεων του από το πολιτικό τους προσωπικό. Χρησιμοποιούσαν την τακτική διαίρει και βασίλευε για να μας βάλουν στην άκρη, να μας οδηγήσουν στο καναπέ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και οι υπουργοί της χρησιμοποιούν τα ίδια ψέματα, για να δημιουργήσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς και να περάσουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που χρόνια τώρα δεν κατάφερε να επιβάλει το κεφάλαιο με καμία άλλη κυβέρνηση, για να στρέψουν τον πατέρα ενάντια στο παιδί του και το παιδί ενάντια στον παππού του. Η καραμέλα των συντάξεων των 3000 ευρώ έλιωσε και δεν γλυκαίνει πλέον. Τα ίδια τα επίσημα στοιχεία τους αποδεικνύουν τα ψέματα τους. το 56% παίρνει σύνταξη ως 800 ευρώ δηλ. περίπου 1.5 εκατομ συνταξιούχοι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που με τους νόμους Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου και με τον τελευταίο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, χάρισαν τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο, τα κούρεψαν, χάρισαν εκατομμύρια εισφορών στην εργοδοσία και κάθε μα κάθε φορά υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι «σώζουν το ασφαλιστικό». Ε, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τη βρώμικη κυβερνητική προπαγάνδα, γιατί αποδείχτηκε και στην πράξη δεν αφήνεται τίποτα όρθιο την ίδια ώρα που δίνεται τεράστιες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Τους χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων όπως στα μεγαθήρια των μεταφορικών εταιρειών, τους σβήνουν πρόστιμα, τους απαλλάσσουν από φόρους, τους επιδοτούν με ζεστό χρήμα που βγήκε από τις δικές μας αιματηρές θυσίες. Είναι προκλητικοί. Βρήκαν νέο τέχνασμα τώρα για το διαχωρισμό του λαού, για την διαίρεσή του! Μιλούν οι θεομπαίχτες για ισοδύναμα, χωρίς ντροπή. Λένε στο λαό διάλεξε μόνος σου το σχοινί που θα σε κρεμάσουν ή διάλεξε ποιος κλάδος θα πληγεί για να γλιτώσεις για λίγο εσύ!

Όλη η κυβέρνηση είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Μαζεύουν όλο τον πλούτο από τον λαό για να τον παραδώσουν στο κεφάλαιο. Για την περιβόητη ανάπτυξη. Δεν έχουμε κανένα όφελος από αυτή την ανάπτυξη! Δεν θα καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι. Δεν θα έρθει πίσω η κοινωνική ασφάλιση, δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, δεν θα ανοίξουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που κλείνουν. Η ανάπτυξή τους απαιτεί συντρίμμια εργατικών δικαιωμάτων, καταστροφή, πάμφθηνη δουλειά και καταστολή των αγώνων, το εργατικό κίνημα δεμένο, φιμωμένο. Καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για το «φως στην άκρη του τούνελ», ότι «οι θυσίες θα πιάσουν τόπο», λες και δεν τα έχουμε ξανακούσει. Καμία αναμονή. Η ανάπτυξή τους θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ο δικός μας δρόμος βρίσκεται στη οργάνωση. Στη ρήξη με την ΕΕ και τον δρόμο των μονοπωλίων.

Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να δουν άσπρη μέρα στη γραμμή της υποταγής, της μοιρολατρίας. Χωρίς σύγκρουση με τις αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα του λαού. Τα προβλήματα μας οξύνονται γιατί τα μεγάλα συμφέροντα, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες  κυριαρχούν. Αυτοί ληστεύουν τον ιδρώτα μας.

Η Ευρωπαϊκή ένωση, που είναι το κοινό τους σπίτι, φτιάχτηκε για να διασφαλίζει τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα δικά μας.

Οι κύριοι της κυβέρνησης που παριστάνουν τους αγωνιστές, τους προστάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων , των λαϊκών στρωμάτων μας καλούν να ζήσουμε στην βαρβαρότητα για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των λίγων . Να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

 Λύση υπάρχει και θα την δώσουμε με τον αγώνα μας. Με την ενίσχυση της προοπτικής που έχουμε ανάγκη για την  ικανοποίηση  των  αναγκών  μας,  κουμαντάροντας τον πλούτο που παράγουμε  για όφελός μας

Το ΠΑΜΕ όπως έκανε σε όλη την διαδρομή του από την συγκρότηση του μέχρι σήμερα παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε αγώνα παραμερίζοντας την ηττοπάθεια, τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας

Σε αυτό το κάλέσμα έχουν θέση όλο οι εργαζόμενοι. Αυτοί που μέχρι χθες,  μπορεί να  στέκονταν με προβληματισμό στις εκτιμήσεις μας. Που νόμιζαν ότι τα προβλήματα μπορεί να λυθούν με μια κυβερνητική αλλαγή. Με μια καλύτερη διαχείριση.

 Τώρα οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα. Να συμπορευτούμε μαζί.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες σε κοινό αγώνα, να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία. Να την κάνουμε πανίσχυρη. Εδώ είναι η ελπίδα.

Περνάμε σε αντεπίθεση για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας. 

Ο λαός πρέπει και μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής και καταλύτης των εξελίξεων.

Να βγει ο λαός στο προσκήνιο, οργανωμένος, αγωνιστής, ενάντια στους εκμεταλλευτές του.

Αγώνας, ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή. Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και τα δεσμά των μονοπωλίων 

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Όλοι στο πόδι! Προετοιμασία οργάνωση ετοιμότητα. Όλος ο κλάδος, ο χώρος δουλειάς, όλη η γειτονιά στο πόδι. Τα κριτήρια που βάζουν τους τα επιστρέφουμε. Τα παζάρια τους δεν μας αφορούν. Ξεσηκωμός. Δηλώνουμε καθαρά ότι τα κοράκια που θα έρθουν να πάρουν σπίτι συναδέλφου μας, μεροκαματιάρη, άνεργου γείτονά μας θα μας βρουν εκεί.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Γιατί χωρίς εμάς δεν χτίζονται τα κτήρια, δεν λειτουργούν τα σχολεία, τα λεωφορεία, δεν παράγουν τα εργοστάσια, δεν φυτρώνουν τα χωράφια. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Η σημερινή απεργία πρέπει και μπορεί να συνταράξει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, την συγκυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική και την ΕΕ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το 3ο μνημόνιο, το πιο βάρβαρο από όλα το ψήφισαν και το στήριξαν μαζί με την κυβέρνηση, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και τώρα καμώνονται ότι δεν συμφωνούν με τα μέτρα και κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για τα ισοδύναμα

Τώρα δοκιμάζουμε την δική μας δύναμη λέμε το δικό μας όχι, κάνουμε την δική μας εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Το ασφαλιστικό που, δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης δεν θα τους επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι «δήθεν αριστεροί» για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη. Όλοι μαζί με ανυποχώρητο σκληρό ταξικό αγώνα, με βήματα κλιμάκωσης, με καθημερινές κινητοποιήσεις, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.

Η σημερινή απεργία είναι η έναρξη πλατιάς εξόρμησης όλων όσων συμμετέχουμε ΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟ έναρξη νέων αγώνων, συγκέντρωσης δυνάμεων για την ανατροπή.

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, μνημόνια , ανεργία, φτώχεια και ανέχεια.  
aperg 3

aperg 2

aperg 1
Η σημερινή απεργία είναι η έναρξη πλατιάς εξόρμησης όλων όσων συμμετέχουμε ΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟ έναρξη νέων αγώνων, συγκέντρωσης δυνάμεων για την ανατροπή.»
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.