Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιοι υπάλληλοι μετακινούνται από το ΣΔΟΕ και πηγαίνουν στη ΓΓΔΕ

24 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

tsakakk708_2

Τα κριτήρια επιλογής των 500 υπαλλήλων οι οποίοι θα μετακινηθούν από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, ορίζει με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,

ενώ βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα η διαδικασία επιλογής των καυτών 3.500 υποθέσεων οι οποίες επίσης θα πρέπει να μεταφερθούν από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.

Το «πάντρεμα» ΣΔΟΕ – ΓΓΔΕ αποτελεί μνημονιακή δέσμευση, την οποία η τέως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, είχε φωτογραφίσει ως την πραγματική αιτία της απομάκρυνσής της.

Η διαδικασία μεταφοράς των αρμοδιοτήτων φορολογικού και τελωνειακού ελέγχου από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, αλλά και κυρίως των υπαλλήλων και των εκκρεμών υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αυτό το πλαίσιο έρχεται η απόφαση Τσακαλώτου, να θέσει κριτήρια για την επιλογή των υπαλλήλων -πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη απροθυμία- που θα φύγουν από το ΣΔΟΕ.

Μεταξύ των κριτηρίων ξεχωρίζει αυτό που ορίζει «τη μη ύπαρξη μακροχρόνιας απουσίας»…

Τροποποιώντας αντίστοιχη απόφαση του Γιώργου Χουλιαράκη (επί υπηρεσιακής κυβέρνησης), η απόφαση Τσακαλώτου ορίζει ότι τα κριτήρια επιλογής για τους τριακόσιους πενήντα έμπειρους ή πιστοποιημένους ελεγκτές είναι:

– Η σύνδεσή τους με τις μεταφερόμενες υποθέσεις από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

– Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

– Η εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα μεγαλύτερη των πέντε ετών.

– Πέντε έτη υπηρεσίας τουλάχιστον έως τη συνταξιοδότηση.

– Η μη ύπαρξη πειθαρχικής δίωξης σε οποιοδήποτε στάδιο.

– Η μη ύπαρξη μακροχρόνιας απουσίας.

Τα κριτήρια επιλογής για τους υπόλοιπους εκατόν πενήντα υπαλλήλους είναι:

– Η ύπαρξη ελεγκτικής εμπειρίας από 1-5 έτη.

– Η πενταετής υπηρεσία και μη συμπλήρωση τριακονταετούς υπηρεσίας.

– Η μη ύπαρξη πειθαρχικής δίωξης σε οποιοδήποτε στάδιο.

– Η μη ύπαρξη μακροχρόνιας απουσίας.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2015 at 20:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply