OLANT TSIPRAS -  ΟΛΑΝΤ ΤΣΙΠΡΑΣΣήμερα το απόγευμα καταφθάνει στην Ελλάδα ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, για μια επίσκεψη ιδιαίτερης πολιτικής αλλά και οικονομικής σημασίας, τη στιγμή που η χώρα επιχειρεί να κλείσει την αξιολόγηση, να ανοίξει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και να προσελκύσει επενδύσεις.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του MEGA στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, η σπουδαιότητα που δίνει και η γαλλική πλευρά στην επίσκεψη αυτή είναι τέτοια που ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος συναντήθηκε πριν από μερικές ημέρες με Έλληνα τραπεζίτη στο μέγαρο των Ηλυσίων για περισσότερο από μια ώρα κάτι που δεν συνηθίζεται για τέτοιου είδους συναντήσεις.

Ο Φρ. Ολάντ έρχεται συνοδευόμενος από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησής του, όπως ο Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν και η υπουργός Ενέργειας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με σκοπό να τείνει χείρα βοηθείας προς τη χώρα μας, αλλά και να συζητήσει θέματα οικονομικής συνεργασίας αφού τον ακολουθούν τουλάχιστον 70 Γάλλοι επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το αεροσκάφος της γαλλικής προεδρίας θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στις 16:50 το απόγευμα και τον Γάλλο πρόεδρο θα υποδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας πριν ο κ. Ολάντ μεταβεί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως θα πάει στο προεδρικό μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα παραβρεθεί αντικαθιστώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευ. Μεϊμαράκη.

Το πρωί της Παρασκευής ο Φρανσουά Ολάντ θα περάσει το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και ακολούθως οι δύο πολιτικοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Ακολούθως και σε πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, ο Γάλλος Πρόεδρος θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια. Ο κ. Ολάντ έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον Ευ. Βενιζέλο.

Θα αναχωρήσει στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής αφού έχει περιηγηθεί το μεσημέρι και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ποιες οι εκτιμήσεις του Παρισιού για την επίσκεψη Ολάντ

Για “επίσκεψη φιλίας και εμπιστοσύνης” μιλούν διπλωματικοί κύκλοι στο Παρίσι αναφερόμενοι στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας ενώ σχετικά με την αυριανή ομιλία του στην ελληνική Βουλή κάνουν λόγο για υψίστη πολιτική στιγμή.

Στην ομιλία του, οι διπλωματικοί αυτοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα μιλήσει για την πορεία που θα πρέπει να χαράξει νομοθετικά η χώρα, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή του για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Διπλωμάτης εκτιμά ότι ο Φρανσουά Ολάντ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου, το οποίο ερμηνεύει “ως μήνυμα του ελληνικού λαού για την άρρηκτη σχέση του με την Ένωση και την Ευρωζώνη”.

Ο ίδιος διπλωμάτης ανέφερε ότι το δεύτερο μήνυμα που επιδιώκει να μεταφέρει ο Γάλλος πρόεδρος με αυτό το διήμερο ταξίδι στην Αθήνα, είναι ότι “Ελλάδα δεν είναι μόνο κρίση, αλλά είναι ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό με δεξιότητες και ικανό για επιτυχή συνεργασία” ενώ η θέληση του κ. Ολάντ είναι να κινητοποιήσει τους Γάλλους επενδυτές, σημαντικός αριθμός των οποίων τον συνοδεύουν, “ώστε να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την έλξη επενδύσεων”.

Από σήμερα το πρωί, οι Γάλλοι επενδυτές θα έχουν τις πρώτες επαφές τους με τους Έλληνες επιχειρηματίες και φορείς.

megatv


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.