Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών: Ημέρα δράσης αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας…

16 Οκτωβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

21 και 22 Οκτωβρίου 2015
ARXAIA GREB 1
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών συμμετέχει για πρώτη φορά στη δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με τίτλο «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» με εκδήλωση 21 Οκτωβρίου (Γρεβενά) και 22 Οκτωβρίου (Δεσκάτη) όπου θα παρουσιαστεί το έργο (ανασκαφικό, αναστηλωτικό, εκπαιδευτικό κλπ) της Υπηρεσίας:

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διοργανώνει εβδομάδα δράσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο την 21η Οκτωβρίου που έχει καθιερώσει ο ΣΕΑ ως «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης των μνημείων και του έργου που συντελείται για την προστασία τους και την απόδοσή τους στην κοινωνία, το σημαντικότερο όπλο των αρχαιολόγων και των άλλων εργαζομένων στον πολιτισμό είναι η ίδια η δουλειά τους. Ως εκ τούτου διοργανώνονται σε όλη τη χώρα πάνω από 100 διαφορετικές εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη του πολυσχιδούς (ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό κ.λπ.) έργου που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη σημασία αυτού του έργου για την κοινωνία.

Ειδικότερα για την φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», αφιερώνονται στη μνήμη του Khalid al-Asaad, Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων της μυθικής Παλμύρας και του Qassem Abdallh Yehya, χημικού, υπεύθυνου συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού της Συρίας οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια από τους αμείλικτους ισλαμιστές.

Η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών συμμετέχει στη δράση και διοργανώνει ομιλίες αρχαιολόγων και συντηρητών της Υπηρεσίας, με παράλληλη προβολή παρουσίασης, του ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου, της συντήρησης, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των συμμετοχών στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Συγκεκριμένα:

Γρεβενά

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, ώρα 20.00

Δημαρχείο Γρεβενών, Αίθουσα Συνεδριάσεων

Δεσκάτη

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, ώρα 20.00

Δημαρχείο Δεσκάτης, Αίθουσα Συνεδριάσεων

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ARXAIA GREB 2

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24610 25903 (κ. Ζ. Λόλα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση efagre@culture.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2015 at 15:12 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΕΣΚΑΤΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply