Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Βούτσης προωθεί «μαχαίρι» 10% στη βουλευτική αποζημίωση -Τέλος και στο αφορολόγητο

12 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

voutsis708_22

«Μαχαίρι» 10% στη (βασική) βουλευτική αποζημίωση και πλήρη φορολογική εξομοίωση των αντιπροσώπων του έθνους με τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων προβλέπει το σχέδιο του νέου Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση.

Στόχος είναι ο εξορθολογισμός των πόρων και η αποκατάσταση του κύρους του Κοινοβουλίου και των μελών του.  Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στόχος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, «να αποκατασταθεί η υπόσταση του Κοινοβουλίου, κάτι που θα αντανακλά και θα αντιστοιχίζεται με την κρίση που πέρασε η χώρα, ενώ παράλληλα θα αποτελεί προωθητικό παράγοντα».

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής προσβλέπει σε σειρά αλλαγών όσον αφορά τις λειτουργίες, τους πόρους, τα οργανογράμματα και την αποτελεσματικότητα του Κοινοβουλίου και φιλοδοξεί η παρούσα Βουλή, πριν από τη λήξη της τετραετούς θητείας της, να σηματοδοτήσει το οριστικό κλείσιμο του πολυετούς κύκλου των μνημονιακών δεσμεύσεων και πολιτικών.

Σημειώνεται ότι η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις απολαβές του Προέδρου του Αρείου Πάγου σύμφωνα με το Ζ’ Ψήφισμα του 1975, το οποίο έχει συνταγματική ισχύ, και έτσι παγίως θεωρείτο ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για μείωση ή αύξησή της. Βεβαίως, οι συνολικές απολαβές των βουλευτών τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί αρκετές μειώσεις (μείωση αφορολόγητου, περικοπές επιδομάτων και αποζημιώσεων από συμμετοχές σε επιτροπές κ.λπ.), ωστόσο η βασική βουλευτική αποζημίωση αυτή καθεαυτή δεν έχει μειωθεί.

Εκτός από το «μαχαίρι» στη βασική αποζημίωση, θα υπάρξει και πλήρης φορολογική εξομοίωση με τις άλλες κατηγορίες φορολογουμένων. Και αυτό διότι, παρά τη μείωση του αφορολόγητου των βουλευτών τα τελευταία χρόνια, ένα τμήμα των απολαβών τους παραμένει φορολογικά αλώβητο (το 25%).

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, 2015 at 20:53 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply