Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη στα μέσα του 2016, αν…

10 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

dobrovskis_10.10_708

Την εκτίμηση ότι μέσα στο 2016 η ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη εξέφρασε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Βασική προϋπόθεση για αυτό, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να κάνει η ελληνική κυβέρνηση μια σοβαρή προσπάθεια για την επανάκτηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. «Η τωρινή μας πρόβλεψη είναι πως συνολικά τον επόμενο χρόνο θα καταγραφεί μια μέτρια ύφεση, αλλά κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, σε τριμηνιαία βάση, στο δεύτερο μισό του χρόνου, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντομπρόβσκις μιλώντας στο Reuters, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στη Λίμα.

«Η πρόβλεψη μας ήταν για ρυθμό ανάπτυξης ύψους 2,5% για την Ελλάδα φέτος, ενώ πλέον αναμένουμε ύφεση 2% με 2,5%», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζοντας ότι άν η Ελλάδα εργαστεί σοβαρά για να επανακτήσει την χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη. «Οι προβλέψεις μας για το τρίτο τρίμηνο του 2016 είναι σαφώς καλύτερες από αυτές που είχαμε τον Αύγουστο», επισήμανε o αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, 2015 at 18:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply