Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καμμένος: Εξετάζουμε την εθελοντική στράτευση των γυναικών

7 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

kammenos-panos-anel-708_2

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την ανάγνωση των προγραμματικών εξαγγελιών στη Βουλή, ανέφερε ότι ο λαός στήριξε δύο κόμματα από διαφορετικούς χώρους αλλά με ένα κοινό όραμα: την Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρώτο θέμα είναι η εθνική ασφάλεια στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά για την ανατολική Μεσόγειο έδωσε έμφαση, διότι, όπως είπε, εκεί υπάρχουν ανοιχτά τα ενεργειακά, όπως και  καθορισμός της ΑΟΖ.

Κατά την  ανάγνωση των προγραμματικών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι από τις πρώτες αποφάσεις μας οι πληρωμές των εκτός έδρας, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών για τους Έλληνες αξιωματικούς. Εξήγγειλε, επίσης, την καθιέρωση νέου μισθολογίου για τις ένοπλες δυνάμεις, ενώ υπογράμμισε ότι από τις πρώτες αποφάσεις ήταν  απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου.
Παράλληλα ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται η εθελοντική στράτευση των γυναικών και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα δομή στις Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζοντας ότι οι νέες δομές δεν πρέπει να γίνουν τόσο για δημοσιονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για επιχειρησιακούς.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κάθε γιατρός που θα υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις θα μπορεί παράλληλα αν υπηρετεί σε μικρό νησί ή ορεινό χωριό θα μπορεί να εγγράφει τη θητεία του στο αγροτικό του. Πρόσθεσε δε ότι θα αλλάξει ο νόμος περί προμηθειών και πως θα αποφασίζουν οι αρχηγοί των όπλων για υποθέσεις μέχρι 300.000 ευρώ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι στάλθηκαν στον εισαγγελέα για πρώτη φορά 19 υποθέσεις διαφθοράς. “Συνέβαιναν σημεία και τέρατα, έχουν γίνει συλλήψεις και ανοίγματα λογαριασμών”, τόνισε.

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2015 at 17:18 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply