syriza logo_Διαβάστε τα βιογραφικά των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εξελέγησαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε στην Ανατολή Λασιθίου Κρήτης το 1947. Είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει εργασθεί ως οικονομολόγος – μελετητής και Σύμβουλος επιχειρήσεων.
Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, είχε αντιδικτατορική δράση, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ διεκδίκησε και την θέση του γενικού Γραμματέα του κόμματος το 1991, χάνοντας για τέσσερις ψήφους από την Αλέκα Παπαρήγα. Συνέχισε την πολιτική του δράση στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ενώ διατέλεσε και Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα (Νοέμβριος 1989 – Απρίλιος 1990). Διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Βουλής. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριο – Αύγουστος 2015) διατέλεσε Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως.

Βουλευτής εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην εκλογική περιφέρεια Χανίων με τον Ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου το 1989, και έχει επανεκλεγεί ως Βουλευτής Β’ Αθήνας με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στις εκλογές 1996 και τον ΣΥΡΙΖΑ το 2004, 2007, 6ης Μαΐου 2012, 2014. Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας.

Ιστοxώρος: www.dragasakis.gr Email: ydragasakis@parliament.gr

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ / ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΜΠ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και απέκτησε DEA στην Αστική Γεωγραφία στο Παρίσι. Διορίστηκε βοηθός στο ΕΜΠ (1972). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει διδάξει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και σε διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Είναι συνιδρύτρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Τρίτη Ηλικία. Εκλεγμένο μέλος του ΤΕΕ επί σειρά ετών. Πρωτοστάτησε στο κίνημα των Βοηθών Επιμελητών για την αναγέννηση των ελληνικών ΑΕΙ και συμμετείχε ενεργά σε όλα τα κινήματα για την υπεράσπιση του άρθρου 16 και του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου.
Εκλέχθηκε για πρώτη φορά ως Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, επανεκλέγηκε ως βουλευτής της Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Διετέλεσε στην συγκυβέρνηση Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ( Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ιστοχώρος: www.theanofotiou.gr

Email: thfotiou@parliament.gr

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ/ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1950. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (πτυχίο), πολιτική και φιλοσοφία (μεταπτυχιακά), δίκαιο, καθώς και πολιτική της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης (διδακτορικό και post-doc) στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ενώ έχει διδάξει και στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του Μαρβούργου.

Έχει διατελέσει μέλος σε διάφορα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα ερευνητικά Ινστιτούτα, πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ. Εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Υπήρξε στέλεχος της Αριστεράς, ενώ διετέλεσε και στενός συνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών του Γιώργου Παπανδρέου. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Εξωτερικών

Ιστοχώρος: www.nikoskotzias.com

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΙΑ) / Δικηγόρος

Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Μέλος εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ . Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Ως δικηγόρος έχει δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις. Υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Στην συγκυβέρνηση Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε εξωκοινοβουλευτική Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Διεύθυνση Γραφείου: ΣΙΝΑ 15 ΑΘΗΝΑ ΤΚ: 10680
Τηλέφωνο: 210 3390550

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ/ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Επίσης έχει σπουδάσει στο Cambridge University ενώ είναι διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής του Βρετανικού Πανεπιστημίου Imperial College.

Στο ΕΜΠ διορίστηκε ως dozent Privat στα Τμήματα Φυσικής, αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια της Αθήνας. Από το 1994 είναι Καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης ( Μ.Ι.Θ.Ε) του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα Υπήρξε μεταξύ άλλων πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιωάννη Λάτση Κοινωφελές Ίδρυμα και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέντρου Έρευνας για τις ανθρωπιστικές επιστήμες με έδρα την Αθήνα. Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστοχώρος: www.gavroglu.gr

Α’ ΑΘΗΝΩΝ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ) ΚΟΣ/ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Γκράτς στην Αυστρία και στη συνέχεια στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης όπου έλαβε το πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού. Ως μαθητής συμμετείχε στους αγώνες αυτοδιάθεσης της Κύπρου, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και της Νεολαίας Λαμπράκη, ενώ είχε έντονη αντιδικτατορική δράση όπου και συνελήφθη. Μετά την Μεταπολίτευση συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτ., του ΚΚΕ Εσωτ. Ανανεωτική Αριστερά και στον Συνασπισμό.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον κατασκευαστικό τομέα και μεταξύ άλλων υπήρξε συνεργάτης με την τεχνική εταιρεία του πατέρα του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του Κυβερνητικού έργου.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1980 στη Νέα Σμύρνη με καταγωγή από τη Νίσυρο. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και για πανεπιστημιακές μελέτες. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε το 1999 από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Σμύρνη το 2010 και υποψήφιος βουλευτής Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 χωρίς όμως να εκλεγεί. Το 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Βουλευτής εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Α’ Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ( Ιανουάριος – Ιούλιο 2015) διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Μετά τον ανασχηματισμό ορίσθηκε ένας από τους τρείς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε Πολιτικό Μηχανικός στο ΕΜΠ και μιλάει Γερμανικά. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Διετέλεσε Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το ’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το΄87-’91 και στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μετά τις εκλογές του ’93. Ήταν μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 1993 μέχρι την ενσωμάτωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτής εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά το 2012 στην Α΄ Αθήνας, επανεκλέχθηκε το 2014 ενώ υπήρξε και Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.

Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ιστοχώρος: www.nikosvoutsis.wordpress.com
Email: nvoutsis@gmail.com και nvoutsis@parliament.gr
Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε σε κινήματα της νεολαίας. Διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού, ενώ ως φοιτητής υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στους ραδιοφωνικούς σταθμούς FLASH, ΒΗΜΑFM και ΕΡΑ4, σε πολιτικά περιοδικά ενώ υπήρξε και συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου. Μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσης ενώ από το 2008 έως την εκλογή ως βουλευτής, ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Α Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 και διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Ιστοχώρος: www.nikosfilis.gr

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ/ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο ΕΚΠΑ. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris II) και Πολιτικής Φιλοσοφίας (Paris I) Είναι διδάκτωρ του ΕΚΠΑ. Υπηρέτησε ως Λέκτορας (2004-2009) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστήμου Κρήτης και είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο της «Πολιτικής Ανάλυσης: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά».

Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία δημοσκοπήσεων και κοινωνικών ερευνών VPRC, υπήρξε μέλος των Συντακτικών Ομάδων πολιτικών περιοδικών, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και των Ιδρύματων «Νίκος Πυλαντζάς» και «Γληνού». Συμμετείχε σε επιστημονικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2014 ήταν υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν εκλέχθηκε. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριο – Ιούλιο του 2015) ήταν γενικός γραμματέας συντονισμού του Κυβερνητικού έργου, ενώ μετά τον ανασχηματισμό του Ιουλίου διετέλεσε έως τον Αύγουστο του 2015 εξωκοινοβουλευτικός Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών.

Ε-mail: xvernard@gmail.com

Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ / ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ, Ολλανδία. Παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Kent και από το 2010 είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της ΚκΠΕεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.

Εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά στην Β’ Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Ιανουάριο- Ιούλιος 2015) ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ενώ στον ανασχηματισμό του Ιουλίου του 2015 ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών μέχρι την λήξη της θητείας της Κυβερνήσεως τον Αύγουστο του 2015.

Email: tsakalot@parliament.gr και tsakalot@econ.uoa.gr

Γραφείο: Ευριπίδου 14, Αθήνα Τηλέφωνο 210 3689826

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας. Παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στη Νομικά και κατέχει διδακτορικό στις Κοινωνικές Επιστήμες. Σε ηλικία δέκα ετών έχασε το φως του από έκρηξη εγκαταλειμμένης γερμανικής χειροβομβίδας. Από το 1974 μετέχει στους αγώνες για τα δικαιώματα των ΑμεΑ . Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τυφλών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών και ιδρυτής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Προσώπων με Αναπηρία. Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που εκλέχθηκε βουλευτής. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, το 1996, 2000 και 2009. Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο, έμεινε ως ανεξάρτητος βουλευτής και το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ όπου εξελέγη στη Β’ Αθήνας και επανεκλέγει στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ιστοχώρος: www.kouroumplis.gr
Email: panagiotis@kouroumplis.gr
Διεύθυνση: Αθήνα, Νίκης & Απόλλωνος 1, ΤΚ 105 57, τηλ.: 210 3244711, 210 3218898, φαξ: 210 3218158.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στη Σκωτία όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στα Οικονομικά της Κοινωνικής Ασφάλισης (Πανεπιστήμιο Στράθκλαϊντ της Γλασκώβης). Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στην Βρετανία, στο πεδίο μακροοικονομικών και δημογραφικής πολιτικής. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2008 διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1945 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Σπούδασε στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Το 1966 εντάχθηκε στη «Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη». Στα χρόνια της Δικτατορίας (1967-1974) είχε αντιστασιακή δράση με την αντιδικτατορική οργάνωση «Ρήγας Φεραίος». Συνελήφθη και δικάστηκε το 1971. Εκτοπίσθηκε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Το 1974 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ. Το 1991, στο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου και στη συνέχεια, στο ΣΥΡΙΖΑ Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ & της Επιτροπής Προγράμματος Μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς». Εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015 και προτάθηκε και εκλέχθηκε Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής στην ΙΣΤ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ιστοχώρος: www.ybalafas.gr
Email: y.mpalafas@gmail.com
Διεύθυνση: Αθήνα, Εμμανουήλ Μπενάκη 5 & Πανεπιστημίου 59,
Τ.Κ 105 64 , Τηλ.: 210 3254479

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)/ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μιλάει αγγλικά. Έχει εργαστεί επί 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (1986-2011) στους τομείς της εμπορίας εργαλείων χειρός, της εστίασης και της παροχής υπηρεσιών υγείας & ομορφιάς. Υπήρξε μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, μέλος του γραφείου του ΚΣ, με ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα Μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 1990 και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (Οκτώβριος 2009-Ιανουάριος 2015).Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ( Ιανουάριος – Ιούλιος2015) διετέλεσε υπουργός Εργασίας και (Ιούλιο – Αύγουστο 2015) Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών. Φοίτησε αρχικά (1976-77) στο ΤΕΙ Αθήνας και στην σχολή Γραφικών Τέχνών, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Στην συνέχεια εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του(1984). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία Τέχνης στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Την δεκαετία του ΄80 εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων. Από το 1987 εργάζεται σε εφημέριδες και περιοδικά ως δημοσιογράφος. Από το 1992 εργάζεται στην εφημερίδα «Καθημερινή» και διετέλεσε αρχισυντάκτης της. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Εταιρείας Ελλήνων Τεχνοκριτικών. Ως πολιτικός αρθρογράφος έχει τιμηθεί με Βραβείο Μπότση.
Το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενος αλλά δεν εκλέχθηκε. Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά, βουλευτής Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος- Αύγουστος 2015) διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού.

Ιστοχώρος: www.xydakis.gr
Email: info@xydakis.gr

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, αδελφός του Αλέκου Παναγούλη. Το 1967 συνελήφθη και φυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του διέφυγε στο εξωτερικό έως ότου συνελήφθη το 1972 στην Αθήνα και καταδικάστηκε από στρατοδικείο της Χούντας. Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής έως το 1989. Ύστερα από μεγάλη αποχή από την πολιτική, επανήλθε και εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρείες στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Email: stathispanagoulis@gmail.com

ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α

Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών. Συμμετείχε σε αντιστασιακή ομάδα πριν την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971 και αποφοίτησε το 1975. Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Πολέμου (1991), την Σχολή Εθνικής Άμυνας (1999) και το Σχολείο Τεθωρακισμένων των ΗΠΑ. Έχει διδάξει στη Σχολή Πολέμου. Υπηρέτησε σε στρατιωτικές μονάδες τεθωρακισμένων και σε Επιτελικές θέσεις. Υπηρέτησε στο διεθνές επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες), στο νατοϊκό στρατηγείο της Νεάπολης Ιταλίας και στο Σαράγιεβο (Βοσνία). Αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του 2005, με το βαθμό του Υποστρατήγου.

Από το 2006 συνεργάσθηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και από το 2008 με το ΙΣΤΑΜΕ. Διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας (2009 – 2011) επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος) διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Email: n.toskas@parliament.gr

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ/ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε 35 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα, τα μισά απ’ αυτά στο Μορφωτικό της Ίδρυμα. ‘Εχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστική Γραμματείας και του Προεδρείου της ΟΤΟΕ. Ενεργοποιείται σε ελληνικές και διεθνείς κινήσεις και οργανισμούς για τα πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα και το αντιρατσιστικό κίνημα Η πολιτική του διαδρομή ξεκίνησε από το ΚΚΕ εσωτ., εν συνεχεία με την ΑΚΟΑ, ενώ το 1997 οργανώνεται στον Συνασπισμό. Συμμετέχει επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Είναι μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.
Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1946 στο Μεσολόγγι. Παντρεμένος. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και Οικονομικά. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα στο Πολυτεχνείο, συνελήφθη και βασανίσθηκε. . Ενεργοποιήθηκε στην αριστερά και την οικολογία. Συνδικαλιστής , μέλος Δ.Σ. Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και συμμετείχε σε διάφορες Επιτροπές των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Παιδείας. . Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Παρσίνων, συμμετέχει σε περιβαλλοντικές κινήσεις, διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής . Είναι συνταξιούχος του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Β Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: www.dimarasg.com
Email: g.dimaras@parliament.gr και dimarasgeo@gmail.com

Διεύθυνση: Χαλανδρίου 6, Αγ. Παρασκευή, ΤΚ. 153 43
Τηλ. 2106399612, fax. 210 6013438

ΘΕΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ

Γεννήθηκε το 1940 στη Νάξο. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και στην Ανωτέρα Τηλεπικοινωνιακή Σχολή. Το 1964 προσλήφθηκε στον ΟΤΕ όπου εργάστηκε έωςτο 1994. Συνδικαλιστικό στέλεχος της ΟΜΕ- ΟΤΕ, του ΕΚΑ και της ΓΕΣΕΕ. Διετέλεσε μέλος της ΚΕ και του ΠΓ του ΚΚΕ, όπου παρέμεινε μέχρι το 2000 όπου συγκρούσθηκε με την ηγεσία του κόμματος. Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (1994-2000)αλλά μετά την διαφωνία του παραιτήθηκε από την έδρα. Μαζί με άλλους διαγραφέντες ίδρυσαν την ΚΕΔΑ η οποία συμμάχησε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Ιούνιο του 2015 διορίσθηκε διοικητής του ΙΚΑ αλλά στις 28 Αυγούστου 2015 παραιτήθηκε για να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΣΠΡΙΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Το 2010 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Εκλέγεται βουλευτής για πρώτη φορά. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος.

Ιστοχώρος: christosspirtzis.blogspot.com

ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ψυχολογία (Diploma και Master στο Process Work, Process Work Institute, Portland, Oregon), επίλυση συγκρούσεων (Master, Portland State University), διεθνείς σπουδές (Bachelor, Portland State University) και έχει φοιτήσει στη Νομική Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη θεωρία των συστημάτων και στη δυναμική της ομάδας και της οικογένειας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας στο κέντρο του Process Work στην Ελλάδα, καθώς και στο πρόγραμμα Diploma και Master Επίλυσης Συγκρούσεων και Οργανωτικής Αλλαγής του Process Work Institute στο Portland, Oregon. Έχει διδάξει σε σεμινάρια επίλυσης συγκρούσεων σε ζητήματα φύλου. Έχει δουλέψει με διεθνείς ΜΚΟ, με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Β’ Αθηνών τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2014

Ιστοχώρος: www.vkatrivanou.gr
Email: v.katrivanou@parliament.gr

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ)/ ΓΕΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 Παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Σπόυδασε στο Γεωλογικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχόλης του ΑΠΘ. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είχε ενεργό συμμετοχή από τα μαθητικά χρόνια στο αριστερό κίνημα της χώρας, στο συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών, είναι μέλος κοινωνικών και φεμινιστικών κινημάτων. Βουλευτής εκλέχθηκε για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2014.

Ιστοχώρος: www.kafantari.com
Email: kafantari@parliament.gr και harakafantari1@yahoo.gr

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΧΗΜΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές.. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β’ Πανελλαδική και ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του Χημείου το 1979. Το 1983 είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Κ.Ο. (Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων). Από τότε συμμετέχει αδιάλειπτα στο Οικολογικό Κίνημα. Είναι συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. Διατέλεσε μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 1999 μέχρι το 2006. Εκλέγεται βουλευτής για πρώτη φορά
Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος) διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος.

Ιστοχώρος: www.yannistsironis.blogspot.gr
Εmail: yan.tsironis@gmail.com

ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ/ ΕΡΓΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Μητέρα ενός παιδιού. Σπουδές Ph.D., M.Sc. Indiana University. Μιλάει Αγγλικά και έχει εργαστεί ως ερευνήτρια Εργοφυσιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών του Ο.Α.Κ.Α. (Ερευνήτρια Β’) τα έτη1988-2013. Από το 1999 έως και σήμερα είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει μέλος Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης. Λέκτορας ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στη Κολύμβηση, επιστημονική σύμβουλος Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, μέλος του Δ.Σ. Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθηνών και του Δ.Σ. της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι Μέλος Κ.Π.Ε. Συνασπισμού . Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 αναδείχτηκε πρώτη επιλαχούσα του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας και τον Μάρτιο 2014, μετά από την παραίτηση της Ρένας Δούρου για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ορκίσθηκε βουλευτής.

Ιστοχώρος: www.avlonitou.gr
Email: e.avlonitou@parliament.gr και avlosit@otenet.gr

ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ)/ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε το 19966 στην Αθήνα το 1966 . Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, με πολυετή παρουσία στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, με έντονη συνδικαλιστική δράση. Πολιτική συντάκτρια στην ΕΡΤ, συμβασιούχος επί 20ετίας. Μετά το κλείσιμό της ΕΡΤ εργάσθηκε ως πολιτική ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Επίσης, έχει εργαστεί στα περιοδικά Αντί και Επίκαιρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Planet και στο Έθνος της Κυριακής. Εκλέγθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

El-gr.facebook.com/anneta.kavadia
twitter.com/annetakavadia

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, αδελφός του Αλέκου Παναγούλη. Το 1967 συνελήφθη και φυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του διέφυγε στο εξωτερικό έως ότου συνελήφθη το 1972 στην Αθήνα και καταδικάστηκε από στρατοδικείο της Χούντας. Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής έως το 1989. Ύστερα από μεγάλη αποχή από την πολιτική, επανήλθε και εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρείες στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Email: stathispanagoulis@gmail.com

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα το 1965.. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5. Επίσης, έχει εργαστεί εργάστηκε στον ηλεκτρονικό και περιοδικό Τύπο. Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία εργαζόταν ως μαρμαράς και ως υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο. Εντάχθηκε στην Αριστερά στα μαθητικά του χρόνια, οργανωμένος στον Ρήγα Φεραίο. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού. Ιδρυτικό μέλος και πρώην της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 αναδείχθηκε επιλαχόν στην Β’ Αθήνα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ορκίσθηκε βουλευτής στις 15 Ιουλίου μετά την παραίτηση από το βουλευτικό του αξίωμα του Νίκου Χουντή ο οποίος κατέλαβε έδρα στην ευρωβουλευτή.

el-gr.facebook.com/kiritsisgiorgospage

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ/ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1953 στην Βουδαπέστη. Σπούδασε Ιατρική και είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου Παρισίων. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Απέκτησε τις πρώτες πολιτικές εμπειρίες του στα οδοφράγματα του Μάη του ’68, συμμετείχε στο γαλλικό φοιτητικό κίνημα του ’70 και εκλέχθηκε εκπρόσωπος των φοιτητών. Από τη δεκαετία του ’80 δραστηριοποιείται στο ανθρωπιστικό κίνημα μετέχοντας σε χειρουργικές αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές και άλλες κρίσεις Διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου), διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, διαφώνησε, διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδίκησε ως επικεφαλής ψηφοδελτίου την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ιστοχώρος: www.odysseas-voudouris.gr
Email: libertad@otenet.gr

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε το 1953 στο Αγρίνιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά. Έχει εργαστεί επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Μέλος της ΕΣΗΕΑ, διετέλεσε πολιτικός συντάκτης και αρχισυντάκτης σε διάφορα ΜΜΕ. Το 2009 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθηνών και το 2010 υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2012. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, και τον Ιανουάριο του 2015.

Iστοχώρος: https://www.facebook.com/giorgos.varemenos

Email: gvaremenos@gmail.com

Διεύθυνση: Αγρίνιο: Ι. Στάϊκου 3, τηλ./φαξ. 26410/46555, 26410/34414

Μεσολόγγι: Λ. Δεληγιώργη 1,, τηλ./φαξ. 26310/ 22887

TΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ/ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1967 στο Μεσολόγγι και είναι παντρεμένη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων, είναι φιλόλογος και εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε φροντιστήρια της περιοχής της. Είναι μέλος της Κ.Ο.Ε. και του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Μεσολογγίου (2000-2002). Συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και δραστηριοποιείται στη δημιουργία κοινωνικής δομών αλληλεγγύης.

Βουλευτής εκλέχθηκε για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2014.

Email: m.triantaf@parliament.gr

Διεύθυνση: Μεσολόγγι, Λ. Δεληγιώργη 1 & Πλατείας Μπότσαρη, τηλ: 26310 29266, 22887

ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΓΚΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1957 στο Ναύπλιο. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Εντάχθηκε στον Αριστερό χώρο από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος , εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Άλλη Πρόταση”, ενώ συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικά κινήματα ενάντια στα χαράτσια, το κλείσιμο της ΕΡΤ και την προάσπιση των δημοσίων ακινήτων κατά του ΤΑΙΠΕΔ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Εκλέγεται για πρώτη φορά.

Διεύθυνσης Γραφείου: Λ. Αμαλίας 14, Ναύπλιο. Τηλ: 275202720

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1952, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο εργατικό δίκαιο στη Νομική Σχολή της Χαϊδελβέργης, όπου διετέλεσε και επιστημονικός συνεργάτης. Το 1979 αναγορεύτηκε διδάτωρ Νομικών Επιστημών ενώ έχει εργαστεί και στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες. Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά. Ανέπτυξε δράση στο πλαίσιο του αντιδικτακτορικού φοιτητικού κινήματος. Από το 1982 δικηγορεί στην Αθήνα ενώ έχει υπάρξει καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα εργατικού δικαίου. Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας επί οικουμενικής κυβέρνησης, το 1990 επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου γενικός γραμματέας του ΥΒΕΤ. Μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1989,Απριλίου 1990, 2000, 2004 και 2007, χωρίς να εκλεγεί. Το Μάιο του 2010 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται βουλευτής για πρώτη φορά.

Διεύθυνση Γραφείου: Δελφών 5 Αθήνα, τηλ. 2103608187 – 2103640544

ΑΡΤΑΣ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ/ ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1961 στην ‘Άρτα, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά. Απ’ το 1997 μέχρι το 2003 διετέλεσε Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας κι από το 2003 μέχρι το 2005 Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας. Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου. Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου 2012 και επανεξελέγη τον Ιούνιο, του 2012 και τον Ιανουάριο του 2015.

Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ( Ιούλιο – Αύγουστο 2015) διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ιστοχώρος:gerovasili.wordpress.com
Email:olgagerovasili@gmail.com και o.gerovasili@parliament.gr
Διεύθυνση Γραφείου: Κασσοπίτρας 10, Άρτα, τηλ.: 26810 29077 fax: 26810 29077

ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Παντεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Ως μαθητής υπήρξε έφηβος βουλευτής συμμετέχοντας στη Γ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων. Μέλος του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Αθηνών (2005-2006) ως εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών. Διετέλεσε μέλος της γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΝ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και το 2012 αλλά πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής Άρτας στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: www.vasilistsirkas.gr
Email: vasilistsirkas@gmail.com

ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ/ ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ

Γεννήθηκε το 1943 στην Κέρκυρα. Σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο ΕΜΠ, έκανε μεταπτυχικές σπουδές και διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική, στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου. Το 1982 ανακηρύχθηκε λέκτορας στον Τομέα Φυσικής του ΕΜΠ το 1982, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας και μεθοδολογίας της φυσικής στο ίδιο Τμήμα δύο χρόνια αργότερα, το 1992 αναπληρωτής καθηγητής, ενώ το 2002 καθηγητής φιλοσοφίας των επιστημών. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής, ενώ το 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη των Βασίλη Ξανθόπουλου-Στέφανου Πνευματικού. Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος- Αύγουστος 2015) διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ)/ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε νομικά και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα Αρχαία Ελληνικά Δίκαια, αλλά δεν επαγγελαμτοποίησε τις νομικές σπουδές του καθώς την κέρδισε η δημοσιογραφία. Δημοσιογραφεί από 20 ετών και έχει εργαστεί σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και την εκπροσώπησε στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων. Εκλέχθηκε βουλευτής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Email: nathan@parliament.gr

ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και στις σχολές Λαϊκού Πειραματικού θεάτρου και Πέλλου Κατσέλη. Μιλάει Αγγλικά. Εχει εργαστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και έχει διδάξει στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κεντρικής Επιτροπής. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουαρίου 2015.

Email: p.skouroliakos@parliament.gr

ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Τελείωσε το 7ο νυχτερινό γυμνάσιο Παγκρατίου. Εν συνεχεία την Ανωτάτη Δραματική σχολή Εθνικού Θεάτρου, αριστούχος και την Ανωτάτη Κινηματογραφική Σχολή. Το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής με το ΔΗΚΚΙ και το 2002 και το 2006 υποψήφιος νομάρχης με την ΝΑΣ στην Ανατολική Αττική, σε συνεργασία ΔΗΚΚΙ και ΚΚΕ. Το 2007, 2009 και 2012 υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής. Εξελέγη βουλευτής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: www.gpantzas.wordpress.com
Ε-mail: gpantzas@parliament.gr

ΔΕΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και είναι διδάκτωρ Χειρούργος Ορθοπεδικός της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μιλάει Γερμανικά, Αγγλικά. Ήταν μέλος της Ν εολαίας ΕΚΟΝ «Ρήγας ΦερραίοςΦεραίος», Συνδικαλιστής και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτριών Αθηνών –Πειραιώς, Μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών των Η.Π.Α και της Ευρώπης, Μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών, Τέως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μετταγγισιοθεραπείας, Τέως Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών. Μέλος ΣΥ.ΡΙΖ.Α και γραμματέας της Ο.Μ Αχαρνών. Στις εκλογές του 2012 ήταν επιλαχόν βουλευτής και εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Email:inslian@yahoo.gr και i.dedes@parliament.gr καθώς και idedes.press@gmail.com

ΚΑΡΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ/ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Διεύθυνση : Στρατηγού Λιόση 30, Άνω Λιόσια Αττικής, τηλ 210 24 84 692

ΑΧΑΙΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΣΙΑ)/ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1959 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή τους Πανεπιστημίου Αθηνών και στο INALCO στο Παρίσι. Επί εννέα χρόνια δίδαξε στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ από το 2004 είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιουλίου- Αυγούστου 2015) διετέλεσε Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ιστοχώρος: siaanagnostopoulou.blogspot.gr
Email: sia.anag@gmail.com

ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ/ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1951 στην Πάτρα. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής, στον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), τεχνικός διευθυντής σε βιομηχανία και μετά ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής οργάνωσης επιχειρήσεων και διαχείρισης ποιότητας. Διατέλεσε μεταξύ άλλων μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Εντάχθηκε στην Αριστερά (στο ΚΚΕ Εσωτερικού) το 1978. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Πάτρα.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ/ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστήμιου Πατρών. Απο το 1989 έως το 1995 εργάστηκε ως εργατικός επισκέπτης, ενω το διάστημα 1995-1998 ήταν συνεργάτης χρηματιστηριακής εταιρείας. ‘Εκτοτε και μέχρι σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νόμο Αχαΐας. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Πάτρας από το 1989 έως το 1994. Δραστηριοποιήθηκε και συνδικαλιστικά στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας την περίοδο 2009-2014. Την πολιτική του δράση την ξεκίνησε ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ (1978-1990). Έπειτα εντάχθηκε στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με ευθύνη την αγροτική πιλοτική από το 2013 ,ενώ από τον Φλεβάρη του 2014 διετέλεσε συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Ιστοχώρος: https://www.facebook.com/rizoulisandreas

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΘΗΒΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ/ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στην Λειβαδιά. Σπούδασε στην Μαθηματικό της Πάτρας. Εργάζεται στην δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στέλεχος της Αριστεράς στα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα και επί 4 τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στην Λιβαδειά με τον αείμνηστο Χρήστο Παλαιολόγο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος.
Εmail: nikolaowthivaios@gmail.comΓια το Νομό Βοιωτίας υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο είναι ο εκπαιδευτικός και γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος για χρόνια στέλεχος της αριστεράς στα αυτοδιοικητικά πράγματα και επί 4 τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στην Λιβαδειά με τον αείμνηστο Χρήστο Παλαιολόγο.

ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ/ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Eίναι ο Σπύρος Ακριβάκης, ανιψιός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Ακριβάκη. Στις τελευταίες αυτοδιοικημένης εκλογές ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

ΓΡΕΒΕΝΑ

ΜΠΓΙΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε στην Δεσκάτη. Είναι 50 ετών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε στην Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ με έμφαση στην Οικονομική των Επιχειρήσεων. Παράλληλα αποφοίτησε και από τα ιδιωτικά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» του τμήματος προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα κατάρτισης Συμβούλων Αναπτυξιακών Συνδέσμων ¨Λογιστική-Μηχανογραφημένη Λογιστική¨ και από το 1992 και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας Λογιστής – Φοροτεχνικός. Έχει διατελέσει δήμαρχος Δεσκάτης (2003 -2006) και είναι δημοτικός σύμβούλος. Μέλος ΔΣ αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Εmail : cbgialas@gmail.com

ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα Σπούδασε ηχοληψία στη Σχολή Κινηματογράφου Παπαντωνόπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στο School of Audio engineering. Αργότερα, επέστρεψε στη Δράμα, όπου επανεγκατεστάθηκε μόνιμα. Το 2012 εξελέγη βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στην αριστερά και συμμετείχε στα κοινωνικά κινήματα και στις μάχες για την υπεράσπιση, της δημοκρατίας, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Το 2012 εξελέγη βουλευτής Δράμας και επανεξελέγη τον Ιανουάριο του 2015.

E-mail: ckaragiannidis@parliament.gr
Διεύθυνση γραφείων Δράμας: Εφ. Αξιωματικών 1, τηλ.: 25210 45741, φαξ: 25210 4574

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ / ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Από το 2000 εργάζεται στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος & Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλ. Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου. Υπήρξε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Εκλέχθηκε βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: http://www.santorinios.com/html/
Email:n.santorinios@parliament.gr

ΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ/ΦΥΣΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1957 στον Πολύλακκο Κοζάνης. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί και συμμετοχή σε μία σειρά από κοινωνικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας (ΣΥΝ) στις εκλογές του 2004 και ακολούθως του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007, του 2009 και του Μαΐου 2012. Εξελέγη βουλευτής του νομού Δωδεκανήσου στις εκλογές του Ιουνίου 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: dimitrisgakis.blogspot.gr
Email: dgakis@otenet.gr, dgakis@parliament.gr
Διεύθυνση: Εθνικής Αντίστασης 83, Ρόδος , Τηλ.: 22410-25050

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ / ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Γεννήθηκε το 1951 στην Κω. Παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Μιλάει Αγγλικά. Ζει και εργάζεται στην Κω ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κω και Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου. Για ια πολλά χρόνια ήταν Γραμματέας της Ν.Ε. Βόρειας Δωδ/σου του ΚΚΕ, μετά του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές:

-1981 & 1985 με το ΚΚΕ και στις εκλογές του 1989 (Ιούνιος-Νοέμβριος), 1990, 1996 με τον ΣΥΝ

– 2000 &και 2007 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2105.

Ιστοχώρος: https://www.facebook.com/pages/Ηλίας-Καματερός
Email:i.kamateros@gmail.com και i.kamateros@parliament.gr

ΕΒΡΟΥ

ΚΑIΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1946 στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου. Παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως γιατρός του ΕΣΥ και σήμερα είναι συνταξιούχος ιατρός. Επί 27 χρόνια εκλεγόταν στο ΔΣ του ΙΣΕ. Υπήρξε πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Επί τρεις 4ετίες διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Από το 2011 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: https://el-gr.facebook.com/kaisasgeo
Εmail: kaisasgeo@windowslive.com και g.kaisas@parliament.gr
Διεύθυνση: Αλεξανδρούπολη, Μιαούλη 15, τηλ. 2551033665

ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ/ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1984. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία. Εργάζεται στην Ορεστιάδα ως δημοσιογράφος, στην εφημερίδα και το Ράδιο «ΜΕΘΟΡΙΟΣ». Από το 2003 ήταν μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και του Δικτύου Αριστερών Ριζοσπαστικών Σχημάτων. Το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2014 υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Ρίζα». Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: natasagara@gmail.com
Διεύθυνση: Πρόκου 2, Ορεστιάδα, Τηλ.25520-29704
Μιαούλη 15, Αλεξανδρούπολη, Τηλ. 2551080625

ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στο Σουφλί Έβρου. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. και έχει μία κόρη, την Χρυσάνθη. Σπούδασε στην Ιατρικής Σχολής Timisoara, Ρουμανία και μιλάει Αγγλικά και Ρουμάνικα. Η συμμετοχή του στην κοινωνική και πολιτική ζωή ξεκινά αμέσως μετά την Δικτατορία μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στην συνέχεια του Ενιαίου Συνασπισμού, του ΣΥΝ, και μετά του ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ επανάληψιν υποψήφιος βουλευτής Έβρου. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: rizossufli@gmail.com
Διεύθυνση: Μιαούλη 15, Αλεξανδρούπολη τηλ. 2551035640, fax: 2551035640

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1949 στους Παπάδες Εύβοιας. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Δασολογία. Βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου από το 1996, το 2004 έγινε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα αρχικά Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατόπιν Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής. Από το 1998 έως σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΝ το 1996. στην συγκυβένηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριο- Αύγουστο 2015) διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ιστοχώρος: http://vagapostolou.blogspot.gr/
Email: evagelosapostolou@gmail.com, e.apostolou@parliament.gr,
Διεύθυνση: Αθήνα, Αχαρνών 2, 10176
Τηλ: 2102124298, 2102124392,
Fax: 2105237904
Χαλκίδα, Ιφιγένειας 8A, 34100
Τηλ.: 22210 84863,
Fax: 22210 22845

ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1951 στους Καθενούς Ευβοίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών – ΣΕΛΕΤΕ και μέχρι και το 2013 ήταν εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Μιλάει Αγγλικά. Η συμμετοχή του στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες συμπίπτει με την ένταξη του στην αριστερά από το 1978. Από το 1981 ήταν μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ και στη συνέχεια του Συνασπισμού στην Εύβοια.Υπήρξε γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΝ Εύβοιας έως το 2005 και σήμερα μέλος της νε ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, το 2014 εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Email: g.akriotis@parliament.gr και geakriotis@yahoo.gr
Διεύθυνση: Μεσσαπίων 4, Εύβοια, Τηλ:22210 83395

ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΖΩΗ/ ΑΝΕΡΓΗ

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1957 και ασχολείται με τον πολιτισμό στην πόλη και το νομό. Πολλά χρόνια αγωνίζεται μέσα από την Αριστερά και σήμερα είναι μέλος της Ν.Γ ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και υπεύθυνη Πολιτισμού της οργάνωσης. Επίσης είναι πρόεδρος του <<ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ>>. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος . Έθεσε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές του 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας 1, Αθήνα. Τηλ: 210-3378400, 210-3708385

ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ/ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΙ

Γεννήθηκε το 1953 στην Εύβοια. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών Αθήνας και έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχιερήσεων. Εχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε με την ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ. Αργότερα στο ΚΚΕ και από το 1989 στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της Αριστεράς και στην συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και συμετείχε ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων από το Μάϊο του 2014 με τον συνδυασμό που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρελθόν διατέλεσε Δήμαρχος Νέας Αρτάκης, πριν ο δήμος αποτελέσει δημοτικό διαμέρισμα του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Email: paratsolis@hotmail.gr

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ- ΣΤΑΥΡΟΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Νομικής Αθήνα και μέλος του προεδρείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Υπήρξε μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου στην Ζάκυνθο. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεκλέγη τον Ιανουάριο του 2015. Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ιστοχώρος :http://syrizazante.wordpress.com
Email: kontonis@parliament.gr

ΗΛΕΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΛΤΑΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ)/ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και από το 1979 διαμένει στην Αμαλιάδα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πάτρας (τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός) και του Τμήματος Κεραμικής του ΙΕΚ Δήμου Βόλου. Τη δεκαετία 1981-1989 ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμαλιάδας, με έντονη παρουσία στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και τη χειραφέτηση του γυναικείου κινήματος. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά νε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Email: efgeorgopoulousaltari@gmail.com και efgeorgopoulou@parliament.gr
Διεύθυνση: Καποδιστρίου 9, Αμαλιάδα Τηλ: 26220-23351

ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα και είναι παντρεμένος. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός στο ΕΜΠ. Μιλάει Αγγλικά. Είναι εκπαιδευτικός της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και εργάζεται στο 1ο Πύργου. Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο της Παιδείας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ). Δραστηριοποιείται στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας από το 2006 με τη νομαρχιακή κίνηση «Ηλεία των Πολιτών» και από το 2010 με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας». Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: dbaxev@yahoo.gr και d.baxevanakis@parliament.gr
Διεύθυνση: Καπογιάννη 1, Πύργος, τηλ 26210 24028, φαξ 26210 24028

ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1950 στα Λεχαινά και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science) στην Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου. Στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Μαζί με συναδέλφους συντάκτες της «Μελέτης των 12» της ΑΣΟΕΕ, πέρασε πειθαρχικό από την Πρυτανεία. Για τη δράση του καταδικάστηκε στη γνωστή ως «Δίκη των 11», στρατεύτηκε και μετά από το Πολυτεχνείο βασανίστηκε και φυλακίστηκε στην Ασφάλεια και στο ΕΑΤ – ΕΣΑ.Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων «67-74». Στη μεταπολιτευτική περίοδο υπήρξε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ, καθώς και στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΦΕΕ. Συμμετείχε σε όλους τους μεταπολιτευτικούς αγώνες ως στέλεχος του «Ρήγα Φεραίου», του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΚΚΕ Εσωτερικού ΑΑ, της ΑΚΟΑ και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος των παραπάνω κομμάτων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στη Β΄ Αθηνών και στο Νομό Ηλείας. Εργάσθηκε ως οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015.

Email: balmak@yahoo.com

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ) / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1962 στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού Από το 1982 ζει και εργάζεται στη Νάουσα. Μέχρι το 2008 εργάστηκε ως νοσοκόμα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της περιοχής. Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και παραγωγή αντικειμένων από γυαλί και απασχολεί επτά εργαζόμενους.

Σε πολιτικό επίπεδο, αρχικά εντάχθηκε στο ΚΚΕ αλλά το 1989 διαγράφηκε. Εντάθηκε σαν μέλος στον Ενιαίο Συνασπισμό, στη συνέχεια στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου και στη κατόπιν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τα αυτοδιοικητικά σχήματα που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2010 & το 2014 και συμμετείχε σε Κινήσεις Πολιτών και εθελοντικές ομάδες δράσης. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: http://www.frosokarasarlidou.gr και facebook.com/froso.karasarlidou
Email: froso.karasarlidou@gmail.com

ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1961 στη Βέροια. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιάκόρες. Σπούδασε το Πολυτεχνείο με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού – δομοστατικού. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με μελέτες ιδιωτικών έργων και κατασκευών. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Ν. Ημαθίας, και δημοτικός σύμβουλος(1992 – 1998) Βέροιας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στον Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια σε υπηρεσίες των Υπουργείων Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. (Μεταξύ των άλλων ως αξιολογητής επενδυτικών σχεδίων, και τελευταία επικεφαλής κλιμακίου ελέγχου ποιότητας καυσίμων).

Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε πολιτικά στην ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και έχει . Έχει πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα του εργασιακού και ευρύτερου κοινωνικού του χώρου. Μέλος της Ομάδας Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας. Ιδρυτικό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπίας του για τρεις συνεχείς θητείες. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στον κατασκευαστικό κλάδο. Οργανώθηκε στην Αριστερά στα μαθητικά του χρόνια από τις γραμμές της ενιαίας τότε ΚΝΕ. Συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό κίνημα κατά την περίοδο των καταλήψεων ’90-’91 και στη συνέχεια στο φοιτητικό κίνημα. Το 1999 εξελέγη γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, θέση που διατήρησε μέχρι το 3ο συνέδριο της οργάνωσης (Μάρτιος 2003). Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τη στήριξη του Συνασπισμού. Στο 5ο τακτικό συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (Φεβρουάριος 2008) εξελέγη πρόεδρος του κόμματος. Eξελέγη βουλευτής Α΄ Αθήνας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές του 2009. Στις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο ίδιος κατέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον Ιούλιο του 2013, μετά τη διάλυση του ΣΥΝ και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, έλαβε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, συνεργάσθηκε με τους ΑΝΕΛ και ορκίσθηκε πρωθυπουργός στις 26 Ιανουαρίου[ μέχρι τις 20 Αυγούστου όπου παραιτήθηκε μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την Βουλή και την αποχώρηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του. Ήταν ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός της χώρας και ο πρώτος στην ιστορία της Ελλάδας που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Εmail: alexis.tsipras@syriza.gr

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1963 στην Άνω Βιάννο. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Καρδιολογία και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Εχει διατελέσει δημοτικό σύμβουλος Ηρακλείου το 1998, και το 2002 και περιφερειακός σύμβουλος το 2006 Διετέλεσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Πα.Σο.Κ. ενώ στις 11 Ιανουαρίου 2011 ορκίσθηκε για πρώτη φορά βουλευτής ως πρώτος επιλαχών Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ . Μετά όμως αποχώρησε, ανεξαρτητοποιήθηκε και μετά συνεργάστηκε με την ΔΗΜΑΡ. Στις εκλογές του 2012 εκλέχθηκε εκ νέου βουλευτής με τη ΔΗΜ.ΑΡ, αλλά αποχώρησε, ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστοχώρος: http://www.michelogiannakis.gr
Email:imichelogiannakis@gmail.com
Διεύθυνση: Πατριάρχου Νεκταρίου 5, Ηρακλείου Κρήτης, Τηλ.:2810-341781, Fax:2810-244601

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ/ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΤΑ

Γεννήθηκε το 1962 στον Αμιρά Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης. Παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών. Απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου στον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και το Τμήμα Βοηθών Ιατρικών Βιολογικών Εργαστηρίων. Το 1983 προσλήφθηκε στα ΕΛΤΑ και ασχολήθηκε ενεργά με τον συνδικαλισμό, ενώ επί σειρά ετών ήταν εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ενώ 2011-15 ήταν και Πρόεδρος του ΕΚΗ. Επίσης έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος στο Δήμο Βιάννου. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: www.sokratisvardakis.gr
E-mail: info@sokratisvardakis.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1961 στην Άνω Βιάννο Ηράκλειου.Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάστηκε στο ΕΣΥ, διετέλεσε διευθυντής Καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Από τα μαθητικά μου χρόνια είναι ενταγμένος στην Αριστερά. Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ ενώ το 1989 ακολούθησε το Νέο Αριστερό Ρεύμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκα τον Μάιο του 2014. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχθηκε αλλά τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε ΔΥΠΕάρχης Κρήτης. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ε-mail nigoumenidis@gmail.com

ΚΛΑΔΟΣ ΜΙΧΑΗΛ / ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο. Παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάζομαι από το 1988 ως υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα (Ιατρικός Επισκέπτης ). Από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια κοινωνικά ενεργός , διετλέσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής επί τριετία , πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών επί δεκαετία. Έλαβε μέρος με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2012 και στις περιφερειακές εκλογές. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ/ ΗΛΕΚΤ. ΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ

Γεννήθηκε το 1985 στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά Εργάζεται στην Ηγουμενίτσα στον ιδιωτικό τομέα ως προγραμματιστής. Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ηπείρου-Λευκάδας Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2007. Μέλος της Αντιρατσιστικής Κίνησης Θεσπρωτίας Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Μάιο του 2012 ενώ για πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: katsis.thesp@gmail.com
Διεύθυνση: Ηγουμενίτσα, 23ης Φεβρουαρίου 21,
τηλ. 2665024620,φαξ 2665024621

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής από το 1979 και από το 19988 είναι καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ. Διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. (θητείες 1995-1997 και 1997-1999) και Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (2010-2013). Έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997). Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη. Έχει λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας σε συνέδρια ή επιτροπές διεθνών οργανισμών καθώς και στο Δ.Σ. (ως πρόεδρος) του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Ιανουάριος- Αυγουστος 2015) διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Δικαιοσύνης. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Σπούδασε στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Από το 1985 μέχρι σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς, ενώ παράλληλα ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο του 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιούλιος- Αύγουστος 2015) διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών.

Email: amajohn1961@gmail.com, amajohn@parliament.gr
Διεύθυνση: Εγνατίας 76, Θεσσαλονίκη , Τηλ: 2310-271650

ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) / ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο εργαστήριο Γενετικής. Έχει την ειδικότητα του παιδιάτρου και ασχολείται εδώ και 30 χρόνια αποκλειστικά με τη διδασκαλία και την έρευνα. Μετεκπαιδεύτηκε στην Σκωτία, Αγγλία και Ολλανδία, στην Κυτταρογενετική, την Προγεννητική Διάγνωση και τη Συμβουλευτική Γενετική. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Θεσσαλονίκης το 2007 με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επανεκλέχτηκε το 2009, το 2012 και τον Ιανουάριο του 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας.

Ιστοχώρος: www.kourakis.gr
E-mail: kourakis@parliament.gr
Διεύθυνση γραφείων: Εγνατίας 76, Θεσσαλονίκης. Τηλ.: 2310 238120, φαξ: 2310 238102

ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στις Σέρρες. Παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση). Εργάζεται ως δικηγόρος και έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος και Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών. Στέλεχος αρχικά του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Σερρών το 2004 και επανεκλέγεται βουλευτής ΠΑΣΟκ επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων. Το 2009 στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Παραιτήθηκε από Υφυπουργός το Σεπτέμβριο του 2010 όταν αποδέχθηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Τον Ιούνιο του 2011 ορίσθηκε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρμοδιότητες την Κοινωνική Πρόνοια και την Ψυχική Υγεία. Στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές ήταν και πάλι ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστοχώρος: www.bolaris.gr

ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Γεννήθηκε to 1947 στην Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένος. Σπούδασε στο Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάστηκε στην Ιδιωτική και στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέχρι το 2010, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Εκλέχτηκε επανειλημμένα στα Δ.Σ. εκπαιδευτικών συλλόγων και συνδικαλιστικών οργάνων. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και έχει ηγηθεί συνδιασμών. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: www.facebook.com/Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
Email: tmitafidis@gmail.com
Διεύθυνση: Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 76, Τηλ.:2310-223147

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ/ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είναι κάτοχος ειδικού τίτλου για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας). Μιλάει Αγγλικά. Τα χρόνια σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ως πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογικού τμήματος του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Ασχολήθηκε από 21 ετών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ.

Ιστοχώρος: http://alexandros-triantafillidis-blog.analitis.gr/
Email: talek1@otenet.gr
al.triantafyllidis@gmail.com
a.triantafyllidis@parliament.gr
Διεύθυνση: Εγνατίας 76, Θεσσαλονίκη, τηλ.:2310254276, 2310254273, 2310254271 Φαξ:2310254279

ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΒΟΥΛΑ) / ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΑΕΔ

Γεννήθηκε το 1963 στο Κιλκίς. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ), ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Περιφερειακή Ανάπτυξη (Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Διετέλεσε διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στον ΟΑΕΔ, όπου υπηρετούσε από το 1984. Εισήλθε στο Κοινοβούλιο στις 18 Οκτωβρίου 2011 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την άρνησή της να ψηφίσει το Μνημόνιο και ήταν ιδρυτικό μέλος του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία», στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ όπου και επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ιστοχώρος: http://www.tektonidou.gr
Email: tektonidou@gmail.com και k.tektonidou@parliament.gr
Διεύθυνση: Εγνατίας 76, Θεσσαλονίκη τηλ.:2313 040 954

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ/ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ (1989), κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Μιλάει Αγγλικά και είναι ελεύθερος επαγγελματίας Χημικός Μηχανικός. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και δήμαρχος Θέρμης Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) από το 1997 και στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ από το 2003. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: s.famellos@parliament.gr και sfamellos2001@gmail.com

ΜΑΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γεννήθηκε το 1955 στην Κωνσταντινούπολη. Παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές: i) D.E.A. (Master) στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, Πανεπιστήμιο Paris II ii) Δίπλωμα στα Οικονομικά, Centre Universitaire d΄Etudes des Communautés Européennes, Πανεπιστήμιο Paris I και έχει με βαθμό Άριστα πραγματοποιήσει διδακτορική με θέμα “Η Θεωρία των ενδοκλαδικών ανταλλαγών. Η περίπτωση της ΕΟΚ” στο Πανεπιστήμιο, Paris II. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά Είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ από το 2012. Διετέλεσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επιστημονικός συνεργάτης και επικεφαλής ομάδων εργασίας σε διάφορα υπουργεία και πργανισμούς επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος: http://www.mardas.eu

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1957 στα Ιωάννινα. Παντρεμένος έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ ειδικότητα Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μιλάει Αγγλικά. Είναι επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1974 στην Αριστερά ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και από την ίδρυση του ΣΥΝ ως μέλος και στέλεχός του. Υπήρξε Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων [την τελευταία περίοδο] και ως τώρα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Δραστηριοποιείται σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Εκλέχτηκε για πρώτη ,με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Ιωαννίνων στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και επανεκλέχτηκε την 25η Ιανουαρίου του 2015. Διετέλεσε γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Email: chmantas@parliament.gr
Διεύθυνση: Ιωάννινα, Δωδώνης 17, Τηλ. 26510 25549, FAX: 26510 33613

ΣΤΕΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1964 στην Κοσμηρά Ιωαννίνων. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης πραγματοποίησε 2ετής μετεκπαίδευσης στο Διδασκαλείο Ιωαννίνων , μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διορίστηκε το 1992 και υπηρέτησε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι σήμερα, είτε ως δάσκαλος είτε (τα τελευταία χρόνια) ως Δ/ντής δημοτικού σχολείου. Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στη νεολαία «ΕΚΟΝ-Ρήγας Φεραίος». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ και μετέχει στη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων από το 2007 μέχρι σήμερα. Έχει διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: https://www.facebook.com/stefos.giannis.ioannina
Email: stefgianni1@gmail.com
Διεύθυνση: Δωδώνης 17, Ιωάννινα, τηλ: 2651033613, φαξ: 2651033613
https://www.facebook.com/stefos.giannis.ioannina

ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ/ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ – ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στα Ιωάννινα. Παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Ιατρική Σχολή Αθηνών και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τομέα Υγείας του Παιδιού, Τμήματος Ιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλεγμένο Μέλος της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος του Θεατρικού τμήματος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας. Μέλος στα Δ.Σ: Αγροτικών Ιατρών Νομού Ιωαννίνων, Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ΙωαννιτώνΗταν υποψήφια δημοτικής σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: http://meropitzoufi.wordpress.com; www.fb.com/mtzoufi.gr
Email: m.tzoufi@parliament.gr

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1960 στα Ιωάννινα. Παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Οικονομικά στο ΑΠΘ. Μιλάει Αγγλικά και εργάζεται ως οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων. Ήταν Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος το 2010 και 2014 και υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 στο Ν. Ιωαννίνων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: ykk@otenet.gr
Διεύθυνση: Ριζάρη 44, Ιωάννινα, τκ: 45221, 26510- 48066

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1954 στην Καβάλα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Από το 1983 ως τη συνταξιοδότησή του το 2014, δίδαξε ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Καβάλας, του Ομίλου για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας και του Συλλόγου για την Προστασία της Πολιτιστικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Εmail: d.emmanouilidis@parliament.gr

ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΟΠΥΥ

Γεννήθηκε το 1961 και έχει καταγωγή από την Προσοτσάνη Δράμας. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Εργάζεται 31 χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΑΠΟΤΕ, σήμερα στον ΕΟΠΥΥ) και ζει στην Καβάλα από το 1993.Είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του το 1989. Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλι-στικών ταμείων και ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων του ΤΑΠ-ΟΤΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Από το 2005 έως το 2013 διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας (2002-2006), υποψήφιος Νομάρχης Καβάλας με το ΣΥΝ το 2006 και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και 2009. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1954 στον Πρίνο Θάσου. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.. Από το έτος 1982 ζει μόνιμα στην Καβάλα, όπου ασκεί μάχιμη δικηγορία. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ στην Καβάλα και είναι μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώμκατα του Ανθρώπου και του Πολίτη» καθώς επίσης και διαφόρων επιστημονικών νομικών ενώσεων και πολιτιστικών συλλόγων. Έχει εντονότατους δεσμούς με την γενέτειρα του (Θάσο), είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει δώσει το παρόν σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της αριστεράς από τα νεανικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 7, Καβάλα Τηλ: 2510836133

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ/ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Εργάζεται ως δικηγόρος από το 1981 διατηρώντας γραφείο με τη σύζυγό του Αλεξία Μπανασίου και συνεργάτες. Γραμματέας και αναπληρωτής πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου για πολλά χρόνια, ενώ το 2004 είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας από το 1986-19990. Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Εmail lappassp@gmail.com
Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 31, Καρδίτσα, τηλ. 2441025366

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ – ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε τp 1959 στην Ανάβρα Καρδίτσας. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Σπόυδασε σην Σχολής Καλών Τεχνών «Academia di Belle Arti di Brera» – Τομέας Διακόσμησης, του Μιλάνου Ιταλίας, με επιπλέον σπουδές Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων, Στιλιστικής, Εμψύχωσης. Εργάστηκε στην Ιταλία ως καθηγήτρια στο πρότυπο σχολείο «Μ. Montessori», ως σχεδιάστρια αρχαιολογικών ευρημάτων στο μουσείο «Castello Sfortzesco», ως εμψυχώτρια στο Κέντρο Πολιτισμού «C.T.L. Pecetta» του Δήμου Μιλάνου. Στην συνέχεια, εργάστηκε στην Καρδίτσα ως καθηγήτρια στην Σχολή Νηπιαγωγών και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως διευθυντικό στέλεχος στο Δήμο Καρδίτσας στους τομείς πολιτισμού, κοινωνικής πολιτικής και προώθησης του βιβλίου. Έχει τιμηθεί με βραβεία και πολιτιστικές διακρίσεις Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ-ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε δημοτικής σύμβουλος. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο 2015.

Email: xrysa.sior@gmail.com
Ιστοχώρος: www.facebook.com/xrysa.katsavriasioropoulou

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ/ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1972 στο Μουζάκι Καρδίτσας. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και είναι υποψήφια διδάκτωρ της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2005 έως και σήμερα ασχολείται ενεργά με την κτηνοτροφία ως συνιδιοκτήτης και υπεύθυνος κτηνίατρος σε κτηνοτροφικές μονάδες και έχει ιδιωτικό κτηνιατρείο. Είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μουζακίου, μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ Θεσσαλίας, γραμματέας του κτηνιατρικού συλλόγου Καρδίτσας και μέλλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας. Ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του 2010 με το συνδυασμό “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” – ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Email: vrantza@vrantza-vet.gr και vrantza@yahoo.gr

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ/ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1966 στη Καστοριά το 1966. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Εργάζεται ως διώτης κτηνίατρος. Εθελόντρια Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών Δυτικής Μακεδονίας, Κυνοκομείου Καστοριάς, Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και Αρκτούρου.
Ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 1993 και 1996. Το 1998 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Εντάθηκε ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Συντονιστικής Επιτροπής και Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος: https://www.facebook.com/teligioridousyriza

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ / ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. Έχει M.A. στην Ηπειρωτική Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Essex και Ph.D στο Πανεπιστήμιο του Essex. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Είναι επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ενταγμένη στην Αριστερά από τα νεανικά της χρόνια, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου (2013-14) και είναι μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». Στις αυτοδιοικημένης εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουάριο 2015.

Email: f.vaki@parliament.gr

Διεύθυνση: Κέρκυρα, Δονάτου Δημουλίτσα 116 Τηλ: 26610 33375 Fax: 26610 31468

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).. Στα κοινά, είχε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος, υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου «Σωτήρης Πέτρουλας και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου την περίοδο 1984-90. Από το 1991 ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και το 2007 ήταν Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θιναλίων. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στην Πολυτεχνικής Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση αρχικά μέσα από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου». Εργάστηκε στην Πολεοδομία και το 2005 βραβεύτηκε από το Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής (ΣΟΛΑΡ) ως η προϊσταμένη της καλύτερης πολεοδομικής υπηρεσίας της χώρας. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών, με το συνδυασμό «Γιάννενα- Πολίτες για την ανατροπή».Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ (από το 2015).

Email: atheop@parliament.gr
Διεύθυνση: Κεφαλλονιά, (κτήριο Οίκου Ευγηρίας) Λ. Βεργωτή 14, Τηλ: 2671023828

ΚΙΛΚΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ/ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1952 στους Άνω Αποστόλους του Κιλκίς. Παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Σπούδασε στην φαρμακευτική σχολής του πανεπιστημίου της Παβίας στην Ιταλία. Άσκησε το επάγγελμα του φαρμακοποιού από το 1980 έως και το 1983 και στην συνέχεια επέλεξε να υπηρετήσει τον θεσμό του επιθεωρητή στην υπηρεσία του ΟΓΑ. Διετέλεσε αιρετός Νομάρχης Κιλκίς, επί δυο περίπου θητείες, έως το 2002. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Αρνήθηκε την ψήφιση μνημονιακών νόμων και διατάξεων με αποτέλεσμα την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ. Ήταν από τους πρωτεργάτες για την δημιουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και της οποίας διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, συνεργάσθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκλέχθηκε βουλευτής του.

Ιστοχώρος: www.teodoros-parastatidis.gr
Email: th.parastatidis@parliament.gr – t.parastatidis@gmail.com
Διεύθυνση: Κιλκίς, Πόντου 8, τηλ: 23410 28925, 26291, FAX: 23410 26381

ΚΟΖΑΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1961, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην σχολή Λογιστών στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα ως κατασκευαστής στον ιδιωτικό τομέα. Στη μεταπολίτευση πήρε μέρος στους κοινωνικούς αγώνες ως μέλος του «Ρήγα», της «Β” Πανελλαδικής» και της σύνταξης της «Προοπτικής». Παρέμεινε ανένταχτος αριστερός μέχρι την επανένταξη του στον ΣΥΝ και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας από θέσεις ευθύνης στην ενδυνάμωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συμμετέχει στο Αυτοδιοικητικό κίνημα ως μέλος του «Ρεύματος πολιτών Εορδαίας» και στο Αναπηρικό κίνημα, ως πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής «Ορίζων». Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Email: d.dimitriadis@parliament.gr και mdimitriadis@hotmail.com
Διεύθυνση: Κοζάνη, Ιπποκράτους 3, τηλ.:2461039207.
Πτολεμαΐδα, Παυλίδη Αδαμοπούλου 5, τηλ.: 2463027885, Fax: 2463027886

ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ/ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ- ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά, κινηματογράφο και θέατρο σε Αθήνα, Παρίσι και Σόφια, ενώ έχει παρακολουθήσει και κύκλο μαθημάτων για την «Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων» στις Βρυξέλλες. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 100 παραστάσεις και έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης με διάφορα ΔΗΠΕΘΕ, το ΚΘΣ, την ΕΛΣ, το Μέγαρο Μουσικής, ρο Ελληνικό Φεστιβάλ καθώς και σε παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βύρωνα και των ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και Πάτρας. Έχει μεταφράσει περισσότερα από 15 θεατρικά κείμενα και έχει συγγράψει και συνεργαστεί στην δημιουργία διαφόρων κινηματογραφικών σεναρίων. Το 2014 ήταν υποψήφιος και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος el-gr.facebook.com/themismoumoulidis

ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1974 στην Κοζάνη. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Α.Π.Θ. και την ίδια Σχολή έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στον β΄ κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών (υπ. διδάκτορας) ασχολήθηκε ειδικότερα με το δικαίωμα στην αειφόρο ανάπτυξη. Ασκεί συνεχώς μαχόμενη δικηγορία. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης για δύο θητείες. Δίδαξε νομικά μαθήματα στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και στις Σχολές Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνόμων Πτολεμαΐδας και Τσοτυλίου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Νομού Κοζάνης και Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος: http://www.theofilaktos.gr

ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α

Γεννήθηκε το 1960 στην Σπολάιτα Αγρινίου. Παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων όπου εξήλθε Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Εχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Στρατηγικής, είναι απόφοιτος των Ανώτατων Σχολών Πολέμου και Εθνικής Άμυνας. Μιλάει Αγγλικά. Εχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων σε μάχιμες μονάδες του Έβρου, του Αιγαίου, στην Κύπρο και την Αλβανία. Διετέλεσε μέχρι την αποστρατεία του (Μαρτιο του 2014) σε επιτελικές θέσεις του Στρατού και του αποδόθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διοικητή του Α’ Σώματος Στρατού. Μεταξύ άλλων διετέλεσε υπασπιστής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Χαραλαμπόπουλου (1986-1989). Εκλέγεται για πρώτη φορά.

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-3378400, 210-3708385

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Γεννήθηκε το 1961 στον Στιμάγκα Κορινθίας. Σπούδασε στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα DEA. Στην Μορφολογία, Κοινωνικές Στρωματοποιήσεις & Παραγωγή Χώρου, Πανεπιστήμιο από το PARIS X – Nanterre. Μιλάει Γαλλικά. Δραστηριοποιείται στην Αριστερά από το 1980. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει εργαστεί επί 22 χρόνια στην ΤΕΔΚ καθώς και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Συμβούλων Ανάπτυξης εργαζομένων στις Τ.Ε.Δ.Κ. Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο του 20015.

Email: m.theleriti@parliament.gr και theleriti.maria@gmail.com

Διεύθυνση: ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, τηλ. 27410 – 31322

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1983 στο Μαρούσι. Σπούδασε στη Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο City University του Λονδίνου. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών «Κώστας Βάρναλης» του ΔΠΘ και της παράταξης «Ριζοσπαστική Ανατρεπτική Κίνηση Δικηγόρων» (ΡΑΚ) του ΔΣΑ. Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Επιθετικότητας. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά και ημιεπαγγελματικά με το ποδόσφαιρο έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες της Ελλάδας (Κομοτηνή, Κορινθία και Αθήνα) και του Ηνωμένου Βασιλείου (Λονδίνο). Από το 2002 ήταν μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού, και ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και 2015 και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές εκλογές του 2006, 2010 και 2014 με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια της Κορινθίας.Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαίου 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: psichogios.geor@dsa.gr και g.psychogios@parliament.gr
Διεύθυνση: Σκουφά 47-49, Αθήνα, 211-1842063, 211-1842065, 210-3227823

ΤΣΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε και ζει στην Κόρινθο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει αγωνιστική δράση στα κοινωνικά κινήματα. Διετέλεσε δύο φορές μέλος του Δ.Σ. τού Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος Νομάρχης και Περιφερειάρχης με συνδιασμό που στήριξε η ΔΗΜΑΡ. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ στην Κόρινθο και κινήσεων πολιτών. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής.

Διεύθυνση: Κολιάτσου 34, Κόρινθος Τηλ: 2741083301

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1950. Είναι πατέρας ενός παιδιού. Εργάζεται ως οικονομολόγος – πολιτικός επιστήμονας και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Ιταλίας. Είναι υπάλληλος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και εργάστηκε στους τομείς των δημοσίων επενδύσεων και της περιφερειακής ανάπτυξης. Ασχολήθηκε με θέματα δημόσιας διοίκησης, εργατικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται συστηματικά με τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας, των Κυκλάδων αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μήλου.Το 2002 και το 2006 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Εmail: synsyrmyk@gmail.com.
Διεύθυνση: Ερμούπολη-Σύρος, Ελ. Βενιζέλου 1, Τ.Κ. 84100, τηλ: 22810 81560, FAX: 22810 81560

ΣΥΡΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ/ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1960 στην Σύρο και είναι παντρεμένος. Σπούδασε στη Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1987 δικηγορεί στη Σύρο. Ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου στη Σύρο. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμούπολης, μέλος του Δ.Σ της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και μέλος του Δ.Σ του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου την χρονική περίοδο 1999-2001. Συμμετείχε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου στις εκλογές του 2014. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: syrigosantonis.wix.com/syrigosantonis
Email: antoniossyrigos@hotmail.gr

ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1947 με καταγωγή από τη Νάξο και είναι παντρεμένος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και έλαβε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στo Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγ. Σοφία» και στην Παnεπιστημιακή Οφαλμολoγική Κλινική Αθηνών. Διετέλεσε και διευθυντής/συντοντιστής στην Οφθαλμολογική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Ως φοιτητής είχε έντονη αντιδικτακτορική δράση συνελήφθη για την δυναμική και ένοπλη δράση με την οργάνωση “Κίνημα 20ης Οκτώβρη” και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση. Μετά το Πολυτεχνείο εκτοπίσθηκε στη Γυάρο μέχρι και τη μεταπολίτευση. Στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και το 1981 ήταν υποψήφιος βουλευτής του στην Α Αθηνών. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Το 2009 ήταν ποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, χωρίς να εκλεγεί. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003790605485&fref=ts
Email: nikolaos.manios@gmail.com

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ / ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Γεννήθηκε το 1972 στην Σπάρτη. Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε στο γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι μέλος του συντονιστικού της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, 2, της Διοικούσας επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας καθώς και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας. Βουλευτής εκλέχθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Email: saraxovitis@gmail.com
Διεύθυνση: Σπάρτη: Κ. Παλαιολόγου 71, Τηλ. 2731027337

ΛΑΡΙΣΗΣ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στον κατασκευαστικό κλάδο. Οργανώθηκε στην Αριστερά στα μαθητικά του χρόνια από τις γραμμές της ενιαίας τότε ΚΝΕ. Συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό κίνημα κατά την περίοδο των καταλήψεων ’90-’91 και στη συνέχεια στο φοιτητικό κίνημα. Το 1999 εξελέγη γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, θέση που διατήρησε μέχρι το 3ο συνέδριο της οργάνωσης (Μάρτιος 2003). Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τη στήριξη του Συνασπισμού. Στο 5ο τακτικό συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (Φεβρουάριος 2008) εξελέγη πρόεδρος του κόμματος. Eξελέγη βουλευτής Α΄ Αθήνας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές του 2009. Στις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο ίδιος κατέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον Ιούλιο του 2013, μετά τη διάλυση του ΣΥΝ και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, έλαβε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, συνεργάσθηκε με τους ΑΝΕΛ και ορκίσθηκε πρωθυπουργός στις 26 Ιανουαρίου[ μέχρι τις 20 Αυγούστου όπου παραιτήθηκε μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την Βουλή και την αποχώρηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του. Ήταν ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός της χώρας και ο πρώτος στην ιστορία της Ελλάδας που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Εmail: alexis.tsipras@syriza.gr

ΒΑΓΓΕΝΑ ΑΝΝΑ/ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Γεννήθηκε το 1947, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης (Κάρολος Κουν), το Εθνικό Θέατρο και τη Νομική Σχολή Αθηνών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Θεσσαλικού Θεάτρου το οποίο ιδρύθηκε το 1975 και αποτέλεσε πρότυπο μοντέλο θεατρικής αποκέντρωσης και οδηγό για την ίδρυση Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ). Το 1999 ίδρυσε με το σύζυγο της Λουκιανό Κηλαηδόνη το θέατρο «Μεταξουργείο». Ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα» για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. Από το 1978, έχει εκλεγεί δύο φορές δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λάρισας. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη από τα μαθητικά της χρόνια. Ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Ορκίσθηκε για πρώτη φορά βουλευτή Α Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Το 2012 όμως διαγράφθηκε μετά την καταψήφισή της του Β’ Μνημονίου. Παρέμεινε ως Ανεξάρτητη Βουλευτής. Στη συνέχεια συνεργάσθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιανουαρίου εκλέχθηκε βουλευτής Λαρίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητη Βουλευτής Α’ Αθηνών (2012) κατόπιν διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ για την καταψήφιση του Β’ Μνημονίου.

Email: a.vagena@parliament.gr και annavagena47@gmail.com
Διεύθυνση: Ακαδήμου 16, Τηλ: 210-5234382, 210-5238053

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ ΑΓΡΟΤΗΣ (ανάλογα ποια έδρα θα κρατήσει ο Τσίπρας)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ομορφοχώρι Λάρισας. Παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Δραστηριοποείται ως αγροτοσυνδικαλιστής από το 1985, συμμετέχοντας σε όλες τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Διετέλεσε μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του τμήματος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε συμπεριληφθεί στην 9η θέση του ψηφοδελετίου Εοπικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής.

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ / ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε στις Τάπες Μεραμπέλου. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή και είχε ενεργό συμμετοχή στον αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Εντάχθηκε στην Αριστερά και ενεργοποιήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αγίου Νικολάου και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς στις εκλογές 1989 και 1990, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές το 2007 καθώς και τον Ιανουάριο του 2015. Το 2010 συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές, ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νομού Λασιθίου. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος: https://el-gr.facebook.com/mathrad
Διεύθυνση: 5ης Μεραρχίας 6, Αγιος Νικόλαος Λασιθίου Τηλ. 2841022447

ΛΕΣΒΟΥ

ΠΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1979 στη Μυτιλήνη και είναι παντρεμένος. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα – Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στον ελληνικό σύλλογο φοιτητών της Κραϊόβα. Επέστρεψε στη Μυτιλήνη το 2004 και από τότε εργάζεται ως φαρμακοποιός, μαζί με τον πατέρα του Στρατή Πάλλη που είχε διετέλεσε και δήμαρχος Μυτιλήνης. Από το 2007 είναι μέλος του Συνασπισμού στη Λέσβο. Δραστηριοποιείται στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες οργανώσεις. Το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Γεννήθηκε το 1984 στην Νέα Ιωνία Βόλου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά.Εργάσθηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε κυλικείο ιδιωτικής κλινικής. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις εκλογές του Ιουνίου 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος:http://www.meikopoulos.gr
Email: alexandros.meikopoulos@gmail.com και ameikopoulos@parliament.gr και ameikopoulos@hotmail.com
Διεύθυνση: Βόλος, Γαλλίας 6, ΤΚ 38221, Τηλ. 24210 39492, φαξ 24210 39491

ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1969 στον Αλμυρό και κατοικεί στη Ζαγορά Πηλίου. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Έχει ασχοληθεί ενεργά με τον αγροτικό Συνεταιρισμό. Εργάθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς από το 1983-2010 και συνεχίζει να δραστηριοποιείται με με τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συν/σμό Ζαγο- ράς και το Δίκτυο Γυναικείων Συν/μών Θεσσαλίας. Επαγγελματικά διατηρούσε και λογιστικό και φοροτεχνικό γραφείο Διετέλεσε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι τη διάσπαση και μετά στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Συνδικαλίστρια στο Οικονομικό επιμελητήριο και στην Ομοσπονδία συνεταιριστικών υπαλλήλων. Ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015.

Email: katerina.papanatsiou@gmail.com , papanatsiouvolos@gmail.com, a.papanatsiou@parliament.gr
Διεύθυνση: Γραφείο Βόλου: Γαλλίας 6

ΜΠΑΛΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΜΑΚΗΣ) /ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε το 1955 στη Νέα Ιωνία. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΒΣΠ. Εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες του Βόλου, στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ) σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την τηλεόραση. Αρθρογράφος και συντάκτης ύλης στον “Ταχυδρόμο”. Είχε ενεργή δράση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διετέλεσε αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας το 2003-2006, ενώ ήταν επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας το 2006-2010. Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου το 2010 και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας το 2014. Έχει θητεύσει για πολλά χρόνια στη θέση του Γενικού Γραμματέα και τους μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Email: makbal@otenet.gr
Διεύθυνση: Μακρινίτσας 65, Βόλος, 2421045685, 6977350366

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1963 στην Aθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στη Nομικής Σχολής Aθηνών, έχει D.E.A. Δημοσίου Δικαίου (1986) και είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris-1 PANTHEON-SORBONNE (τίτλος της διατριβής H κρίση νομιμοποίησης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, βαθμός άριστα), διπλωματούχος της Διεθνούς Ακαδημίας Συνταγματικού Δικαίου και του μεταπτυχιακού κύκλου μαθημάτων για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση (Jean Monnet) του Πανεπιστημίου Αθηνών. ΄Εχει εργαστεί ως ερευνητής σε ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, διδάσκει σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ινδίας. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στην διαδικασία κατάρτισης Συνταγμάτων από ξένες χώρες. Έχει εκπροσωπήσει σε διεθνείς οργανισμούς την Ελλάδα, ενώ ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ασκεί δικηγορία και είναι καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Το 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον Ιανουάριο του 2015 παραιτήθηκε και για αξιοποιηθεί στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπου διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ( Ιανουάριος – Ιούλιος 2015) και μετά Υπουργός Εργασίας (Ιούλιος- Αυγουστος 2015).

Ιστοχώρος: www. katrougalos.gr

ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ – ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στον Κάμπο Αβίας, Μεσσηνία. Παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Από τα φοιτητικά της χρόνια ενταγμένη οργανικά στην πολιτική Αριστερά και υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας με τον Συνασπισμό και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μέλος της Διοίκησης μαζικών και επαγγελματικών φορέων και κινηματικών πρωτοβουλιών ενώ το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: https://www.facebook.com/people/Γιώτα-Κοζομπόλη
Email: pkozoboli@gmail.com και p.kozompoli@parliament.gr
Διεύθυνση: Αριστομένους 53, Καλαμάτα, Τηλ.:2721090079- 2721090700

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ/ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1978 στην Καλαμάτα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στη Σχολή ΟΑΕΔ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας και είναι μέλος της ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδας. Υπήρξε διαιτητής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου (1996-2012) και διεθνής διαιτητής FIFA (2012). Είναι ενεργό μέλος του συλλόγου δρομέων υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ). Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: p.konstantineas@parliament.gr
Διεύθυνση: Αριστομένους 53, Καλαμάτα, Τηλ: 27210-85494

ΞΑΝΘΗΣ

ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ / ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1968 στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδία. Σπούδασε στην Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γκαζή (Gazi) στην Άγκυρα. Από το 2003 δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός, αρχικά στον Κένταυρο, και από το 2006 στην Ξάνθη. Ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 καθώς και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του 2010. Είναι αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ξάνθης (ΣΥΦΑΞ). Έχει διατελέσει πρόεδρος της σχολικής εφορίας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
Είναι μέλος του σώματος εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ το 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Email: zeybek@parliament.gr
Διεύθυνση: Π. Τσαλδάρη 5-7, Ξάνθη, Τηλ: 25410 84312, 25410 74102

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα και διαμένει στη Ξάνθη. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ (Δ.Ο.Σ.Α), διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και της Γραμματείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, ενώ υπήρξε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2010 με την Αριστερή Οικολογική Συνεργασία και το 2014 με τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ιστοχώρος: http://stathisgiannakidis.com

ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1963. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Από το 1995 εργάζεται στο Καζίνο της Ξάνθης όπου είναι Πρόεδρος του Σωµατείου Εργαζοµένων της επιχείρησης. Είναι επίσης μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος: https://el-gr.facebook.com/gstogiannidis

Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ/ ΕΜΠΟΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Γεννήθηκε το 1947 στον Πειραιά.Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά. Εργάσθηκε ως έμπορος φαρμάκων, Ομόρρυθμος εταίρος από το 1972 στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρηση του, λόγω ασυμβίβαστου. Ήταν ενεργό μέλος της εξωκοινοβουλευτική αριστερά στη δικτατορία και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ανέντακτος της Αριστεράς στη συνέχεια. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004. Επικεφαλής του Πειραϊκού Δημοτικού Δικτύου «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» από την ίδρυση του, το 1998. Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά από το 2002. Για πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ το 2007 και έκτοτε 2009, 2012 και 2015 επανεκλέγεται συνεχώς. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε Ανπαληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας.

Email: synpirea@otenet.gr

Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 16, Πειραιάς, Τηλ: 210 4175552, 4220608, 3708179, 3708181

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ/ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα. Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μιλάει Αγγλικά. Εργάσθηκε ως δημοτικός υπάλληλος στο δήμο Πειραιά. Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου Στοά. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και δραστηριοποιήθηκα στο γυναικείο – Φεμινιστικό κίνημα, ως γραμματέας της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών Πειραιά και μέλος της αυτοδιοικούμενης – αυτοχρηματοδοτούμενης ομάδας < s.o.s. τηλέφωνο από γυναίκες για γυναίκες>, του Δικτύου <Παγκόσμια πορεία Γυναικών > και του Δικτύου Γυναικών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Πειραιά. Βουλευτής εκλέχθηκε για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Email: e.stamataki@parliament.gr και elen.stamataki@gmail.com
Διεύθυνση: Ευξείνου Πόντου 36 Νέα Σμύρνη, Τηλ 210.9357197

ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1951. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics. Είναι τακτικός καθηγητής της Νομικής και Κοσμήτορας της Σχολής των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Middlesex και Lancaster και υπήρξε από το 1992 ιδρυτικό μέλος της Νομικής Σχολής του Κολλεγίου του Birkbeck. Υπήρξε Πρόεδρος της Σχολής από το 1996 έως το 2002 και επικεφαλής των προέδρων όλων των Νομικών Σχολών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου την περίοδο 1999-2000. Επίσης είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, των Παρισίων, της Θεσσαλονίκης και της Πράγας, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, της Νομικής Σχολής Καρντόζο, του Πανεπιστημίου Γκρίφφιθ και του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Διευθυντής του ακαδημαϊκού περιοδικού “Law and Critique: International Journal of Critical Legal Thought”.

ΓΕΝΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1974 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι εκπαιδευτικός στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία. Υπήρξε αθλήτρια του Γ.Σ.Αρκαδίας. Στα φοιτητικά της χρόνια διετέλεσε μ έλος του Γραφείου Τύπου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ.Σ. φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, Μέλος της Συγκλήτου και του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ -Γραφείο Σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., και μέλος της Κ.Ε.Γ.ΜΕ. (ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ) ως εκπρόσωπος της ΕΦΕΕ. Το 2010 ήταν υποψήφια Περιφεριακός Σύμβουλος με τον συνδιασμό του Αλέξη Μητρόπουλο ενώ το 2011 εξελέγη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Άρματος Πολιτών. Το 2012 και τον Ιανουάριο 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος: https://el-gr.facebook.com/georgia.gennia

Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1956 στο Κερατσίνι, 6 Ιουλίου 1956. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά. Το 1974 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1977 στο ΚΚΕ. Υπήρξε μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυση του, μέλος της ΚΠΕ σε διάφορες περιόδους, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας ως τον Απρίλιο 2009. Τον Ιούλιο του 2009 εκλέχθηκε Γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ, θέση στην οποία παρέμεινε έως την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ τον Ιούλιο του 2013. Τον Ιούλιο 2013 εκλέχθηκε στην θέση του Γραμματέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του 2015 εξελέγη Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε για το πώς εντάχθηκε η χώρα στο Μνημόνιο και τους μνημονιακούς νόμους. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιούλιος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ιστοχώρος: https://www.facebook.com/dvitsas
Email: vitsasd@gmail.com

ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΙΝΑ) /ΙΔΙΩΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Η Νίνα Κασιμάτη γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε στο αγγλικό δίκαιο (c.he) στο Λονδίνο, έχει φοιτήσει στο UCL, είναι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάριο για την οικονομική ανάπτυξη και τα εργασιακά στην Παγκόσμια Τράπεζα, ΗΠΑ. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στο αντικείμενο των χρηματοδοτήσεων. Συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα (Γιουγκοσλαβία 1999, Ιράκ 2003), σε αποστολή στον πόλεμο του Λιβάνου το 2006, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (Γένοβα 2001). Μέλος πρωτοβουλιών ενάντια στο σχέδιο Ανάν (2004), στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (2006-7), στη νεοφιλελεύθερη ευρωσυνθήκη (2008). Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη στο 7ο και 8ο Συνέδριο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, το 2005 και το 2008 αντίστοιχα. Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε ως στέλεχος του Νέου Αγωνιστή, ιδρυτικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμμετέχει στο κίνημα κατά του Μνημονίου από το 2010. Εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Twitter.com/ninemesis

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)/ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ

Γεννήθηκε 1952 στον Πειραιά. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπουδές στην Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στo Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, ου Ανωτάτου Πειθαρχικού του ΤΕΕ, των “Φίλων του ΠΑΚ Ιταλίας”, ήταν εκπρόσωπος Ιταλίας στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, από όπου αποχώρησε το 1975. Ήταν υποψήφια Δήμαρχος στο Κερατσίνι και έχει εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλος. Ιδρυτικό μέλος της “Πρωτοβουλίας για την ενότητα της Αριστεράς” και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: http://evikarakosta.blogspot.gr
Email: e.karakosta@parliament.gr και evikarakosta@gmail.com
Διεύθυνση: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 2, Τηλ: 210 3707778 FAX: 210 3707801

ΠΕΛΛΗΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ/ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1970 στην Πέλλα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και είναι υποψήφια διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μιλάει Γερμανική, Γαλλική. Το 1998 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Νομό Πέλλας και διατέλεσε εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Αντινομάρχης ύ, εκπρόσωπος του Νομού Πέλλας στο Περιφερειακό Κέντρο Ισότητας και μέλος του Δικτύου αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής του Νομού Πέλλας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2002 επανεξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Νομό Πέλλας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πέλλας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2004 και επανεκλέχτηκε το 2007 και το 2009. Διαγράφηκε το 2013 από το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστοχώρος: http://www.tzakri.gr
Email: thtzakri@otenet.gr
Διεύθυνση: Γιαννιτσά, Βενιζέλου 85, Τηλ.: 2382083768, FAX: 2382027841

ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Μετέχει από την αρχή στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ σε τοπικά όργανα ευθύνης . Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας και έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος. Εργάζεται ως μελετητής, κατασκευαστής ιδιωτικών και δημοσίων έργων, ενώ τα τελευταία 17 χρόνια αποκλειστικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κυρίως μικρά υδροηλεκτρικά έργα). Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Email: sifakis17@gmail.com
Διεύθυνση: Αριδαία Πέλλας, Πολυτεχνείου 11 Τηλ. 2384024021

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ)/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1972 και είναι μητέρα ενός παιδιού. Μητέρα μιας δεκάχρονης κόρης. 1991–1997. Σπούδασε Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ρέθυμνο. Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγράμμα ERASMUS στο Freie Universität του Βερολίνου με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία, Ruhr Universität Bochum, Γερμανία, ως υπότροφος του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γερμανικών σε φροντιστηριακό επίπεδο. 10/2001- 6/2008: Υπεύθυνη εκπαιδευτική σύμβουλος της Γερμανικής ως ξένης γλώσσας σε κεντρικό φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης. Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει συνεχώς ενεργή συμμετοχή σε θέματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, καταπολέμησης της φτώχειας, καταγραφής οικολογικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας και παραγωγικής ανασυγκρότησης σε τοπικό επίπεδο. Από το 2011 και μετά, συμμετέχει συνεχώς και εκλέγεται στα αντιπροσωπευτικά εσωκομματικά όργανα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ήταν υποψήφια βουλευτής το 2012 και στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: www.bettyskoufa.gr
Email: bettyskoufa@gmail.com
Τηλ:23510 21505, 6974078194, Fax:23510 21505

ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1954 στην Κατερίνη. Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών Σπόυδασε στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στο «Ρήγα Φεραίο» και το 1979 στο ΚΚΕ εσωτερικού. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και του ενιαίου Συνασπισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης. Συμμετέχει σε όλες τις κινηματικές και εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην Κατερίνη και στο νομό Πιερίας . Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του επί επτά χρόνια. Την διετία 2002 – 2003 διετέλεσε και Πρόεδρος του προνοιακού σωματείου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης (ΛΕΑΔΙΚ). Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: www.tzamaklis.gr
Email: c.tzamaklis@parliament.gr και harilaw54@gmail.com

ΚΑΣΤΟΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ/ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Εργάζεται ως τεχνικός στο Ψυχιατρικό τομέα του Γ.Ν.Κατερίνης και ως αγρότης. Από νεαρή ηλικία είναι μέλος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων του ΨΝΠΟ και γραμματέας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού του Ψυχιατρείου. Συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα και έχει διατελέσει γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος: https://el-gr.facebook.com/kastoris.stelios

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε το 1981 στην Φιλιππιάδα. Είναι παντρεμένος. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και Γεωπονική στο ΤΕΙ Ηπείρου. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στη νεολαία Συνασπισμού ενώ ως φοιτητής ανέπτυξε δράση για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των Τ.Ε.Ι. και για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης. Ως δημοσιογράφος εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυγή», έχει ενεργή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και στα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Email: barkas@parliament.gr
Διεύθυνση: Πρέβεζα, Σαπουτζάκη 3, Τηλ: 2682061585

ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ/ ΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Εργάζεται ως γιατρός-μικροβιολόγος. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου. Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Email: axanthos@parliament.gr
Διεύθυνση: Ρέθυμνο, Ζυμβρακάκη 5, Τηλ:28310-30000, Fax:28310-30030

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ/ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1955 στο Μεγάλο Δουκάτο το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης και απέκτησε την ειδικότητα του μικροβιολόγου. Εντάθηκε στην αριστερά μετά τη μεταπολίτευση και το 1981 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ. Στις βουλευτικές εκλογές του 1989-90 και του 1993 και στις νομαρχιακές του 1994 και του 1998 ήταν υποψήφιος με τον Ενιαίο Συνασπισμό. Στις εκλογές του 1996 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΣΥΝ. Επανεκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΪΧΑΝ / ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Αμάραντα. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης. Το 1988 πήγε ως εργάτης στην Γερμανία και μετά από 2 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάζεται ως Οδοντίατρος.

Ε-mail: ayhankarayusuf@gmail.com
Διεύθυνση γραφείων: Κομοτηνής: Θησέως 1, ΤΚ 69 100, τηλ.: 25310 81711, 25310 81711

ΣΑΜΟΥ

ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ/ Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΕΜΠ

Γεννήθηκε το 1960 στη Σάμο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ξεκίνησε την εκθεσιακή και καλλιτεχνική του δραστηριότητα, με πολλές ατομικές εκθέσεις σε μουσεία και χώρους τέχνης (Μουσείο Μπενάκη, William James, Αίθουσα Αθηνών κλπ). Από το 1974 μέχρι και σήμερα, σχετίστηκε οργανωμένα ή συνεργατικά με τις δυνάμεις της αριστεράς. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ όπου διδάσκει από το 2000 τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουαρίου 2015.

ΣΕΡΡΩΝ

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1959 στις Σέρρες. Παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Ως φοιτήτρια συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του ν.815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Το 1985-86 διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Μαιών και Νοσοκόμων νομού Δράμας. Ήταν υποψήφια με την Αριστερή Πρωτοβουλία Κομμουνιστών Ριζοσπαστών Οικολόγων το Νοέμβριο του 1989. Συμμετέχεις κοινωνικά κινήματα και συλλόγους Γυναικών. Υπήρξε μέλος της ΑΚΟΑ μέχρι την αυτοδιάλυσή της τον Ιούλιο του 2013. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο 2015.

Ιστοχώρος: www.stampouli.gr
Email: astampouli@parliament.gr
Διεύθυνση: Σέρρες, Διονυσίου Σολωμού 60, τηλ-φαξ: 2321022450

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ/ ΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1952 στα Τρίκαλα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ήταν εκπρόσωπος των φοιτητών στην Επιτροπή Αποχουντοποίησης. Αρχικά εντάχθηκε στο ΚΚΕ, διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Κίνησης για την Ενότητα της Αριστεράς ( Κ.Ε.Α. ). Στην συνέχεια υπήρξε μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού της Αριστεράς και Προόδου. Ιατρός του ΕΣΥ, Διευθυντής της Β’ παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Τρικάλων από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Εκλέχθηκε επί σειρά ετών μέλος της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, Πρόεδρος της Ε.Ν.Γιατρών Τρικάλων. Έχει διατελέσει Αντινομάρχης Τρικάλων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Email: apapadopoulos@parliament.gr και papad_sak@yahoo.gr
Διεύθυνση: Τσακάλωφ 23, Τρίκαλα, 421 00, 24310-63424

ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ/ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1982 στα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά. Ασχολείται ενεργά με την εκπαίδευση, με θέματα νεολαίας και αθλητισμού. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: http://www.dritseli.gr
Email: pandritseli@parliament.gr και pdritseli@gmail.com
Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 29, Τρίκαλα, 2431036110, 2431030884

ΣΙΜΟΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε στη Μουριά Τρικάλων. Σπούδασε φαρμακευτική στη Bologna της Ιταλίας. Ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός στα Τρίκαλα. Οργανώθηκε στο χώρο της Αριστεράς ως φοιτητής στα χρόνια της δικτατορίας. Είναι μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και πρώην γραμματέας της Ν.Ε του Συνασπισμού Τρικάλων. Συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας, πρώην γραμματέας του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων καθώς επίσης και στο χώρο του αθλητισμού ως πρώην γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Τρικάλων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: www.facebook.com/XristosSimorelis
Εmail: x.simorelis@gmail.com

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ / ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1958 στη Λαμία. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, στην Ιταλία, με κατεύθυνση την πληροφορική. Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά. Η πολιτική του δράση ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια, υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» στην Πάντοβα της Ιταλίας.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, και αφού ξεκίνησε να εργάζεται στη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά και εξελέγη Πρόεδρος στην γενέτειρα του Κοινότητα Σταυρού Λαμίας. Στη συνέχεια, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος:https://www.facebook.com/aKaranastasis?ref=hl
Email: apostolis.karanastasis@gmail.com
Διεύθυνση: Λαμία, Διάκου 3, Τηλ.: 2231026917 – 2231026251

ΒΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Σπούδασε στη γεωπονική, με εξειδίκευση στην Αγροτική οικονομία. Είναι μόνιμος κάτοικος Στυλίδας, όπου διατηρεί εμπορικό κατάστημα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Στυλίδας, ενώ από το 2011 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Φθιώτιδας και είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: https://el-gr.facebook.com/dvettas

ΜΙΧΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε στη Λαμία, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης). Έκανε σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων. Μιλάει Γαλλικά. Εργάστηκε στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , διετέλεσε διευθυντής σχολείων και Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη δυο φορές (τον Ιανουάριο του 1973 και το Μάιο του 1974). Από τα φοιτητικά του χρόνια έως σήμερα υπήρξε και παραμένει ενεργό μέ-λος Αριστεράς (του ΚΚΕ έως το 1991 και στη συνέχεια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ). Σήμερα είναι μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. Το Μάιο του 2014 εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής.

ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1983 στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδος και κατοικεί στην Αταλάντη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Mιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάζεται ως δικηγόρος και είναι μέλοςδικηγορικής εταιρείας που διατηρεί γραφεία στην Αταλάντη και στην Λαμία. Από 2012 είναι μέλος της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Λοκρών. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής.

Εmail: gsarakiotis@hotmail.com

ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΣΕΛΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ / ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1956 στο Ξινό Νερό Φλώρινας. Παντρεμένος πατέρα τριών παιδιών. Σπούδασε στην Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Αμύνταιο. Ενεργοποιήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια μέσα από τις τάξεις της Αριστεράς, έχει υπάρξει υποψήφιος στο παρελθόν τόσο στις Βουλευτικές όσο και στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: https://www.facebook.com/kseltsas
ΕMail: kostas.seltsas@gmail.com

ΦΩΚΙΔΟΣ

ΚΩΤΣΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΗΛΙΑΣ/ ΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1944 στο Λιδωρίκι. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, αποκτώντας την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του ήπατος. Υπηρέτησε στο Νοσοκομείο Άμφισσας ως Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής . Το 1985 εντάχθηκε στο ΕΣΥ ως Επιμελητής στην Α΄ χειρουργική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, της οποίας διετέλεσε Διευθυντής για 8 χρόνια μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2011. Μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας χειρουργός στην Αθήνα. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ, και στη συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ίδρυσή του. Ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ Εσωτερικού στις εκλογές του 1985, όπως επίσης και στις Βουλευτικές Εκλογές του 2004 . Εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: http://kostopanagiotou.blogspot.gr
Email: kostopanagiotou@outlook.com.gr και i.kostopanagiotou@parliament.gr
Διεύθυνση: ΑΜΦΙΣΣΑ, Γιδογιάννου 11, 33100
τηλ: 2265028840

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΙΓΓΛΕΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ/ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1967 στην Ιερισσός. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στην Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Μιλάει Αγγλικά. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα. Διετέλεσε μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ιδρύθηκε. Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Συμμετείχε σε κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Για πολλά χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική Εκλέχθηκε βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουαρίου 2015.

Ιστοχώρος: https://katerinaigglezi.wordpress.com/
Email: igglezikaterina@gmail.com, igglezi@parliament.gr
Διεύθυνση: Κτήριο Εθνικής Τράπεζας, Ιερισσός Χαλκιδικής, Τηλ. Γραφείου: 23770 41173 – 41143

ΧΑΝΙΩΝ

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει M.A. (econ) Newcastle και Ph.D (econ). Από το 1988 είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Kρήτης. Με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Έχει σπουδάσει και διδάξει σε κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ ενώ έχει εργαστεί ως ερευνητής σε μεγάλα ευρωπαικά Ινστιτούτα και κέντρα. Στέλεχος της Αριστεράς, προερχόμενο από το ΚΚΕ. Έχει περάσει από συμβουλευτικές θέσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπως στην ΕΤΒΑ, τον ΕΟΤ, το υπουργείο Οικονομίας, το ΔΣ της ΑΥΓΗΣ και του Ιδρύματος «Ν. Πουλαντζά». Επίσης έχει διατελέσει και συνεργάτης διεθνών εκδοτικών οίκων. Έχει εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλός Κρήτης. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, Υποδομών , Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Email: stathakisgs@yahoo.gr και g.stathakis@parliament.gr

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ/ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Γενικός χειρουργός εντατικολόγος. Από το 2000 ασκεί τη χειρουργική και τη ΜΕΘ στην Αθήνα και τα Χανιά. Διετέλεσε μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης», μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων το 2010 και το 2014. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Χανίων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (Ιούλιος – Αύγουστος) διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Email: pavlos.polakis@gmail.com και p.polakis@parliament.gr
Διεύθυνση: Χανιά, Νεάρχου 36, Τηλ. 28210-27771, Φαξ. 28210-53339

ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΛΙΑ)/ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1953 στα Χανιά. Χανίων, στις 16 Αυγούστου 1953. Σπούδασε στο Τμήμα Χημικών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά. Από τη μεταπολίτευση και μετά πήρε ενεργό μέρος σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες ως στέλεχος της Αριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, ως γραμματέας της Ν.Ε. Χανίων για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια με την ίδρυση του Συνασπισμού της Αριστεράς, εντάχθηκε σ’ αυτόν και διετέλεσε για σειρά ετών γραμματέας της Ν.Ε. και μέλος της Κ.Ε. του Συνασπισμού. Ήταν υποψήφια σε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις με το Συνασπισμό της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Χανίων το 2002 και ήταν υπεύθυνη της Επιτροπής Ισότητας Χανίων την περίοδο 2002-2006. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Email: valiaon@yahoo.gr
Διεύθυνση: Χανιά, Νεάρχου 36, Τηλ. 2821027771 και 2821053339

ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ/ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Συμμετέχει στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες από τα νεανικά του χρόνια. Διώχθηκε από τη χούντα ως ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού κινήματος. Στέλεχος της αριστεράς διαχρονικά στα Χανιά. Επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΚΚΕ, τον ενιαίο Συνασπισμό και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χανίων. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

Ιστοχώρος : https://www.facebook.com/public/Αντώνης-Μπαλωμενάκης

ΧΙΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ/ ΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1960 στη Χίο και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Ιατρική, ειδικεύτηκε στη Ρευματολογία και είναι διδάκτορας της Ιστορίας της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Μιλάει Αγγλικά και Ρουμάνικα. Έχει επιμεληθεί πολλές ιατρικές – ιστορικές εκδόσεις και έχει συγγράψει και εκδώσει μελέτες και βιβλία. Είναι επιμελητής σύνταξης του ιατρικού περιοδικού «Medicus Hippocraticus» . Υπήρξε πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χίου, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΙΣΧ από το 2000, Έφορος του Ιατρικού Ιστορικού Μουσείου Χίου. Το 2012 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου και παραμένει μέχρι σήμερα και το 2013 εξελέγει Πρόεδρος Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος». Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Χίου. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Email: press.michailidis@gmail.com
Τηλ.: 22710-21690


newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.