Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μια ακόμα τρομακτική πρόβλεψη του Χόκινγκ: Εξωγήινοι μπορούν να καταλάβουν την Γη

3 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

stephen-hawking-british-scientist-stephen-hawking-visits-china

Πριν από κάποια χρόνια ο γνωστός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ είχε προειδοποιήσει πως σε βάθος 100 χρόνων η τεχνητή νοημοσύνη θα μετατραπεί σε θανάσιμη απειλή για την ανθρωπότητα. Πλέον όμως, οι κίνδυνοι σύμφωνα με τον Βρετανό δεν περιορίζονται στα… ρομπότ.

Ο πασίγνωστος θεωρητικός φυσικός που πριν λίγο καιρό ανέλαβε να ηγηθεί μιας τεράστιας προσπάθειας εύρεσης εξωγήινων μορφών ζωής, παραδέχτηκε πως αυτό που ψάχνει δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα μεγάλος εχθρός της ανθρωπότητας.

«Αν μας επισκεφτούν εξωγήινοι, τότε θα συμβεί πάνω κάτω αυτό που συνέβη όταν ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, το οποίο δεν ήταν καθόλου καλό για τους ντόπιους κατοίκους» είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Η ανακάλυψη νερού στον Αρη ήταν ένα γεγονός που φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον Βρετανό φυσικό, αφού έδωσε νέα πνοή στο ερευνητικό του έργο. Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» έσπευσε να ακούσει την άποψη του Χόκινκ, ο οποίος για μια ακόμα φορά φρόντισε να εντυπωσιάσει με άλλη μια τρομακτική πρόβλεψη.

«Εξελιγμένες εξωγήινες μορφές ζωής μπορεί να ταξιδεύουν ώστε να κατακτήσουν και να εποικίσουν όποιους πλανήτες μπορούν να φτάσουν. Το μαθηματικό μου μυαλό δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι. Το μόνο ερώτημα είναι το ποια είναι η μορφή τους» ήταν ένα απόσπασμα από όσα είπε στην ισπανική εφημερίδα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα υποστηρίζει ο κ. Χόκινγκ, η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μόλις λίγους μήνες είναι ουσιαστικά μια ανίχνευση… πιθανών εχθρών της ανθρωπότητας. Παρόλα αυτά, η άποψη του χαρισματικού φυσικού δεν είναι από μόνη της ικανή να ανησυχήσει, αφού η ύπαρξη εξωγήινων μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, αν υπάρχει, δεν μπορεί παρά να περιορίζεται σε πρωτόγονες μορφές ζωής.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2015 at 21:22 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply