Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερχεται διπλάσια μείωση στη βασική σύνταξη του ΟΓΑ

29 Σεπτεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

sintaksiouxoi-76-708_0

Μια νέα πρόταση, προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες, πέφτει στο τραπέζι της συζήτησης για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Η πρόταση αυτή, που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, περιλαμβάνει το διπλασιασμό της «ταχύτητας» μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ στο 8% αντί για 4%

Στόχος είναι με τον τρόπο αυτό να μην επιβληθεί και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Παράλληλα φαίνεται να «κλειδώνει» η λογική των ενιαίων όρων για παλαιούς – μέχρι το 1992 – και νέους – μετά το 1993 – ασφαλισμένους.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι μέσα από τις αλλαγές αυτές να βρεθεί ένα σεβαστό ποσό μέσα από περικοπές στις νέες συντάξεις ώστε να είναι μικρότερο και το ψαλίδι που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους ήδη συνταξιούχους.

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2015 at 17:50 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply