Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από τις 15 Οκτωβρίου οι αλλαγές στο Δημόσιο -Τι θα γίνει με τις μειώσεις μισθών και την κινητικότητα

29 Σεπτεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

dim-708_4

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά στις αλλαγές στους μισθούς και στη διοικητική διάρθρωση.

Έτσι, οι πρώτες αλλαγές έρχονται στα ειδικά μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων με τα επιδόματα να ενσωματώνονται στο βασικό μισθό, ενώ πρόκειται να διατηρηθούν μόνο 4 επιδόματα τα οποία ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά είναι: το επίδομα θέσης ευθύνης, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας , το κίνητρο επίτευξης στόχων και η οικογενειακή παροχή.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να μειωθούν κατά 10% οι μισθοί, και να συγχωνευτούν 20 ειδικά μισθολόγια σε 10. Παράλληλα, θα μειωθεί η προσωπική διαφορά που λαμβάνουν σήμερα περίπου 65.000 υπάλληλοι.

Οι παραπάνω αλλαγές πρόκειται να επηρεάσουν τουλάχιστον 300.000 υπαλλήλους του δημοσίου, οι οποίοι θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι και με την κινητικότητα. Το πρώτο κύμα θα γίνει σε εθελοντική βάση και θα αφορά στην κάλυψη των κενών θέσεων. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί και ένα μητρώο στο οποίο θα καταγράφονται οι θέσεις τω δημοσίων υπαλλήλων, τα καθήκοντα και τα προσόντα.

Το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αξιολόγησης από προϊσταμένους, υφισταμένους, αλλά και πολίτες. Τέλος, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης.

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2015 at 20:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply