kammenosΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου, καθώς πλέον είναι εκτός κυβέρνησης, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε έπειτα από την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Με ανάρτησή του στο Τwitter, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε την έξοδο του στελέχους των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του», έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

Στη θέση του στο υπουργικό συμβούλιο θα μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άλλο στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

(EUROKINISSI)

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Ιανουαρίου είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θέση στην οποία παρέμεινε και μετά από τον ανασχηματισμό.

Η επικοινωνία Τσίπρα- Καμμένου

O Δημήτρης Καμμένος έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς δεν έμεινε στο υπουργικό συμβούλιο ούτε 12 ώρες. Από νωρίς είχε ξεκινήσει ο σάλος για την ένταξή του στο κυβερνητικό σχήμα, με αφορμή οι παλιότερες αναρτήσεις του στελέχους των ΑΝΕΛ στο Twitter, με ομοφοβικό, ρατσιστικό και αντισημιτικό περιεχόμενο. Αναρτήσεις τις οποίες ο ίδιος, με σημερινή ανακοίνωσή του, απέδωσε σε παραβίαση των λογαριασμών του. Η εξήγηση που έδωσε όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν έκλεισε το θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα. Ετσι, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Πάνο Καμμένο το απόγευμα της Τετάρτης και του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη συμμετοχή του στελέχους του κόμματός του στην κυβέρνηση. Σε αυτή την επικοινωνία, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε στον Πάνο Καμμένο ότι αν οι αναρτήσεις του Δημήτρη Καμμένου είναι αληθινές, δηλαδή όχι προϊόν ηλεκτρονικής παραβίασης του λογαριασμού του, τότε ο Δημήτρης Καμμένος θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση.

«Τα σχόλια αυτά δεν συνάδουν με την ηθική και τις αξίες της κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στον Σφακιανάκη ο Καμμένος

Επιπλέον, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Δημήτρης Καμμένος είχε επικοινωνήσει, νωρίτερα την Τετάρτη, με τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί με το λογαριασμό του στα social media.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι όταν είχαν αναρτηθεί τα επίμαχα ομοφοβικά, ρατσιστικά και απαράδεκτα σχόλια στον λογαριασμό του Δημήτρη Καμμένου στο twitter και στο facebook, ο ίδιος δεν είχε ποτέ δηλώσει ότι δεν του ανήκουν ή ότι είχαν χακαριστεί.

Σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καμμένο

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου ήταν έντονες από το πρωί της Τετάρτης. Πρώτος πήρε θέση ενάντια στην τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις».

Αργότερα, ήρθε «χτύπημα» από τους «53», με την Βασιλική Κατριβάνου να βγάζει μία σκληρή ανακοίνωση, ζητώντας την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, δηλώνοντας παράλληλα πως αισθάνεται βαθιά ντροπή και λύπη για το γεγονός ότι σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται το συγκεκριμένο πρόσωπο. Επιπλέον, χαρακτήρισε άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά τα σχόλια που είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Τwitter του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο Στέλιος Κούλογλου, από την πλευρά του, μέσω Twitter, ζήτησε να γίνει ο Δημήτρης Καμμένος «ο πιο σύντομος υπουργός», χαρακτηρίζοντας την τοποθέτησή του σε κυβέρνηση αριστεράς ως «το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Οι πρώτες αντιδράσεις

Με ένα tweet, ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαιρέτισε την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την θέση του υφυπουργού Υποδομών.

«Θετική η διόρθωση του λάθους με την παραίτηση του Δ.Καμμένου. Ακόμη καλύτερο, αν είχε ελεγχθεί πριν κ αποφευχθεί. Το πάθημα ας γίνει μάθημα», έγραψε στο Twitter, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.