Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

iPhone: Προσοχή! Eπικίνδυνοι ιοί κρυμμένοι μέσα σε δημοφιλείς εφαρμογές

21 Σεπτεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

iphone-epikindunoi-ioi-krummenoi-mesa-se-dimofili-app.w_lΗ Apple αφαιρεί τις εφαρμογές από το Apple Store μετά τα σοβαρά θέματα ασφαλείας που χτύπησαν τους χρήστες των iPhones. Ποια apps δέχθηκαν επίθεση.

H Apple αναγκάστηκε αφαιρέσει μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές του iPhone και των υπολογιστών Mac από το App Store, λόγω ενός επικίνδυνου ιού που μέσω αυτών εξαπλώθηκε στις δημοφιλείς αυτές συσκευές της.

Ο ιός που χτύπησε την Apple ονομάζεται XcodeGhost και σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, λειτουργεί πείθοντας ουσιαστικά τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν μια τροποποιημένη έκδοση του Xcode – το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία iOS και Mac.


Μόλις εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, την ταμπλέτα ή τον υπολογιστή, η «μολυσμένη» εφαρμογή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί από τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών.

Μιλώντας στο Reuters, η εκπρόσωπος της Apple Christine Monaghan, επιβεβαίωσε το χτύπημα του ιού λέγοντας: «Έχουμε αφαιρέσει τις εφαρμογές από το App Store που γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί με αυτό το πλαστό λογισμικό. Εργαζόμαστε με τους προγραμματιστές για να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιείται η σωστή έκδοση του Xcode »

Μία πολύ δημοφιλής εφαρμογή που έχει χτυπηθεί από τον ιό είναι η εφαρμογή μηνυμάτων WeChat, η οποία έχει πάνω από 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

Η WeChat επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή τους είχε επηρεαστεί, αλλά αφορά μία παλαιότερη έκδοση και η τελευταία ενημέρωση είναι καθαρή από το κακόβουλο λογισμικό.

thetoc

This entry was posted on Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2015 at 18:44 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply