Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λουκέτο λόγω χρεών

15 Σεπτεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

αεροπλανο κεραυνος

Λουκέτο βάζει η AirFastTickets -το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο που ίδρυσε ο 30χρονος Νίκος Κοκλώνης-, λόγω χρεών σε αεροπορικές εταιρείες, ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο.

Hδη και οι δύο σελίδες airfasttickets.gr και airfasttickets.com, αλλά και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ ούτε τα τηλέφωνα της εταιρείας λειτουργούν.

Τα προβλήματα για την εταιρεία έγιναν γνωστά πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η AirFastTickets δεν κατέβαλε στην ΙΑΤΑ τις εισπράξεις για πωλήσεις εισιτηρίων του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου, αξίας 11 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στο ελληνικό σύστημα εκκαθάρισης πληρωμών (BSP), ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη αθέτηση πληρωμών στην τουριστική ιστορία της Ελλάδας, ύψους άνω των 45 εκατ. ευρώ.

Η ΙΑΤΑ έθεσε σε καθεστώς default την AirFastTickets σε Γερμανία και Aγγλία, με βασική παρενέργεια να της αφαιρεθεί και το δικαίωμα έκδοσης εισιτηρίων στην Eλλάδα. Πλέον η εταιρεία μπορούσε να πωλεί εισιτήρια μόνο μέσω πρακτόρων.

Η εταιρεία διέψευσε τα περί χρεοκοπίας και υποστήριξε ότι τα προβλήματα σε Γερμανία και Βρετανία δημιουργήθηκαν μετά από ασυνήθιστες για την επιχειρηματική πρακτική απαιτήσεις της IATA, για τη χορήγηση μεγάλων εγγυητικών επιστολών.

ethnos

This entry was posted on Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2015 at 17:43 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply