Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλεξιάδης: Έλεγχοι σε φορολογικές δηλώσεις και καταθέσεις έως και 10 χρόνια πίσω

14 Σεπτεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

alexiadiseu-708_3

Ελέγχους σε δεδομένα καταθέσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμα και 10 χρόνια πίσω θα πραγματοποιήσει η αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ σύμφωνα τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη.

«Από τις 24.000 πολίτες που έβγαλαν λεφτά έξω, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 1.500. Όποιος γυρίσει χρήματα από αυτά που σήκωσε το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει πρόβλημα, ακόμη και από πριν το 2015. Αυτήν την εποχή ο ΣΔΟΕ συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τα δεδομένα των καταθέσεων των προηγούμενων χρόνων. Σε κάποιες περιπτώσεις θα πάμε και 10 χρόνια πίσω. Όσοι δεν δικαιολογούνται, θα κληθούν να δώσουν στοιχεία», είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στο Mega.

«Όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, πάμε περισσότερα χρόνια πίσω. Ο συντονισμός και ο έλεγχος εναπόκειται στη δικαιοσύνη, καθώς έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία. Είμαι υπηρεσιακός υπουργός και δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα μου. Όταν φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου, θα μπορώ να πω περισσότερα. Ξέρω ότι είναι 2.062 περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων ελέγχονται και για άλλα πράγματα. Από αυτές, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 μέχρι σήμερα. Ελπίζω μετά τις 20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ. Αν είχαμε αντιγράψει το παράδειγμα της Γερμανίας, τα λεφτά θα ήταν στο ταμείο», συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε: «Ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα είναι ότι και ο ΕΝΦΙΑ για το 2014. Για το 2016, θα πρέπει να καθίσουν τα κόμματα και να συζητήσουν για το πως θα είναι. Για να βγουν τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων».

Τέλος, αναφορικά με τις 100 δόσεις ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «τελείωσαν» ότι δεν μπορεί να ενταχθεί πλέον κανένας. «Δεν μπορεί να ενταχθεί κανένας και όσοι εντάχθηκαν, θα κριθεί, ανάλογα με τα κριτήρια, αν θα πρέπει να μειωθούν οι δόσεις σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε συγκεκριμένα.

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2015 at 18:49 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply